Reclamat de nişte oameni ai muncii Directorul Dănuţ Căpăţînă a primit NUP în dosarul externalizării serviciului de imagistică

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţînă, a primit rezoluţie de Neîncepere a Urmăririi Penale (NUP) în dosarul 280/2011. În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl anchetaseră pentru abuz în serviciu în cazul externalizării serviciului de imagistică.

„În dosarul 280/P/2011, în care am fost acuzat la DNA de abuz în serviciu şi externalizări frauduloase, s-a dispus Neînceperea Urmăririi Penale. Absolut nici una dintre cele sesizate, privind externalizarea laboratorului de analize şi a serviciul de imagistică, nu s-au adeverit. Plângerile au fost verificate de către ofiţerii DIICOT, de către DNA şi am primit decizia de Neîncepere a Urmăririi Penale. Consider închis orice subiect pe această temă. Nu cunosc cine a făcut sesizarea. Am primit răspunsul DNA săptămâna trecută. Este al doilea NUP. Primul a fost dispus în urmă cu doi ani, în dosarul referitor strict la Laboratorul de Analize. Un grup de oameni ai muncii a făcut sesizare. Asta este viaţa. Nu credeam că scap uşor, dar până la urmă s-a dovedit că ceea ce am făcut a fost corect. Anii au dovedit că ceea ce am gândit împreună cu echipa managerială au fost decizii corecte, legale şi care au îmbunătăţit calitatea actului medical”, a declarat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Judeţean.

Synevo şi Pozimed, mărul discordiei dintre manager şi angajaţi

Reamintim că serviciul de laborator din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a fost externalizat către Synevo.
Precizăm că Synevo a câştigat concesionarea serviciului de laborator din SCJU în urma licitaţiei câştigate pe 7 decembrie 2009, fiind inaugurat în luna octombrie 2008. Dănuţ Căpăţînă a fost manager al reţelei de laboratoare Synevo - Medicover pentru regiunea de sud-est până la momentul numirii sale în funcţia de manager al Spitalului Judeţean. Cât priveşte serviciul de imagistică, acesta a fost concesionat către Centrul medical de diagnostic imagistic Pozimed, care aparţine societăţii Pozitron Medical Investigation SRL. SC Pozitron Medical Investigation SRL are legătură cu universul afaceristic al lui Sorin-Gabriel Strutinsky, partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. În SC Pozitron Medical Investigation SRL sunt implicate Mihaela-Elvira Gherasim, Iuliana Botezatu, dar şi societatea cipriotă Talmage Overseas.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie finală în dosarul Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky! Proces penal încetat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale

24 Apr 2024 753

Firme Constanța Administratorul unic al SC Instalații SA a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

16 Apr 2024 405

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu, eliberat condiţionat din închisoare!

03 Apr 2024 513

Procurorii Mihaela Predescu, Cosmin Gheorghe Andraș și Costel Dănuț Puntaru, eliberați din funcţie, prin pensionare!

27 Mar 2024 534

Firme Constanța Mandate prelungite pentru administratorii The Ring Place SRL, care edifică un imobil pe strada Perlei

20 Mar 2024 507

Justiție Constanța Cererea de preschimbare a termenului de judecată, formulată de fostul rector Dănuț Epure, respinsă de magistrați

19 Mar 2024 717

Universitatea „Ovidius” din Constanța, dată în judecată de fostul rector Tiberius Dănuț Epure

05 Mar 2024 1696

LIVE VIDEO + TEXT Ședință în format fizic a Consiliului Local al municipiului Constanţa! Iată ce proiecte au fost adoptate (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

29 Feb 2024 1512

Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky, verdict în așteptare la Curtea de Apel Constanța! Deliberările au fost prelungite

26 Feb 2024 581

Licitații Tulcea Olcocons SRL Brăila construiește cu 420.000 de euro un centru de colectare în comuna Topolog (DOCUMENT)

25 Feb 2024 4293

Afaceri Constanța Primăria Corbu a cumpărat un minibus pentru aproximativ 200.000 de lei (DOCUMENT)

10 Feb 2024 950

Licitații Constanța Auto Haus Tudor SRL, contract cu Serviciul de Ambulanță Județean Constanța pentru autosanitarele Renault (DOCUMENT)

08 Feb 2024 883

Știri Constanța azi LIVE TEXT. AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

08 Feb 2024 823

Imobile de 14 etaje, un spital și mai multe locuințe. Iată ce vor să construiască niște investitori pe malul Lacului Siutghiol, Constanța

07 Feb 2024 5131

Final de proces în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky! Când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

28 Jan 2024 753