Seminaristul Andrei Alexandru Bădilă, pasionat de pian şi muzică bisericească

elev.jpgAndrei Alexandru Bădilă învaţă în clasa a XI-a la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Cuviosul Dionisie Exiguul" din municipiul Constanţa.

Este modest, are o privire caldă şi o dorinţă nestăvilită de a-i sluji lui Dumnezeu. În timpul conversaţiei, am rămas surprinşi de căldura pe care o emana. Pe lângă visul său de a deveni preot şi de a-l sluji pe Dumnezeu, Andrei este pasionat de muzică. De la cinci ani cântă la pian, iar rezultatele muncii sale sunt pe măsură. „Vara trecută, am participat la Concursul Internaţional de Interpretare Folclorică, care a avut loc în Bulgaria, la Dobrich. La concurs au fost participanţi din 16 ţări, iar eu am luat locul II. De asemenea, în 2010, la Concursul «Folclor fără graniţe», am obţinut premiul I. În clasa a X-a, la Concursul de pian «Cantabile», organizat de Colegiul de Arte Regina Maria, am reuşit să câştig Marele premiu. Am interpretat melodia «Joc dobrogean» de Paul Constantinescu şi «Joc ţigănesc» de Tudor Ciortea", ne povesteşte tânărul, pentru care pianul „a devenit un drog".

elev_seminar.jpg

„Am început a studia pianul la cinci ani, la iniţiativa părinţilor. Acum, pianul a devenit o necesitate, un drog", ne-a dezvăluit Andrei. În prezent, Andrei este implicat într-un proiect cu corala bărbătească „Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului. „Voi încerca să acompaniez la pian corul", a explicat tânărul, care vara trecută a participat la un curs de cântare bizantină - Master class, care a avut loc la Iaşi. Realizările adolescentului nu se opresc însă aici. În anul de învăţământ 2010 - 2011, Andrei Alexandru Bădilă a reuşit să câştige premiul II la Faza Judeţeană a Olimpiadei de Limba Română şi menţiune la Faza Naţională a Olimpiadei de Religie. „Vara trecută, împreună cu doi colegi, Alexandru Trifu, clasa a XI-a, şi Marius Iusub, am participat la concursul naţional «Dezbatere şi retorică», desfăşurat la Eforie. Echipa noastră, care a concurat alături de alte 20 de echipe din ţară, s-a clasat pe locul IV", mai adaugă adolescentul. Timpul liber şi-l petrece la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, unde este ipodiacon (ipodiaconul este cel mai înalt rang din ordinele mici ale clerului Bisericii). „La slujbe, îl ajut pe IPS Teodosie: îi dau cartea, cârja, îi torn apă pe mâini atunci când la slujbă are loc momentul «spălarea păcatelor»", ne-a mai povestit Andrei. După absolvirea seminarului, tânărul va urma Facultatea de Teologie, visul lui fiind să devină preot.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

gubar liviu

28 Jan, 2012 23:28

bravo andrei succes pe mai departe

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 5 septembrie 2023

06 Sep 2023 1273

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 mai 2019

14 May 2019 3137

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 4 iunie 2018

05 Jun 2018 2319