Scandalul pagubitilor Vectra Construct, un foc de paie

cap_4.jpgDacă la început, demersul celor peste 100 de păgubiţi de Vectra Construct care îşi cereau drepturile băneşti înapoi ori casele la stadiul final a fost intens mediatizat, acum, singura modalitate de a sesiza dacă iniţiativa Asociaţiei Păgubiţilor începe să dea roade poate fi urmărită doar prin informările postate pe site-ul Asociaţiei, reprezentanţii Asociaţiei refuzând dialogul. Motivul neoficial: amploarea prea mare pe care a luat-o subiectul nu face bine finalizării iniţiativei.

Situaţia cumpărătorilor locuinţelor ridicate de Vectra Construct, societate care a intrat în insolvenţă la începutul verii trecute, a făcut mare vâlvă toamna trecută când, o parte a păgubiţilor şi-au unit forţele într-o Asociaţie a Păgubiţilor. Aceasta avea ca scop întreprinderea tuturor demersurilor necesare pentru obţinerea apartamentelor achitate ori a contravalorii acestora.

După ce timp de câteva luni la rând cei care şi-au văzut visul de a avea o casă nouă au părut că vor reuşi să treacă peste toate obstacolele şi să-şi obţină drepturile pentru care au plătit, la acest moment situaţia pare să fie din ce în ce mai neclară. Dacă la început, demersul celor care îşi cereau drepturile a fost intens mediatizat, acum singura modalitate de a observa dacă iniţiativa Asociaţiei Păgubiţilor începe să dea roade poate fi urmărită doar prin informările postate pe site-ul Asociaţiei (www.pagubitiivectra.ro). Persoana care se ocupa de colaborarea cu mass-media şi-a încetat colaborarea cu Asociaţia în condiţiile în care, se pare că, după excesiva mediatizare s-a decis, fără vreo explicaţie plauzibilă, să se întrerupă contactul cu presa pentru o mai bună desfăşurare a demersurilor juridice.

vectra_construct_17.jpgÎn ianuarie 2011 ar fi gata toate cele 16 vile

Potrivit informaţiilor prezentate pe site-ul Asociaţiei, la sfârşitul lunii noiembrie 2009, reprezentanţii firmelor Vectra şi a persoanelor fizice dezvoltatori de proiecte au fost convocaţi în vederea clarificării problemei legate de nepredarea la termen a locuinţelor.

La două săptămâni după convocare, pentru prima dată administratorii judiciari ai firmei au avut prima întâlnire cu o parte a păgubiţilor Vectra. Administratorii au convenit cu proprietarii că 11 vile din complexul de pe strada Baba Novac, vor fi finalizate în luna mai sau iunie a acestui an - Eduard, Roma, Veneţia, Alex, Alexia, Napoli, Palermo, Maranelo, Monza, Torino, Modena, iar pentru alte cinci - Genova, Florenţa, Verona, Catania, Padova, predarea se va face în decembrie sau ianuarie 2011. Aceştia s-au angajat de asemenea să înceapă să aibă o colaborare mai bună cu cei doi dezvoltatori de proiect şi reprezentanţi ai Vectra Construct - Adrian Rusu şi Gabriel Moise dar şi cu cei doi administratori judiciari - Sorin Predescu - Global Insolvency SPRL şi Rodica Chitu - Cantor SPRL.

În urmă cu două săptămâni, membrii asociaţiei au luat la cunoştinţă conţinutul raportului Administratorului judiciar al SC Cantor SPRL, întocmit de Vectra Imobiliare.

Am încercat să-l contactăm şi pe preşedintele Asociaţiei Păgubiţilor, Marian Sofronie cu atât mai mult cu cât ieri a fost un nou termen al procesului unde s-ar fi cerut realegerea unui nou comitet al creditorilor.

Vom reveni cu amănunte.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

un pagubit

29 Mar, 2010 14:41

Exista pe undeva poza acestui Rosu Adrian si adresa de domiciliu? Ar tb ca pe site-ul asociatiei sa apara o pagina cu date despre persoanele direct implicate in aceasta escrocherie. Macar sa-i cunoasca toata lumea.

adam

05 Mar, 2010 11:15

Claudia si ziarul Ziua de Constanta daca aveti curaj investigati cum au luat autorizati de constructie cei de la vectra, cine a aprobat acesta mare hotie, cum au luat de la baci bani f. multi ipotecand terenuri care valorau mult mai putin,ex pe 600 mp au luat de la cec 1000000 ron in conditile in care acel teren nu facea mai mult de 100 000 euro in perioada dinh nainte de criza

mariana

02 Mar, 2010 18:10

sint de la vila napoli,si sint disperata,cine are informatii mai multe si recente,va rog scrieti

manu

02 Mar, 2010 10:08

Bravo Claudia ai avut macar curajul de a scrie despre vectra, despre cum au luat bani de la oameni si i au lasat pe drumuri cu datorii la banci Bravo Ziaarului Ziua. Cit despre as am fost amagiti de rosu si moise scriu cu litere mici numele acestor mafioti care au uns toate rotitele de peste tot, singura noastra sansa este sa ne mutam cu toti la ei in porta sa stam acolo ca si asa platim chirii pecare nu le mai putem platii

un cetatean

02 Mar, 2010 10:08

Marian Sofronie pare a fi omul patronilor

manu

02 Mar, 2010 09:25

nu merge nimic bine la vectra , nu au facut numuc nou la blocuri ne au mintit ca vor lucra dar nu fac nimic, au cerut liniste din partea as a fost o strategie de a lor

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 401

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1834

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1188

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1503

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1249

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 945

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 750

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 723

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1001

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1256