Rompetrol și Asociația Dăruiește Aripi au dotat 9 școli din zone defavorizate din județul Constanța cu echipamente IT completeSistemele IT sunt deja folosite de dascăli în predarea orelor, atât pentru elevii prezenți la școală, cât și în predarea online pentru elevii care se află în izolare la domiciliu și carantină. Astfel, inițiativa noastră întregește colectivul clasei și oferă posibilitatea accesului neîngrădit la cursuri a tuturor elevilor, indiferent de limitările generate de regulile impuse de pandemie. Totul s-a datorat investițiilor realizare de Rompetrol, alături de Asociația Dăruiește Aripi.
 
Beneficiari sunt cei 1.197 elevi și 107 dascăli din localitățile Albești, Aliman, Biruința, Cotu Văii, Dunăreni, Ion Corvin, Movilița, Potârnichea, Vlahi.
 
Totodată, achiziția acestor echipamente complete, instalate în toate sălile de clasă din aceste școli oferă profesorilor posibilitatea orelor exclusiv online cu elevii lor, în cele mai bune condiții tehnice.
 
Am realizat acest proiect în urma discuțiilor cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța, dar și în urma vizitelor pe teren, pentru a înțelege situația exactă cu care se confruntă aceste școli.
 
Cele 9 unități școlare au primit 44 de sisteme IT complete, fiecare cuprinzând: unități centrale, monitoare, videoproiectoare, tastaturi, camere web, routere și switch-uri. Pentru 6 din aceste unități am asigurat și conectarea la internet cu dotările tehnice aferente.
 

“Criza generată de pandemia Covid a adus la suprafață multe din sincopele din sistemul românesc de învățământ. Viitorul unei comunități este definit de educația și sănătatea din prezent, de aceea, accesul la școală în siguranță trebuie să devină o prioritate pentru toți”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.

 

“De mai mult de un an ne confruntăm cu o criză sanitară, cu multe resurse direcționate pentru gestionarea pandemiei. Educaţia de asemenea, o direcție strategică pentru dezvoltarea societății, este clar afectată, iar mulţi copii sunt bulversaţi de schimbări, de cursurile online, și cei din mediul rural resimt schimbările și mai mult pentru că nu au acces la tehnologie, la internet. Nu îi putem lăsa în urmă; ne dorim să oferim acces la educație de calitate pentru toți, în spiritul obiectivului de dezvoltare durabilă (#SDG4) al Națiunilor Unite.” – Iskander Abdibaitov, Chief Officer Guvernanță Corporativă.


În 2020, tot cu sprijinul Rompetrol, școala din Moviliţa, jud. Constanţa, a fost conectată la internet şi dotată cu laptopuri şi retroproiectoare pentru a facilita cursurile online pentru 150 de copii înscrişi în învăţământul gimnazial.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rezultatele Rompetrol Rafinare. Creștere semnificativă în primul trimestru al anului

17 May 2021 609

O familie de lebede s-a plimbat în jurul rafinăriei Petromidia

08 May 2021 908

Producție în creștere pentru Rompetrol Rafinare

06 May 2021 859

Uzina Termoelectrică Midia (UTM) construiește o centrală fotovoltaică de trei megawați

26 Apr 2021 2068

RAJA Constanța Se oprește apa pe mai multe străzi din municipiul Constanța

14 Apr 2021 838

Rompetrol Paturi de terapie intensivă și aparatură medicală pentru Spitalul Județean Ploiești

31 Mar 2021 541

Tineri cu perspective în industria prelucrării petrolului, de la Rompetrol

20 Mar 2021 2809

A șasea ediție a Festivalului de film kazah va fi transmisă online

15 Mar 2021 694

Femei puternice din Constanța Raluca Lainer și Loredana Crețu, două dintre reprezentantele feminine de top din Rompetrol Rafinare

08 Mar 2021 1511

Rompetrol Rezultatele financiare ale Rompetrol Rafinare în 2020, afectate de contextul de piață și de efectele pandemiei

28 Feb 2021 1901

Rompetrol rafinare Rezultatele financiare, în anul 2020, afectate de contextul de piață și de efectele pandemiei

26 Feb 2021 626

Unul dintre asociații Rompetrol Logistics s-a retras din afacere. Tranzacție de 8,3 milioane de dolari

26 Feb 2021 520

Rompetrol Petrochemicals Năvodari are un nou director economic

25 Feb 2021 1217

Interviu CEO KMG International Beimbet Shayakhmetov, CEO Rompetrol - „România este centrul operațiunilor KazMunayGas, o platformă pentru dezvoltarea de noi proiecte și investiții”

23 Feb 2021 759

A fost prelungit mandatul administratorului Rompetrol Logistics SRL

18 Feb 2021 715