Social

Proiect privind promovarea mobilităţii forţei de muncă, implementat de CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici (galerie foto)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici, parteneri într-un proiect privind promovarea mobilităţii, au organizat, ieri, conferinţa de încheiere a proiectului „Promovarea mobilităţii forţei de muncă în rândul angajaţilor şi persoanelor inactive - Mobility of Workers and Unemployed Upgrade - MOWEUP“.
 
La evenimentul de încheiere a proiectului au participat partenerii proiectului, elevi din clasele a XII-a, agenţi economici. Din partea CCINA au luat parte Adriana Barothi, Lucia Calenici şi Laura Tîrziu, iar partea bulgară a fost reprezentată de Sabeva Bozhanka (Eureka Dobrich).
 
Liderul de proiect a fost Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici, district Dobrici, Bulgaria, iar Institutul European pentru Turism Cultural EUREKA şi CCINA Constanţa sunt parteneri. Proiectul s-a derulat pe o durată de 24 de luni, fiind finanţat prin programul INTERREG V-A Romania - Bulgaria. Valoarea proiectului este de 399.360,85 de euro, din care 339.456,72 de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. Bugetul CCINA Constanţa este de 117.845,96 de euro, din care 100.169,07 euro provin de la FEDR.
 
Proiectul MOWE UP a avut ca scop îmbunătăţirea mobilităţii lucrătorilor şi a şomerilor prin crearea unei platforme web în limba română şi bulgară, ca instrument de autoevaluare a cunoştinţelor, a aptitudinilor, a oportunităţilor şi a sursei informaţionale pentru legislaţia muncii, oportunităţi de carieră şi locuri de muncă în regiunea transfrontalieră româno-bulgară, ca o condiţie prealabilă pentru mobilitate şi ocuparea forţei de muncă. Acesta a vizat şomerii de vârstă activă care caută un loc de muncă (persoanele care caută un loc de muncă mai bun şi şomerii care caută insistent o activitate), organizaţiile şi structurile în calitate de beneficiari şi participanţi la proiect, partenerii economici şi sociali, angajatorii şi mediul de afaceri, autorităţile regionale şi locale, organizaţiile comerciale şi de afaceri, ONG-urile din judeţele Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi din România şi Dobrici, Silistra, Ruse, Veliko Tarnovo, Pleven, Vratsa, Montana, Vidin din Bulgaria.
 
Printre obiectivele principale ale proiectului s-au numărat: elaborarea şi susţinerea unei platforme web, un instrument pentru informaţii şi sfaturi cu privire la carieră; contribuţia la crearea unei arii eligibile integrate din punctul de vedere al angajării şi al mobilităţii forţei de muncă; crearea unor locuri de muncă în zona transfrontalieră şi a unor oportunităţi de antreprenoriat; crearea unor rezultate măsurabile, pentru a transforma regiunea transfrontalieră.
 
Printre rezultatele proiectului s-au numărat: îmbunătăţirea accesului la iniţiative comune de angajare; dezvoltarea unor servicii inovative de îmbunătăţire a carierei; promovarea angajării şi dezvoltarea mobilităţii forţei de muncă. Acest proiect s-a adresat persoanelor inactive în vârstă, persoanelor care îşi caută un loc de muncă, operatorilor şi promotorilor proiectului, partenerilor economici şi sociali, angajatorilor şi societăţilor comerciale, autorităţilor locale şi regionale, organizaţiilor comerciale şi de afaceri, ONG-urilor care promovează egalitatea dintre bărbaţi şi femei, organizaţii pentru protecţia mediului. Printre rezultatele proiectului se numără: creşterea surselor de informaţii de specialitate, materiale auxiliare şi cunoştinţe; îmbunătăţirea accesului la iniţiative comune de ocupare a forţei de muncă; creşterea dezvoltării serviciilor inovatoare pentru dezvoltarea carierei; promovarea locurilor de muncă; dar şi sprijinirea mobilităţii forţei de muncă.
 

Platformă web Moweup

 
În cadrul proiectului a fost creată platforma web Moweup, accesibilă la adresa www.moweup.eu. Platforma este un instrument inovator care ajută utilizatorii din regiunea transfrontalieră România-Bulgaria cu: informaţii utile privind piaţa forţei de muncă şi mobilitatea forţei de muncă; materiale şi clipuri video despre regiunea transfrontaliară România-Bulgaria; instrumente de autoevaluare; sfaturi video pentru muncă şi angajare,
 
Dacă sunteţi şomer şi doriţi să vă îmbunătăţiţi şansele pe piaţa muncii, dacă acum începeţi cariera sau căutaţi o nouă carieră profesională, intraţi pe www.moweup.eu.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vizita oficială a delegaţiei Camerei de Comerţ Eskisehir, din Turcia, la CCINA Constanta (galerie foto)

19 Sep 2019 345

Cursul „Auditor intern al sistemului de management al calităţii“, organizat de CCINA Constanţa şi Centrul Enterprise Europe Network

19 Sep 2019 452

Tulcea Yacht-Fish-Delta, târg destinat pasionaților de ambarcaţiuni

16 Sep 2019 580

Târg destinat pasionaţilor de maşini, organizat de CCINA Constanţa (galerie foto)

14 Sep 2019 609

Colecţii noi şi diversificate la Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX, organizat de CCINA Constanţa

10 Sep 2019 1111

CCINA vă invită la Târgul naţional de îmbrăcăminte şi încălţăminte Tinimtex

06 Sep 2019 1208

ONG-uri din Constanţa nu ştiu cum au ajuns pe lista de susţinători ai Coaliţiei pentru Modernizarea României! Alte asociaţii se vor retrage!

03 Sep 2019 2256

Un nou curs anunţat de CCINA pentru constănţeni

02 Aug 2019 500

Curs de calificare, organizat de CCINA Constanţa

04 Jul 2019 791

Eveniment ajuns la cea de-a V-a ediție Eleganţă, culoare și premii, la Balul Oamenilor de Afaceri, organizat de CCINA Constanţa (galerie foto)

21 Jun 2019 1279

Protocol de colaborare între CCINA Constanţa şi ANFPSDR, în sprijinul promovării învăţământului dual în mediul de afaceri (galerie foto)

20 Jun 2019 1605

Seminar despre relațiile de muncă în România și UE, organizat de Centrul Enterprise Europe Network din cadrul CCINA Constanţa

18 Jun 2019 1076

CCINA Constanţa, seminar dedicat dezvoltării învăţământului profesional în sistem dual în Dobrogea

15 Jun 2019 2044

Birou de informare și asistență juridică pentru societăți în cadrul CCINA Constanța

29 May 2019 869

Constănţenii, ajutaţi de CCINA să-şi aleagă o locuinţă

28 May 2019 901