Racoritoarele foarte reci dauneaza sanatatii

Medicii avertizeaza asupra pericolelor la care suntem expusi vara

Cele mai indicate sunt bauturile la o temperatura normala

Odata cu venirea verii, toata lumea se inghesuie sa faca vanzare comerciantilor de racoritoare. Aceasta cu atat mai mult cu cat, pe toata perioada caniculara, medicii recomanda consumul mare de lichide, pentru a evita deshidratarea. Fiecare trebuie sa consume, astfel, cel putin doi litri de lichide pe zi. Astfel, apa minerala, berea si sucurile se vand ca painea calda in acest sezon. Si ca senzatia de racorire sa fie asigurata din plin, majoritatea persoanelor consuma lichidul rece si cu gheata cat mai multa. Putini oameni stiu insa ca abuzul de racoritoare poate dauna organismului. Lichidul rece, odata ajuns in stomac, provoaca o descarcare reflexa a bilei, producand crampe abdominale si diaree. Chiar daca setea a fost potolita cu un pahar cu bere rece ori apa minerala scoasa din congelator, amigdalele sunt afectate. Practic, mucoasa faringiana este "anesteziata", iar vasele sanguine locale se contracta, fiind o poarta de intrare deschisa microbilor. Durerile la inghitit, usturimile in gat, tusea sunt semnele aparitiei amigdalitei. Pentru a preveni aceasta situatie, medicii recomanda ca racoritoarele sa fie consumate la o temperatura acceptabila pentru organism, adica semi-reci, cu inghitituri rare si in cantitati mici. In plus, atunci cand organismul e prea incalzit sau obosit, trebuie evitate racoritoarele, un pahar cu apa fiind mai indicat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.