„Să împarţi pâinea ta cu cel flămând, ăsta este postul care-mi place” Asociația „Suflete deschise” oferă mese calde pentru cei neajutorați din Constanța

  • Asociația „Suflete deschise” oferă o mese calde tuturor oamenilor străzii sau a celor în nevoie
  • Aceștia vor să adugă un gram de bucurie în viețile chinuite ale celor încercați de greutăți
  • De altfel, dacă aveți haine sau bunuri pe care le doriți dona, contactați asociația. Găsiți datele de contact la finele materialului
                           
Asociaţia „Suflete deschise” oferă tuturor oamenilor străzii, zilnic, mese calde, bucătărite cu mult drag de oameni inimoşi. Şi celor care sunt găzduiti de Primărie, în Adăpostul ”Sfânta Filoftea”, dar şi celor care sunt mai puţin norocoşi, care nu îndeplinesc condițiile pentru a intra în adăpost  şi care trăiesc în stradă şi dorm pe unde apucă: prin scări de bloc, prin gară, prin autogară, prin parc, prin clădiri părăsite, în condiţii mizere - bolnavi, trişti, singuri, murdari, înfometaţi, însetaţi şi mutilaţi sufletește. Cu toate aceste, lăcrimează înduioşati când li se acordă atenție.
 
De Sfintele Sărbători, dar şi în zilele Anului nou, oamenii străzii se vor bucura de mese festive cu preparate tradiţionale, ca în vremurile copilăriei sau ca atunci când erau în familie, la casele lor.
 
Asfel, în prima şi a doua zi de Crăciun, de Revelion şi în prima zi a Anului nou, vor primi un meniu bogat, ca la mama acasă.
 
Zice Domnul: „Să împarţi pâinea ta cu cel flămând, ăsta este postul care-mi place!"
 
„Oameni buni, Dumnezeu este avocatul săracilor. Domnul Se întrupează, Se face om, Se naște din Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, și trăiește și el într-o familie săracă. Domnul iubește sărăcia… De ce ? Pentru că bogăția orbește sufletul omului. Îl face pe om să uite de Dumnezeu. Îl întunecă…Sărăcia smerește pe om… îl ține cu ochii ațintiți către Domnul, către cer.
Domnul Hristos a zis că atunci când facem o masă, să-i chemăm pe cei săraci, nu pe cei din familiile noastre și prietenii noștri care au de toate.
“Zis-a şi celui ce-L chemase: Când faci prânz sau cină, nu chema pe prietenii tăi, nici pe fraţii tăi, nici pe rudele tale, nici vecinii bogaţi, ca nu cumva să te cheme şi ei, la rândul lor, pe tine, şi să-ţi fie ca răsplată. Ci, când faci un ospăţ, cheamă pe săraci, pe neputincioşi, pe şchiopi, pe orbi, și fericit vei fi că nu pot să-ţi răsplătească. Căci ţi se va răsplăti la învierea drepţilor. (Luca 14:12-14)
 
Dați-le celor sărmani nu numai bani, pâine și haine, ci dați-le o mângâiere, o îmbrățișare. Luați-i în casa voastră pe cei fără casă. Vindecați-le rănile. Duceți-i la medic. Ajutați-i să-și câștige pâinea singuri. Ajutați-i să se reintegreze în societate. Fiți milostivi!
Adică, să aveți milă! Cine nu mai are milă în fața suferinței umane, acela nu mai e om… Și cu cât mai puțin va putea ajunge ca Dumnezeu…
Mila e semn al iubirii. Exersați-vă mila voastră spre toată suferința… Mângâiați, îmbrățișa-ți, vindecați, binecuvântați, ajutați, întăriți toată boala și neputința din jurul vostru, așa cum a făcut Domnul.

Domnul Hristos când a venit pe pământ a fost mereu atent la cei săraci. A vindecat toată boala și neputința în popor… căci acestea duc adesea pe om în imposibilitate de a lucra, de a-și câștiga pâinea… îi duc la cerșetorie…
Milostenia e forma văzută a iubirii…. Cine face milă cu aproapele, acela împlinește porunca iubirii de aproapele.
Nu uitați: nu tratați cu indiferență sau dispreț pe săracii din viața voastră! Căci Domnul se identifică total cu suferința lor. Cine dă săracului, lui Hristos îi dă! Împreunați mereu milostenia cu un zâmbet sincer și curat. Zâmbetul de pe buzele tale să fie mai mare decât darul din mâna ta...

Să vă rugaţi şi pentru ei, pentru aceşti fraţi şi surori, prețuiți-i şi pe ei așa cum sunt. Fără ei nu am fi existat nici noi, căci Domnul pe toti ne-a plăsmuit şi tot El ne îngăduie. Ei sunt legătura noastră cu ,,pământul” și cu ,,Cerul”.
 Săracii sunt o categorie socială tare chinuită în societate… Sunt ușor desconsiderați și ușor nedreptățiți. De aceea Domnul insistă mereu să facem JUDECATĂ DREAPTĂ LA SĂRMAN ȘI LA SĂRAC! Altfel, El Domnul va judeca pe cel nedrept.
Rugaţi-vă şi pentru voluntarii noştri frumoşi, care zilnic, văzuţi şi nevăzuţi, menţin aprinsă în suflet dragostea de Dumnezeu în cel sărac. Da, e nevoie şi de rugăciune multă, pentru că diavolul e priceput să (ne) le încurce bine pe toate!”, au transmis reprezentanții asociației.
 
Aceștia au mai adăugat următoarele: „Tuturor, vă dorim o săptămână binecuvântată în continuare şi să ne ajute Bunul Dumnezeu să rămânem deschişi în faţa suferinţei şi a nevoilor tot mai acute din jurul nostru, mai ales acum în această perioadă de grea încercare”.
 

Vreți să ajutați?
 
Dacă aveţi hăinuţe pe care nu le mai purtaţi, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce vă prisosesc, donaţi-le celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare. Cei care doresc să vină în sprijinul acestora, sunt rugaţi să aducă darurile personal celor în nevoință. Dacă nu vă puteți deplasa, puteți suna la numerele de telefon    0241.660.580; 072.256.7873; sau să trimiteți un mail pe adresa sufletedeschise@yahoo.ro  în intervalul 8.00 – 18.00, iar donaţiile dumneavoastră vor fi preluate de o echipă de voluntari ai Asociaţiei „Suflete deschise“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța, cu ocazia 8 Martie - „Primăvara începe cu un mărţişor, aşa cum spune și tradiţia veche de aproape 8000 de ani”

08 Mar 2024 678

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța, mesaj de 8 martie. „Mama...Cel mai iubit cuvânt! Cea mai înaltă stare!”

05 Mar 2024 717

Îndemn al Asociației „Suflete deschise” la început de primăvară - „Să fiţi buni, oricum!”

01 Mar 2024 636

Asociatia Suflete Deschise, din Constanța, în sprijinul aproapelui Ajutoare pentru familiile care locuiau în ferma care a ars în Murfatlar

23 Feb 2024 864

Asociația „Suflete Deschise” Scrisoare de mulţumire Naşterea Domnului - Bucuria vieţii!

24 Dec 2023 1268

Asociaţia „Suflete deschise” colindă sufletele creştinilor, transmiţând mai departe vestea minunată adusa de îngerul Domnului. Hristos se naşte, Domnul coboară!

14 Dec 2023 975

Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete Deschise“„Arată că îţi pasă! Fii bun! Fii Miracolul! Fii și tu un Moş Crăciun! Primește și dăruiește!”

10 Dec 2023 1170

Asociația Suflete Deschise, apel pentru toți creștinii. „Fii milos, precum Hristos!”

11 Sep 2023 1369

Ziua Copilului Constanța Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația ,,Suflete Deschise” au adus bucurie micuților din spitale (FOTO)

02 Jun 2023 1256

Asociația „Suflete Deschise”, mesaj transmis doamnelor și domnișoarelor de 8 Martie

08 Mar 2023 1254

Asociația Suflete Deschise și echipa Arimex Comexim 2000 SRL, vestitorul primăverii pentru pacientele din spitalele constănțene

01 Mar 2023 2376

Asociația „Suflete Deschise” și compania Arimex Comexim 2000 SRL „Vă invităm deci, să urmăm exemplul lui Hristos, să facem fapte bune, să fim uniți, buni și milostivi”

31 Jul 2022 2918

Cuvântul scris - Cuvântul care zidește La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul. (Ioan 1-1)

23 Apr 2022 2923

„Cuvântul scris, cuvântul care zideşte“ - publicaţia editată de Asociaţia „Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 SRL, împlineşte 7 ani de la prima apariţie

22 Apr 2022 2517

Asociația „Suflete Deschise” și Arimex Comexim 2000 SRL, un nou îndemn pentru creștini

19 Apr 2021 2697