Se va întâmpla în toamna anului 2015 Hotelul de trei stele Hilton Garden Inn, inaugurat la Constanţa (document)

Potrivit publicaţiei „Ziarul financiar“, lanţul hotelier Hilton, care a afiliat 12 unităţi hoteliere pe piaţa locală până în prezent, va deschide, anul viitor, Hilton Garden Inn, de trei stele, în Constanţa, iar la Sighişoara va inaugura Double Tree By Hilton (fostul hotel Cavaler). „România este o piaţă care permite o dezvoltare consistentă, în special pe segmentul hotelurilor focus service (patru şi trei stele), aşa cum sunt brandurile Hilton Garden Inn şi Hampton by Hilton. În ceea ce priveşte poziţionarea acestora, ne interesează oraşele mari şi anumite capitale de judeţ, aşa cum sunt Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova şi Timişoara“, a declarat, săptămâna trecută, Adela Cristea, director de dezvoltare al lanţului hotelier Hilton pe Europa Centrală şi de Est. Hilton a avut cea mai accelerată dezvoltare pe piaţa locală, afiliind cele mai multe proprietăţi.

Ce spunea Mazăre acum doi ani

Reamintim că, în octombrie 2012, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, anunţa semnarea unui contract ce prevedea o investiţie de opt milioane de euro. Era vorba, potrivit edilului-şef, despre finalizarea lucrărilor la clădirea ridicată în Portul Tomis încă din 2006. „Investiţia a fost începută de un investitor italian acum şase sau şapte ani. El n-a mai fost lăsat de soţie să vină în România şi, ca atare, a stopat lucrările. Clădirea existentă, aşa cum a fost lăsată, a fost preluată de o companie turcească şi una din Cipru, care au semnat un contract cu Hiltonul. În Portul Tomis, pe structura respectivă se va finaliza ca investiţie privată un hotel, repet, contract semnat. Mi-a fost adus la cunoştinţă, au venit investitorii, mi-au prezentat contractul cu Hiltonul“, declara Radu Mazăre, acum doi ani.
Potrivit datelor publicate pe hiltoneasteurope.com, Hilton Garden Inn Constanţa urmează să fie inaugurat în toamna anului 2015. În prezent, lanţul operează în România cinci hoteluri sub trei dintre brandurile lui (Hampton by Hilton, DoubleTree by Hilton şi Hilton Hotels & Resorts), iar alte şapte hoteluri se află în diferite stadii de dezvoltare.

Povestea vechiului proiect Constanţa Sea Hotel

Primului hotel Hilton de pe litoral va fi ridicat în locul fostului proiect Constanţa Sea Hotel. Început prin anii 2000, imobilul urma să aibă zece etaje şi heliport. Acum, a rămas doar un schelet de clădire, abandonat în Portul Turistic Tomis. În ediţia din 27 octombrie 2012, cotidianului ZIUA de Constanţa prezenta povestea Constanţa Sea Hotel. Astfel, proiectul iniţial aparţinuse firmei SC Satu&Fase SRL, care îl avea ca administrator pe controversatul Cristian Serghie. Constănţean (născut în Eforie), afaceristul stabilit în Italia nu a uitat de unde a plecat şi şi-a dezvoltat numeroase business-uri pe tărâmurile natale Satu&Fase îi are ca asociaţi pe SC Socorota Ltd Cipru şi pe Serghie, care administrează afacerea. În afară de Satu&Fase, Serghie mai apare, ca asociat ori administrator, în societăţile Tomrad Comunications, Qaudrifoglio, Invest Consult Services, Act Consulting Services 2004, Mamaia Luxury Construction, R.D.C. International Construction, Dominic Mar, Firflylogistic, Quality House, Est Capital D.V., D&L Stars Company, TLD Auto şi M&D Farers Invest. Printre partenerii de afaceri ai lui Serghie s-a numărat, de-a lungul vremii, Valentin Gheorghe Ionescu, nimeni altul decât concesionarul Portului Turistic Tomis şi inculpat în dosarul retrocedărilor. Un alt partener de seamă al lui Serghie este cunoscutul Sorin Strutinsky, cei doi fiind acţionari în firma M&D Farers Invest. La rândul său, Strutinsky este un apropiat al edilului Mazăre. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că, în urmă cu câţiva ani, prin Dominic Mar, italianul de origine constănţeană Cristian Serghie a preluat de la Holland Development Grup, firmă de asemenea menţionată în rechizitoriul întocmit de DNA cu privire la retrocedările din Constanţa, 3.000 mp de teren în Mamaia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.