S-a trecut la reabilitarea zonelor cu distrugeri, familiile afectate vor fi despăgubite Imagini de coşmar după inundaţiile de la Cernavodă (galerie foto)

Ploile abundente de duminică au provocat inundaţii fără precedent la Cernavodă. Cantităţile imense de apă, de 97 de litri pe metru pătrat, neînregistrate până prezent în această zonă, au adus numeroase pagube locuitorilor şi Administraţiei Publice Locale, au transmis, ieri, reprezentanţii Primăriei Cernavodă.

Din cauza viiturii puternice, apa a depăşit un metru în curţile a 19 gospodării şi a afectat partea carosabilă a 21 de străzi. Lucrările de racordare la sistemul de canalizare şi alte reabilitări, iniţiate de Primărie şi aflate în curs de desfăşurare, au fost grav afectate. Edilul Gheorghe Hânsă a constituit duminică, în jurul orei 13.00, o comisie de intervenţie şi evaluare, formată din echipaje ale Pompierilor, Jandarmeriei, RAJA, SC Gospodăria Comunală SRL, SC Utilităţi Publice SRL, Poliţiei Naţionale şi Poliţiei Locale, care a intervenit de îndată în sprijinul familiilor aflate în situaţie de criză. Echipe formate din reprezentanţi ai Primăriei au folosit patru motopompe pentru a înlătura apa din zona Centru, din gospodăriile de pe strada Canalului şi din strada Portului. Aceştia au fost sprijiniţi de patru echipe ale SC Gospodăria Comunală SRL şi o echipă a SACT, care au intervenit cu o vidanjă, trei tractoare şi două buldoexcavatoare pentru a înlătura apa din gospodării şi pentru degajarea spaţiului carosabil de aluviunile depuse în urma inundaţiei. Şi reprezentanţii RAJA au acţionat cu o motopompă, o vidanjă şi o autospecială de la Pompieri. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei au evacuat nouă familii (dintre care 16 copii şi opt adulţi) din strada Portului, care şi ieri, la o zi de la inundaţii, se aflau la Adăpostul Sfânta Maria, unde au primit îngrijirile necesare.
Ieri, energia electrică a fost oprită mai bine de trei ore în zona centrală a oraşului. De asemenea, pe strada Canalului şi pe strada Portului funcţionau două motopompe pentru a înlătura apa din gospodării, iar două echipe ale SC Gospodăria Comunală SRL şi SC Utilităţi Publice SRL acţionau pentru degajarea carosabilului de aluviuni şi pentru reabilitarea zonelor cu distrugeri. În cursul zilei de ieri, Primăria a efectuat raporturi de evaluare împreună cu reprezentanţi ai SANEPID şi Prefectura Constanţa, pentru a constata pagubele produse. De asemenea, Primăria a constituit un raport de evaluare al pagubelor suferite de familiile afectate de inundaţii, care vor fi despăgubite.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum va fi vremea în Dobrogea în următoarele două săptămâni! Când sunt așteptate ploi la malul mării

11 Mar 2024 550

MAERepublica Franceză – Cod portocaliu de ploi și inundații în sudul țării

11 Mar 2024 406

Alertă meteo! Se strică vremea în toată țara! Când expiră informarea meteorologilor

06 Mar 2024 993

Prognoza meteo pentru Dobrogea în zilele următoare. Cum va fi vremea la malul mării?

04 Mar 2024 1056

Vremea în Dobrogea zilele următoare. Meteorologii anunță creșteri de temperatură

20 Feb 2024 534

Cum va fi vremea în Dobrogea în următoarele două săptămâni! Când sunt așteptate ploi la malul mării

19 Feb 2024 569

Schimbări bruște de vreme. Ce ne așteaptă în prima parte a lunii martie

18 Feb 2024 2975

Cutremur înregistrat în județul Vrancea. Ce magnitudine a avut pe scara Richter

29 Jan 2024 668

Tanzania Cel puțin 21 de mineri au murit după prăbușirea unei mine de aur în timpul ploilor torenţiale

14 Jan 2024 608

Cod galben de vreme severă la Constanța cu intensificări ale vântului, polei și viscol!

07 Jan 2024 1731

Franța Localități sub apă! Guvernul anunţă măsuri ''excepţionale'' în urma inundațiilor

04 Jan 2024 689

Atenţionare de călătorie în Franța! Au fost emise coduri roșu și portocaliu de ploi și inundații

03 Jan 2024 589

Avertizare MAE pentru Franța! Ce trebuie să știe românii care merg acolo

02 Jan 2024 852

Avertizări de vreme rea, în Regatul Unit Vânt puternic, ploi și ninsori provocate de furtuna Gerrit

26 Dec 2023 795

Fotoreportaj Constanța Vremea frumoasă a scos constănţenii la plimbare pe faleza Cazinoului în prima zi de Crăciun (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 1646