SC Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise” lansează un nou îndemn tuturor creștinilor


În apropierea sărbătorilor de iarnă, Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care asigură hrană necesară bolnavilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR din Constanţa, lansează un nou îndemn tuturor creştinilor: „CREDE SI TU!”.
 
„Indiferent de ce se întâmplă în lume, Moș Crăciun trebuie să vină!
                    SPIRITUL CRĂCIUNULUI ÎNSEAMNĂ SĂ CREZI!
 
Chiar dacă trăim vremuri foarte tulburi și chiar dacă viața pe care o ducem de mai bine de 10 luni nu e tocmai ce ne dorim, Moş Crăciun trebuie să vină. Libertatea de mișcare și chiar libertatea gândurilor noastre au fost si sunt puternic compromise. Dar stă în puterea noastră să ne adaptăm și să mergem înainte, chiar și în aceste condiții vitrege. În  orice situație ne-am afla, avem nevoie ca paharul nostru să fie mereu pe jumătate plin, pentru că altfel o luăm razna și pesimismul nu ne face bine deloc. Trebuie sa credem că totul va trece, așa cum au mai trecut și altele asemănătoare, fără urme adânci. Nu trebuie să ne îndoim că nu va fi așa, pentru ca panica va rămâne și ne va traumatiza toată viața. Si deși asta pare greu de crezut în acest moment, dar trebuie să încercăm să refacem ce se poate reface din viața de dinainte de pandemie. Trebuie să dăm dovadă de calm, de solidaritate şi responsabilitate. Să nu lăsăm că acest virus să ne clatine credință, să ne dezbine și să nu ne pierdem nicio clipă speranța în ajutorul lui Dumnezeu. Sa credem! Sa credem ca Indiferent de ce se întâmplă în lume, Crăciunul trebuie să vină, Pruncul Iisus se naste! Sa Il primim in sufletele noastre si să Îl rugăm neancetat să ne binecuvânteze și să ne ocrotească, pentru că numai El este Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, iar sănătatea, viaţa sunt darurile Sale.
Vrei să-l păstrezi pe Hristos în Crăciun? Cheia milei este dragostea creșțină sădită în firea omului de însuși Creatorul nostru: “Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne în el” (Sfânta Scriptură, I Ioan 4, 16). Iubirea de semeni este binevoitoare, înțelegătoare și cel mai natural sentiment. Cum aceasta este atât de importantă, să ne dăm silința să o întărim în suflet și să o sporim în viață noastră!
Când simțim milă de cineva, să începem oferind un zâmbet cald, o strângere de mâna sau 10 minute de atenție. Acestea se pot dovedi uneori mai valoroase decât un bănuț sau un ajutor material. Milostenia este gestul creștin de a face bine, din dragoste și compasiune pentru cel aflat în nevoie. Ea este mai prețioasă decât un ‘act de caritate’, după cum gestul de ‘a dărui’ este mai valoros decât cel de ‘a dona’. Valoarea stă în dăruirea de sine către cei din jur, într-o vorba bună sau o mână de ajutor oferită omului trist sau împovărat, fără a aștepta nimic în schimb.
Ajutorarea celui în nevoie nu ține cont de luna cadourilor și alte ocazii oficiale de a dărui, pentru că la rândul nostru noi suntem iubiți și ajutați zi de zi de Hristos.
Crăciunul nu este o perioadă, nici vreun sezon, ci o stare de spirit! Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să fii bun, să oferi, din plin, compasiune.
Fii bun de Craciun. Nu iţi împodobi casa mai mult decât sufletul! Împodobeşte-ţi
sufletul! Îmbracă-ţi sufletul în haina iubirii,  împodobeşte-l cu gânduri frumoase. Hrăneşte-l cu fapta şi vorba bună, adapă-l din izvorul rugăciunii.
Găseşte-ţi timp pentru cei care nu mai au timp, hrăneşte pe cei flămânzi, îmbracă-i pe cei goi, alungă durerea oamenilor singuri, îngrijeşte-i pe bolnavi, iartă-i pe cei
vinovaţi, cere iertare celor ce le-ai gresit, primeşte-i pe cei nedoriţi, iubeste-ţi vrăjmaşii şi fă altora ceea ce ai vrea să îţi facă alţii ţie”, au transmis inițiatorii îndemnului.
 

„Mulţumim şi depunem mărturie în faţa lui Dumneazeu, pentru faptele bunilor samariteni Delaco Distribution SRL, Dobrogea Grup SA, Euro Vial Consumer SRL, Zbornicul SRL, IF Lazăr, SC Marton Fruct SRL, care au răspuns apelului lansat de Asociaţia ,,Suflete deschise”, şi în numele Domnului, au dăruit pachete cu alimente constând în produse lactate, carne si produse din carne, conserve, pâine, dulciuri, sucuri şi fructe. Astfel, am putut lua împreună chipul Moșului Crăciun, aducând mângâiere pentru 200 de familii nevoiaşe, mai multor persoane în vârstă, singure şi neputincioase, unor oameni sărmani, oameni ai străzii, oameni nevăzători, oameni fără glas si fără auz, oameni cu diferite dizabilitati, persoane aflate în dificultate”, Daniela Ghioc-Preşedinte Asociaţia „Suflete deschise”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de familii din Pecineaga, Valu lui Traian și Ciocarlia de Jos au primit daruri Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise“ lansează un nou apel „Oricui îţi cere, dă-i, porunceşte Domnul“ (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 603

Arimex Comexim 2000 SRL Constanța - „Fii milos și fii smerit!”

17 Apr 2024 491

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța, cu ocazia 8 Martie - „Primăvara începe cu un mărţişor, aşa cum spune și tradiţia veche de aproape 8000 de ani”

08 Mar 2024 884

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța, mesaj de 8 martie. „Mama...Cel mai iubit cuvânt! Cea mai înaltă stare!”

05 Mar 2024 881

De 1 Martie, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacientelor din Constanţa flori, mărţişoare, iconiţe, zâmbete şi un meniu delicios!

01 Mar 2024 972

Îndemn al Asociației „Suflete deschise” la început de primăvară - „Să fiţi buni, oricum!”

01 Mar 2024 746

Asociatia Suflete Deschise, din Constanța, în sprijinul aproapelui Ajutoare pentru familiile care locuiau în ferma care a ars în Murfatlar

23 Feb 2024 994

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2023 1516

Asociația „Suflete Deschise” Scrisoare de mulţumire Naşterea Domnului - Bucuria vieţii!

24 Dec 2023 1389

Meniu de Crăciun oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

24 Dec 2023 1393

Asociaţia „Suflete deschise” colindă sufletele creştinilor, transmiţând mai departe vestea minunată adusa de îngerul Domnului. Hristos se naşte, Domnul coboară!

14 Dec 2023 1065

Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete Deschise“„Arată că îţi pasă! Fii bun! Fii Miracolul! Fii și tu un Moş Crăciun! Primește și dăruiește!”

10 Dec 2023 1290

Sf. Apostol Andrei și 1 Decembrie Meniu de sărbătoare oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

30 Nov 2023 1489

Sfinții Mihail și Gavril Meniu special pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Nov 2023 1387

Arimex Comexim 2000 oferă un meniu special de Sfântul Dimitrie pentru pacienții din Constanța

25 Oct 2023 1474