Seminarii si colocvii privind discriminarea pe criterii de varsta

Problema va fi abordata de specialisti in sociologie, stiinte politice si stiintele comunicarii in cadrul unui colocviu * Pe langa aceasta manifestare vor mai fi derulate de Universitatea "Ovidius" si alte simpozioane * La actiuni vor fi invitate sa participe personalitati din lumea academica * In luna mai va avea loc un simpozion international care abordeaza problema stereotipurilor, discriminarilor si prejudecatilor in tarile din Europa de Sud-Est

Universitatea "Ovidius" Constanta va organiza, in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si cu institutiile de invatamant superior din Romania, o serie de simpozioane si conferinte stiintifice. Astfel, in perioada martie-noiembrie 2004, vor fi derulate aproximativ 30 de manifestari la care vor participa profesori universitari, specialisti, cercetatori atat din Constanta, cat si din tara si strainatate. Pe 25 martie va avea loc, cu ocazia Zilei Greciei, un simpozion cu numele "Olimpismul si rolul sau in relatiile dintre popoare", coordonat de catedra de Istorie. Tot in luna martie, universitatea constanteana va organiza un colocviu intitulat "Locul si rolul varstnicilor in noua societate globala. Discriminarea varstelor a treia si a patra", care va fi prezentat de specialisti in sociologie, stiinte politice si stiintele comunicarii. In perioada 27-30 mai vor avea loc mai multe evenimente planificate de Facultatea de Stomatologie. Mai exact, este vorba de cel de-al al treilea Congres al sanatatii orale si dentare, al patrulea Congres cu participare internationala de chirurgie orala si maxio-faciala si primul Congres international est-vest "Noi resurse farmaceutice". In zilele de 7 si 8 mai va fi derulata Conferinta nationala a colegiilor universitare "Zece ani de la infiintarea colegiilor universitare in Constanta". In luna mai va avea loc si un simpozion international cu o tematica sociologica care abordeaza problema stereotipurilor, discriminarilor si prejudecatilor in tarile din Europa de Sud-Est. In perioada 19 iunie - 17 iulie se vor derula cursurile anuale de vara pentru instruirea psihopedagogica a absolventilor de invatamant superior. In seria actiunilor care vor avea ca invitati profesori de la institutii de renume din strainatate se numara si Conferinta internationala de matematica PAMM, din 12 septembrie, Conferinta internationala de fizica atomica si nucleara, editia a XVII-a, 1-5 septembrie, si Simpozionul international stiintific "Inginerie civila 2004", coordonat de catedrele de Arhitectura, Urbanism si Inginerie civila, 12-13 noiembrie. Implicarea firmelor private si de stat in dezvoltarea invatamantului superior tehnic in Constanta va fi subiectul unei mese rotunde care va fi organizata intre 12-17 octombrie. Toate aceste manifestari au primit avizul din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, alaturi de alte manifestari pentru diferite domenii care se vor derula in mai multe judete din tara.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 378

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 350

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 513

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 437

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 465

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 576

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 558

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 470

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 666

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 535

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 480

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 577

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 695

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 464

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1284