S-a discutat de toate şi nimic Ce au făcut, ieri, la Prefectură reprezentanţii Asociaţiilor de Proprietari (galerie foto)

Preşedinţii şi administratorii Asociaţiilor de Proprietari din Constanţa (membre ale Uniunii Asociaţiilor de proprietar Constanţa) s-au întâlnit, ieri, la prefectură, unde au discutat cu reprezentanţii autorităţilor locale, ai societăţilor RADET şi RAJA, ai poliţiei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Printre cei prezenţi s-au numărat: Mihai Mereuţă – preşedintele Habitat, Marcel Dragu – preşedinte UAPC, Ştefan Manea – reprezentantul RAJA SA, Eugen Ionescu – reprezentantul RADET, Dorin Sasu – Oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară, Antoaneta Manea – ISU Dobrogea.
 
Pe odinea de zi a întâlnirii de lucru au fost următoarele teme: costul şi subvenţia generalizările la costul gigacaloriei, debranşările abuzive la sistemul centralizat de termoficare, reabilitarea termică a blocuri, lipsa instalaţiilor de stins incendii din scările blocurilor. Eugen Ionescu, reprezentantul RADET, a precizat că în viitorul apropiat vor începe verificările la rece a sistemului centralizat de termoficare. Cât priveşte costul gigacaloriei, acesta ar putea rămâne ca cel de anul trecut, adică 358,54 lei. „În Constanţa, 85.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Din acestea, 47.000 de mii au primit subvenţii de la Primăria Constanţa. Din câte se pare şi în acest an, Primăria Constanţa va acorda subvenţii ca şi iarna trecută”, a explicat Eugen Ionescu. Deci, speranţele constănţenilor că gigacaloria s-ar putea ieftini s-au spart ca un balon de săpun. În altă ordine de idei, Marcel Dragu a precizat că Asociaţiile ar trebui să cumpere pentru fiecare scară din bloc câte două stingătoare de incendiu. „Mai ales, că majoritatea blocurilor au fost izolate cu polistiren, care arde repede”, le-a transmis celor prezenţi preşedintele UAPC.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 849

Termoficare Constanța anunță programul în care va distribui factura fiscală asociațiilor de proprietari

17 Apr 2024 465

Atenție! Urmează amenzile Primăria Constanța a dat peste 300 de avertismente asociațiilor de proprietari și gospodăriilor individuale pentru necolectarea selectivă a gunoiului!

22 Oct 2023 2774

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Mirelei Manda Gheorghe, șef Biroul Sprijin, Indrumare si Control Asociatii de Proprietari din cadrul Primăriei Municipiului Constanța (DOCUMENTE)

11 Oct 2023 1026

Primăria Municipiului Constanța a emis trei autorizații de construire pentru realizarea racordului la rețeaua de gaze naturale

22 Mar 2023 2048

Doar 12.6% dintre Asociațiile de Proprietari au reușit totuși să depună dosarele pentru reabilitare termică prin PNRR. După ce a făcut-o lată, Primăria Constanța le transmite că mai au o șansă la toamnă

19 Mar 2022 3829

Constănțeanul supărat. Asociațiile de proprietari din Constanța ar putea rata reabilitarea termică gratuită a blocurilor chiar din cauza Primăriei (DOCUMENTE)

15 Mar 2022 13662

UPDATE USR susține că Prefectura Constanța ar confirma că obligarea asociațiilor de proprietari de către Primărie de a se ocupa de amenajarea spațiilor verzi din jurul blocurilor este nelegală

06 Jan 2022 2372

Regulamentul de gospodărire se va aplica. Municipiul Constanța se transformă într-o veritabilă cazarmă. Se înființează comitetele de cartiere!

21 Jun 2021 5012

USR PLUS Constanța vrea să modifice în ședința de Consiliu Local de vineri HCL 77/2021. Orădenii au desființat în instanță Regulamentul care îi obliga să întrețină spațiile verzi din jurul blocurilor

09 Jun 2021 3276

Constănțeanul supărat. O nouă măsură nepopulară a administrației Chițac. Locatarii, obligați să îngrijească spațiile verzi din cartiere

03 Jun 2021 6712

Sondaj de opinie Sunteți de acord să vă tăiați singuri vegetația din jurul blocurilor?

31 May 2021 4619

Anunț RADET Constanța Programul de distribuire a facturilor către asociațiile de proprietari

12 Mar 2021 2093

RADET Constanța Anunţ important pentru reprezentanţii asociaţiilor de locatari/proprietari

10 Dec 2020 3431

RADET Constanța, precizări importante despre asociațiile debitoare

24 Nov 2020 2487