Social

Rezultatele proiectului de promovare a patrimoniului cultural, prezentate de CCINA Constanţa şi Asociaţia Municipalităţilor Dunărene din Bulgaria (galerie foto)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa alături de Asociaţia Municipalităţilor Dunărene „Dunărea“ din Bulgaria au prezentat, ieri, rezultatele proiectului „Dezvoltarea şi promovarea unui produs turistic integrat şi a patrimoniului cultural: Ruta Frontiera Română în cadrul regiunii transfrontaliere România - Bulgaria“.
 
Obiectivul principal al acestui proiect a constat în îmbunătăţirea utilizării durabile a obiectelor de patrimoniu cultural din zonă şi atragerea turiştilor pe tot parcursul anului. La conferinţa de încheiere a proiectului au participat Dănuţ Jugănaru - directorul CCINA Constanţa şi Maria Tzancova - din partea Asociaţiei Municipalităţilor Dunărene „Dunărea“, Bulgaria.
 
„Am avut un partener minunat în CCINA Constanţa. Împreună am creat un traseu turistic care a unit mai multe obiective turistice. Traseul cuprinde 18 obiective turistice. Mai sunt alte 44 de obiective, care, deocamdată, nu pot fi valorificate turistic. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi organizate şi festivaluri turistice şi culturale. În realizarea proiectului au participat specialişti din diferite domenii de activitate, autorităţi locale, reprezentanţi ai muzeelor, precum şi specialişti din turism. Sper că acest traseu va fi promovat de agenţiile de turism. Credem că traseul va contribui la dezvoltarea turismului din zona Dunării“, a declarat Maria Tzancova, de la Asociaţia Municipalităţilor Dunărene „Dunărea“, Bulgaria.
 
„La obţinerea rezultatelor proiectului au participat zeci de specialişti. Vreau să subliniez colaborarea bună pe care am avut-o cu Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa. În acelaşi timp, cu regret spun că am avut o colaborare dificilă cu Muzeul de Istorie Drobeta-Turnu Severin. Broşurile şi cataloagele pe care le-am realizat vro fi duse în toate judeţele de pe malul românesc al Dunării unde există aceste vestigii istorice. Cele care vor trebui să facă ceva în continuare sunt agenţiile de turism, care vor valorifica informaţiile obţinute prin acest proiect important“, a precizat, la rândul său, Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa.
 
Scopul proiectului, în valoare de 908.408,15 euro, a fost sporirea utilizării durabile a patrimoniului cultural comun în cadrul zonei de cooperare transfrontalieră prin dezvoltarea unui produs turistic cultural de patrimoniu integrat: Ruta „Frontiera Romană în cadrul regiunii transfrontaliere România-Bulgaria“. Demarat pe 3.02.2016, proiectul s-a terminat pe data de 2.02.2018, fiind implementat în Constanţa şi Ruse.
 
În cadrul acestui proiect au fost realizate următoarele: un produs turistic integrat şi două strategii comune pentru dezvoltare şi marketing al produsului turistic. În cadrul acestui proiect au fost organizate 16 mese rotunde şi o conferinţă; a fost elaborată o strategie comună de dezvoltare; a fost îmbunătăţit produsul turistic integrat de patrimoniu roman; a fost elaborat un marketing comun, a fost promovat strategic produsul turistic integrat de patrimoniu roman; au fost elaborate materiale promoţionale pentru produsul turistic; a fost elaborat un studiu preliminar privind patrimoniului roman; au fost implementate servicii de traducere şi interpretare.

Citeşte şi:

Strategii de marketing şi de promovare a unui produs turistic integrat, la CCINA Constanţa. Parteneriat cu Asociaţia „Dunărea“ din Bulgaria (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curs de perfecționare, organizat de CCINA Constanța

21 Jan 2019 267

Constănţenii, aşteptaţi la primul târg de îmbrăcăminte şi încălţăminte organizat de CCINA în anul 2019

18 Jan 2019 924

Eveniment aniversar la CCINA Constanţa Centrul Enterprise Europe Network, 10 ani de activitate

14 Dec 2018 728

Delegaţia CCI Lesvos (Lesbos) la Constanța, în vizită la CCINA (galerie foto)

03 Dec 2018 302

CCINA Constanţa şi OSIM Bucureşti premiază inovaţia „Trofeul Creativităţii“ a ajuns, în acest an, la Sterk Plast SRL (galerie foto)

28 Nov 2018 787

„Trofeul Creativităţii“, organizat de CCINA Constanţa, a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie

27 Nov 2018 639

Constănţenii, aşteptaţi la ediţia de iarnă a TINIMTEX, organizată de CCINA Constanţa

20 Nov 2018 1565

Târg cu produse tradiţionale de Ziua Dobrogei, la Pavilionul Expoziţional. Ce surprize le sunt pregătite constănţenilor (galerie foto)

15 Nov 2018 1297

Solid House SRL, premiată de CCINA la Topul Judeţean al societăţilor din judeţul Constanţa (galerie foto)

03 Nov 2018 876

LIVE TEXT. Eveniment important pentru oamenii de afaceri Firmele de top din judeţ, răsplătite de CCINA Constanţa (galerie foto+video)

01 Nov 2018 1440

CCINA Constanța ne invită la Zilele Dobrogei - expoziție de produse, gastronomie și vinuri din Dobrogea

25 Oct 2018 1196

Târgul TINIMTEX, specializat pe articole din piele şi blană, organizat de CCINA Constanţa, îşi deschide porţile

23 Oct 2018 3008

În premieră CJC, CCINA şi Primăria Constanţa organizează „Zilele Dobrogei“, în perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional (document)

20 Oct 2018 1107

CCINA Constanţa şi Fundaţia Laufer, despre soluţiile de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti (galerie foto)

13 Oct 2018 1078

Oameni de afaceri turci, la Constanţa Protocol de colaborare semnat între CCINA Constanţa şi CCI Iskenderun din Turcia (galerie foto)

12 Oct 2018 1128