Să cunoaştem şi să recunoaştem valorileŞtefan Cristian Voicu de la „Traian", Anamaria Stângaciu şi Luiza Titire de „Ovidius", declaraţi „cei mai buni actori"

festivalfilm-LiceulTraian1.jpgPentru a cincea oară, Liceul Teoretic „Traian" a organizat Gala FILMMIC - Festivalul Naţional de Scurtmetraj pentru Liceeni.

Evenimentul s-a bucurat de popularitate şi în acest an în rândul liceenilor din toată ţara, ajungând ca la această ediţie să se înscrie echipe din 23 de judeţe. Cinefilii amatori au conceput, au realizat şi au trimis la Constanţa 40 de filme. Tema de anul acesta a fost „Între răspunsuri şi întrebări", care le-a oferit concurenţilor ocazia să îşi exprime cinematografic trăirile, dilemele şi gândurile despre viaţa de adolescent. Organizatorii au acordat premiile I, II, III şi menţiune, precum şi Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriţă, Premiul pentru cea mai bună imagine, Premiul pentru cel mai bun scenariu şi Premiul pentru cea mai bună regie. Pentru prima oară în istoria FILMMIC, în concurs a existat şi secţiunea de Animaţie, unde performanţa a fost, de asemenea, răsplătită. La Secţiunea Animaţie, premiul I a revenit peliculei „A fost odată un copil", realizată de elevi ai Colegiului Naţional „Petru Rareş" din Piatra Neamţ, iar premiul I la Secţiunea scurtmetraje - echipei de la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu" din Bucureşti, pentru filmul „Camera S". Premiul al II-lea a fost câştigat de elevii Liceului Teoretic „Traian", pentru filmul „Acorduri" şi de elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu" din Petroşani, pentru filmul „Game On". Premiul al III-lea a fost adjudecat de elevii Colegiului Naţional „Lucian Blaga" din Sebeş, pentru filmul „Libertatea e în fiecare dintre noi", iar filmele „Capcanele vârstei" - Colegiului „Brad Segal" din Tulcea şi „Psihologul de pluş" - Colegiul Economic „Emanuil Gojdu" din Hunedoara au fost răsplătite cu menţiuni. Premiul pentru cea mai bună regie a fost acordat elevei Paula Bianca Buta de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" din Suceava, pentru filmul „Acolo unde întrebările devin răspunsuri", iar Premiul pentru cel mai bun scenariu a revenit elevilor Raul Ştefan Pop şi Sergiu George Mora din cadrul Liceului „Lucian Blaga" din Cluj, pentru filmul „Tangenţial". Ştefan Cristian Voicu de la Liceul Teoretic „Traian" din Constanţa a fost declarat cel mai bun actor pentru rolul din pelicula „Acorduri", iar titlul de cea mai bună actriţă a fost câştigat de Anamaria Stângaciu şi de Luiza Titire de la Liceul Teoretic „Ovidius" din municipiul Constanţa, pentru rolurile din filmul „Ce este fericirea". Premiul pentru imagine a fost atribuit elevului Vlad Ciontescu, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" din Petroşani, pentru filmul „Game On".

Ce este FILMMIC?

Festivalul Naţional de Scurtmetraj pentru Liceeni FILMMIC, ca şi la ediţiile precedente, este inclus şi anul acesta în Calendarul Naţional al Activităţilor Extraşcolare al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Sportului. Anul trecut, FILMMIC a fost premiat la secţiunea Cel mai bun proiect educaţional la Gala „Premiile în Educaţie" ale Fundaţiei Dinu Patriciu. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Casa Corpului Didactic, Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, dar şi cu Cityplex Tomis Mall Constanţa şi cu Fundaţia World Vision. Jurizarea filmelor a fost făcută de profesionişti din industria cinematografică şi din educaţie: preşedintele juriului, regizorul Dinu Tănase - preşedintele Uniunii Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, prof. Marinela Mrejeru - inspector Educaţie permanentă şi mentorat, prof. dr. Andreea Artagea - director Casa Corpului Didactic Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.