Social

Rezultatele proiectului de promovare a patrimoniului cultural, prezentate de CCINA Constanţa şi Asociaţia Municipalităţilor Dunărene din Bulgaria (galerie foto)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa alături de Asociaţia Municipalităţilor Dunărene „Dunărea“ din Bulgaria au prezentat, ieri, rezultatele proiectului „Dezvoltarea şi promovarea unui produs turistic integrat şi a patrimoniului cultural: Ruta Frontiera Română în cadrul regiunii transfrontaliere România - Bulgaria“.
 
Obiectivul principal al acestui proiect a constat în îmbunătăţirea utilizării durabile a obiectelor de patrimoniu cultural din zonă şi atragerea turiştilor pe tot parcursul anului. La conferinţa de încheiere a proiectului au participat Dănuţ Jugănaru - directorul CCINA Constanţa şi Maria Tzancova - din partea Asociaţiei Municipalităţilor Dunărene „Dunărea“, Bulgaria.
 
„Am avut un partener minunat în CCINA Constanţa. Împreună am creat un traseu turistic care a unit mai multe obiective turistice. Traseul cuprinde 18 obiective turistice. Mai sunt alte 44 de obiective, care, deocamdată, nu pot fi valorificate turistic. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi organizate şi festivaluri turistice şi culturale. În realizarea proiectului au participat specialişti din diferite domenii de activitate, autorităţi locale, reprezentanţi ai muzeelor, precum şi specialişti din turism. Sper că acest traseu va fi promovat de agenţiile de turism. Credem că traseul va contribui la dezvoltarea turismului din zona Dunării“, a declarat Maria Tzancova, de la Asociaţia Municipalităţilor Dunărene „Dunărea“, Bulgaria.
 
„La obţinerea rezultatelor proiectului au participat zeci de specialişti. Vreau să subliniez colaborarea bună pe care am avut-o cu Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa. În acelaşi timp, cu regret spun că am avut o colaborare dificilă cu Muzeul de Istorie Drobeta-Turnu Severin. Broşurile şi cataloagele pe care le-am realizat vro fi duse în toate judeţele de pe malul românesc al Dunării unde există aceste vestigii istorice. Cele care vor trebui să facă ceva în continuare sunt agenţiile de turism, care vor valorifica informaţiile obţinute prin acest proiect important“, a precizat, la rândul său, Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa.
 
Scopul proiectului, în valoare de 908.408,15 euro, a fost sporirea utilizării durabile a patrimoniului cultural comun în cadrul zonei de cooperare transfrontalieră prin dezvoltarea unui produs turistic cultural de patrimoniu integrat: Ruta „Frontiera Romană în cadrul regiunii transfrontaliere România-Bulgaria“. Demarat pe 3.02.2016, proiectul s-a terminat pe data de 2.02.2018, fiind implementat în Constanţa şi Ruse.
 
În cadrul acestui proiect au fost realizate următoarele: un produs turistic integrat şi două strategii comune pentru dezvoltare şi marketing al produsului turistic. În cadrul acestui proiect au fost organizate 16 mese rotunde şi o conferinţă; a fost elaborată o strategie comună de dezvoltare; a fost îmbunătăţit produsul turistic integrat de patrimoniu roman; a fost elaborat un marketing comun, a fost promovat strategic produsul turistic integrat de patrimoniu roman; au fost elaborate materiale promoţionale pentru produsul turistic; a fost elaborat un studiu preliminar privind patrimoniului roman; au fost implementate servicii de traducere şi interpretare.

Citeşte şi:

Strategii de marketing şi de promovare a unui produs turistic integrat, la CCINA Constanţa. Parteneriat cu Asociaţia „Dunărea“ din Bulgaria (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect privind promovarea mobilităţii forţei de muncă, implementat de CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici (galerie foto)

17 May 2019 630

Constănțenii, invitați de CCINA la Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte TINIMTEX, ajuns la cea de-a 76-a ediție

03 May 2019 988

CCINA Constanța organizează un curs de arhivar

10 Apr 2019 419

Târgul ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment de profil din regiune, organizat de CCINA Constanţa, şi-a deschis porţile (galerie foto)

05 Apr 2019 1114

A debutat Târgul ExpoAgroUtil Constanţa. Participă expozanţi naţionali şi internaţionali (galerie foto)

04 Apr 2019 654

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aşteptat la Târgul ExpoAgroUtil Constanţa, organizat de CCINA

04 Apr 2019 626

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă, organizate de CCINA în prezenţa ministrului Bogdan Trif (galerie foto)

29 Mar 2019 1005

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă Trei evenimente organizate de CCINA Constanţa la sfârşitul lunii martie

21 Mar 2019 988

Constănţenii, invitaţi de CCINA la ediţia de primăvară a Târgului TINIMTEX

19 Mar 2019 1740

Anunţ de ultim moment din partea judecătorilor. Este vizată autorizaţia de construire a blocului din cartierul Tomis Nord

13 Mar 2019 3117

Profesori şi studenţi de la Universitatea Purdue - Doermer School of Business, Fort Wayne, în vizită la CCINA Constanţa

09 Mar 2019 698

Protest împotriva investiţiei Cambela Prod SRL Autorizaţia de construire a blocului din cartierul Tomis Nord, în atenţia judecătorilor

09 Mar 2019 1792

Colecţii noi şi diversificate Târgul TINIMTEX, organizat de CCINA Constanţa, la o nouă ediţie

22 Feb 2019 1569

Portul Constanţa, pe ordinea de zi a întrevederii ambasadorului Republicii Macedonia cu Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA (galerie foto)

12 Feb 2019 1537

Constanţa. Discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi FZMAUR

10 Feb 2019 564