Social

Reclamat de nişte oameni ai muncii Directorul Dănuţ Căpăţînă a primit NUP în dosarul externalizării serviciului de imagistică

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţînă, a primit rezoluţie de Neîncepere a Urmăririi Penale (NUP) în dosarul 280/2011. În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl anchetaseră pentru abuz în serviciu în cazul externalizării serviciului de imagistică.

„În dosarul 280/P/2011, în care am fost acuzat la DNA de abuz în serviciu şi externalizări frauduloase, s-a dispus Neînceperea Urmăririi Penale. Absolut nici una dintre cele sesizate, privind externalizarea laboratorului de analize şi a serviciul de imagistică, nu s-au adeverit. Plângerile au fost verificate de către ofiţerii DIICOT, de către DNA şi am primit decizia de Neîncepere a Urmăririi Penale. Consider închis orice subiect pe această temă. Nu cunosc cine a făcut sesizarea. Am primit răspunsul DNA săptămâna trecută. Este al doilea NUP. Primul a fost dispus în urmă cu doi ani, în dosarul referitor strict la Laboratorul de Analize. Un grup de oameni ai muncii a făcut sesizare. Asta este viaţa. Nu credeam că scap uşor, dar până la urmă s-a dovedit că ceea ce am făcut a fost corect. Anii au dovedit că ceea ce am gândit împreună cu echipa managerială au fost decizii corecte, legale şi care au îmbunătăţit calitatea actului medical”, a declarat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Judeţean.

Synevo şi Pozimed, mărul discordiei dintre manager şi angajaţi

Reamintim că serviciul de laborator din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a fost externalizat către Synevo.
Precizăm că Synevo a câştigat concesionarea serviciului de laborator din SCJU în urma licitaţiei câştigate pe 7 decembrie 2009, fiind inaugurat în luna octombrie 2008. Dănuţ Căpăţînă a fost manager al reţelei de laboratoare Synevo - Medicover pentru regiunea de sud-est până la momentul numirii sale în funcţia de manager al Spitalului Judeţean. Cât priveşte serviciul de imagistică, acesta a fost concesionat către Centrul medical de diagnostic imagistic Pozimed, care aparţine societăţii Pozitron Medical Investigation SRL. SC Pozitron Medical Investigation SRL are legătură cu universul afaceristic al lui Sorin-Gabriel Strutinsky, partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. În SC Pozitron Medical Investigation SRL sunt implicate Mihaela-Elvira Gherasim, Iuliana Botezatu, dar şi societatea cipriotă Talmage Overseas.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Echipa Ligii Militarilor Profesioniști a promovat în Liga 1 de minifotbal (video)

28 Oct 2020 1187

Dănuț Albu, președintele LMP, mesaj de Ziua Armatei României

25 Oct 2020 644

Liga Militarilor Profesioniști a luat parte la Congresul Extraordinar și la Întrunirea Prezidiului EUROMIL

24 Oct 2020 705

A murit medicul Dănuț Isacoff

23 Oct 2020 3403

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, slujește mâine la Parohia Buna Vestire, din Constanța

17 Oct 2020 2624

Picus Consulting SRL, în faliment! S-a dat un nou termen. Firma aparține fostului şef al Spitalului Judeţean Constanța

30 Sep 2020 824

Judecătorii din Tulcea au stabilit primul termen în dosarul lui Sorin Strutinsky și Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Județean Constanța

14 Sep 2020 1588

Soția unui militar are nevoie de sprijin „Am nevoie de ajutorul vostru ca să pot trece cu bine prin tot procesul“ (galerie foto)

02 Sep 2020 3315

Sorin Strutinsky, dat în urmărire! Ce au decis judecătorii de la Tribunalul Constanța într-un dosar penal

29 Aug 2020 1105

Comandantul Secției 330 Logistică Constanța a primit o plachetă din partea Ligii Militarilor Profesioniști (galerie foto)

28 Aug 2020 1031

#ConstanțaEsteBine - De Ziua Marinei, au alergat de la Baia la Constanța Cursă umanitară, pentru ajutorarea fetiței unui militar de pe Fregata „Regina Maria“ (galerie foto)

17 Aug 2020 1785

Colaborator al lui Nicușor Constantinescu și-a suspendat contractul cu CJ Constanța. A participat la proiecte controversate

10 Aug 2020 1261

Unde va sluji ÎPS Teodosie mâine seară

09 Aug 2020 2466

Erou la muncă și în timpul liber Cum a acționat un pompier după ce a auzit strigătul disperat al unui bărbat. „Este un copil mort aici!”

30 Jul 2020 622

Dosarul lui Sorin Strutinsky și Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Județean Constanța, a fost strămutat. Iată unde

30 Jul 2020 1546