Proiect privind promovarea mobilităţii forţei de muncă, implementat de CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici (galerie foto)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici, parteneri într-un proiect privind promovarea mobilităţii, au organizat, ieri, conferinţa de încheiere a proiectului „Promovarea mobilităţii forţei de muncă în rândul angajaţilor şi persoanelor inactive - Mobility of Workers and Unemployed Upgrade - MOWEUP“.
 
La evenimentul de încheiere a proiectului au participat partenerii proiectului, elevi din clasele a XII-a, agenţi economici. Din partea CCINA au luat parte Adriana Barothi, Lucia Calenici şi Laura Tîrziu, iar partea bulgară a fost reprezentată de Sabeva Bozhanka (Eureka Dobrich).
 
Liderul de proiect a fost Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici, district Dobrici, Bulgaria, iar Institutul European pentru Turism Cultural EUREKA şi CCINA Constanţa sunt parteneri. Proiectul s-a derulat pe o durată de 24 de luni, fiind finanţat prin programul INTERREG V-A Romania - Bulgaria. Valoarea proiectului este de 399.360,85 de euro, din care 339.456,72 de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. Bugetul CCINA Constanţa este de 117.845,96 de euro, din care 100.169,07 euro provin de la FEDR.
 
Proiectul MOWE UP a avut ca scop îmbunătăţirea mobilităţii lucrătorilor şi a şomerilor prin crearea unei platforme web în limba română şi bulgară, ca instrument de autoevaluare a cunoştinţelor, a aptitudinilor, a oportunităţilor şi a sursei informaţionale pentru legislaţia muncii, oportunităţi de carieră şi locuri de muncă în regiunea transfrontalieră româno-bulgară, ca o condiţie prealabilă pentru mobilitate şi ocuparea forţei de muncă. Acesta a vizat şomerii de vârstă activă care caută un loc de muncă (persoanele care caută un loc de muncă mai bun şi şomerii care caută insistent o activitate), organizaţiile şi structurile în calitate de beneficiari şi participanţi la proiect, partenerii economici şi sociali, angajatorii şi mediul de afaceri, autorităţile regionale şi locale, organizaţiile comerciale şi de afaceri, ONG-urile din judeţele Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi din România şi Dobrici, Silistra, Ruse, Veliko Tarnovo, Pleven, Vratsa, Montana, Vidin din Bulgaria.
 
Printre obiectivele principale ale proiectului s-au numărat: elaborarea şi susţinerea unei platforme web, un instrument pentru informaţii şi sfaturi cu privire la carieră; contribuţia la crearea unei arii eligibile integrate din punctul de vedere al angajării şi al mobilităţii forţei de muncă; crearea unor locuri de muncă în zona transfrontalieră şi a unor oportunităţi de antreprenoriat; crearea unor rezultate măsurabile, pentru a transforma regiunea transfrontalieră.
 
Printre rezultatele proiectului s-au numărat: îmbunătăţirea accesului la iniţiative comune de angajare; dezvoltarea unor servicii inovative de îmbunătăţire a carierei; promovarea angajării şi dezvoltarea mobilităţii forţei de muncă. Acest proiect s-a adresat persoanelor inactive în vârstă, persoanelor care îşi caută un loc de muncă, operatorilor şi promotorilor proiectului, partenerilor economici şi sociali, angajatorilor şi societăţilor comerciale, autorităţilor locale şi regionale, organizaţiilor comerciale şi de afaceri, ONG-urilor care promovează egalitatea dintre bărbaţi şi femei, organizaţii pentru protecţia mediului. Printre rezultatele proiectului se numără: creşterea surselor de informaţii de specialitate, materiale auxiliare şi cunoştinţe; îmbunătăţirea accesului la iniţiative comune de ocupare a forţei de muncă; creşterea dezvoltării serviciilor inovatoare pentru dezvoltarea carierei; promovarea locurilor de muncă; dar şi sprijinirea mobilităţii forţei de muncă.
 

Platformă web Moweup

 
În cadrul proiectului a fost creată platforma web Moweup, accesibilă la adresa www.moweup.eu. Platforma este un instrument inovator care ajută utilizatorii din regiunea transfrontalieră România-Bulgaria cu: informaţii utile privind piaţa forţei de muncă şi mobilitatea forţei de muncă; materiale şi clipuri video despre regiunea transfrontaliară România-Bulgaria; instrumente de autoevaluare; sfaturi video pentru muncă şi angajare,
 
Dacă sunteţi şomer şi doriţi să vă îmbunătăţiţi şansele pe piaţa muncii, dacă acum începeţi cariera sau căutaţi o nouă carieră profesională, intraţi pe www.moweup.eu.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 583

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1159

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 1004

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 864

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 840

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 812

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2880

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1589

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1328

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2384

Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

03 Apr 2023 1231

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1696

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1442

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2099

LIVE-VIDEO TEXT Impact Developer & Contractor la Târgul Imobiliar Constanța. Cu ce ofertă vine dezvoltatorul imobiliar (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Nov 2022 2067