Rezultatele proiectului de promovare a patrimoniului cultural, prezentate de CCINA Constanţa şi Asociaţia Municipalităţilor Dunărene din Bulgaria (galerie foto)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa alături de Asociaţia Municipalităţilor Dunărene „Dunărea“ din Bulgaria au prezentat, ieri, rezultatele proiectului „Dezvoltarea şi promovarea unui produs turistic integrat şi a patrimoniului cultural: Ruta Frontiera Română în cadrul regiunii transfrontaliere România - Bulgaria“.
 
Obiectivul principal al acestui proiect a constat în îmbunătăţirea utilizării durabile a obiectelor de patrimoniu cultural din zonă şi atragerea turiştilor pe tot parcursul anului. La conferinţa de încheiere a proiectului au participat Dănuţ Jugănaru - directorul CCINA Constanţa şi Maria Tzancova - din partea Asociaţiei Municipalităţilor Dunărene „Dunărea“, Bulgaria.
 
„Am avut un partener minunat în CCINA Constanţa. Împreună am creat un traseu turistic care a unit mai multe obiective turistice. Traseul cuprinde 18 obiective turistice. Mai sunt alte 44 de obiective, care, deocamdată, nu pot fi valorificate turistic. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi organizate şi festivaluri turistice şi culturale. În realizarea proiectului au participat specialişti din diferite domenii de activitate, autorităţi locale, reprezentanţi ai muzeelor, precum şi specialişti din turism. Sper că acest traseu va fi promovat de agenţiile de turism. Credem că traseul va contribui la dezvoltarea turismului din zona Dunării“, a declarat Maria Tzancova, de la Asociaţia Municipalităţilor Dunărene „Dunărea“, Bulgaria.
 
„La obţinerea rezultatelor proiectului au participat zeci de specialişti. Vreau să subliniez colaborarea bună pe care am avut-o cu Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa. În acelaşi timp, cu regret spun că am avut o colaborare dificilă cu Muzeul de Istorie Drobeta-Turnu Severin. Broşurile şi cataloagele pe care le-am realizat vro fi duse în toate judeţele de pe malul românesc al Dunării unde există aceste vestigii istorice. Cele care vor trebui să facă ceva în continuare sunt agenţiile de turism, care vor valorifica informaţiile obţinute prin acest proiect important“, a precizat, la rândul său, Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa.
 
Scopul proiectului, în valoare de 908.408,15 euro, a fost sporirea utilizării durabile a patrimoniului cultural comun în cadrul zonei de cooperare transfrontalieră prin dezvoltarea unui produs turistic cultural de patrimoniu integrat: Ruta „Frontiera Romană în cadrul regiunii transfrontaliere România-Bulgaria“. Demarat pe 3.02.2016, proiectul s-a terminat pe data de 2.02.2018, fiind implementat în Constanţa şi Ruse.
 
În cadrul acestui proiect au fost realizate următoarele: un produs turistic integrat şi două strategii comune pentru dezvoltare şi marketing al produsului turistic. În cadrul acestui proiect au fost organizate 16 mese rotunde şi o conferinţă; a fost elaborată o strategie comună de dezvoltare; a fost îmbunătăţit produsul turistic integrat de patrimoniu roman; a fost elaborat un marketing comun, a fost promovat strategic produsul turistic integrat de patrimoniu roman; au fost elaborate materiale promoţionale pentru produsul turistic; a fost elaborat un studiu preliminar privind patrimoniului roman; au fost implementate servicii de traducere şi interpretare.

Citeşte şi:

Strategii de marketing şi de promovare a unui produs turistic integrat, la CCINA Constanţa. Parteneriat cu Asociaţia „Dunărea“ din Bulgaria (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 414

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 768

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 807

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 762

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2741

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1528

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1277

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2340

Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

03 Apr 2023 1180

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1647

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1404

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2056

LIVE-VIDEO TEXT Impact Developer & Contractor la Târgul Imobiliar Constanța. Cu ce ofertă vine dezvoltatorul imobiliar (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Nov 2022 2010

Revine! Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte Tinimtex

21 Sep 2022 1555

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța organizează, în premieră la nivel local, manifestarea intitulată „Constanța Smart Energy Expo 2022”

27 Jul 2022 1489