Sindicatul „Cartel Alfa“ solicită Guvernului să retragă Ordonanța ce modifică Codul penal și Codul de Procedură Penală

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa“ a luat o poziţie publică cu privire la Ordonanţa 13/2017 prin care se modifică cele două coduri: Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.
 
Într-un comunicat transmis de CNS „Cartel Alfa“ solicită Guvernului să retragă Ordonanța 13/2017 care modifică Codul penal și Codul de Procedură Penală.
 
„Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” este solidară cu mișcarea publică de protest împotriva adoptării prin Ordonanță a modificărilor la Codul Penal și Codului de Procedură Penală.
Considerăm că adoptarea de urgență a acestui act normativ, în modul în care s-a făcut, fără a respecta procedura de avizare prealabilă (ceea ce a împiedicat o reacție normală și în timp util), în ciuda reacției publice vehemente, a instituțiilor statului care s-au exprimat împotrivă, în lipsa avizului Consiliului General al Magistraturii, este un act de sfidare din partea Guvernului, care nu poate fi acceptat într-o societate democratică“, se arată în comunicatul transmis.
 
Mai mult decât atât, modul acesta de a guverna creează un precedent periculos și extrem de îngrijorător pentru alte proiecte de lege prevăzute a fi realizate în următoarea perioadă, într-un termen scurt, conform programului de guvernare: legea sănătății, legea educației, legea salarizării bugetare, legea funcționarului public, Codul economic, etc., susţine federaţia sindicală.
 
Cei care au acordat încredere Partidului Social Democrat, au făcut-o în baza unor promisiuni de guvernare care să pună pe primul plan repararea inechităților sociale majore care polarizează societatea, aruncând de la an la an toți mai mulți cetățeni în sărăcie, un dialog real cu actorii sociali, politici publice inclusive îndreptate spre creștere și creare de locuri de muncă, precum și creșterea investițiilor publice în educație, sănătate și infrastructură, se precizează în acelaşi comunicat.
 
„În privința abordării actului administrativ, programul PSD promovează principiile de “eficiență, responsabilitate, credibilitate, transparență și deschidere către cetățean”. Pentru a respecta aceste principii, care se constituie ca fundament al mandatului acordat de cetățeni, PSD trebuie să ceară Guvernului retragerea OUG 13/2017.
 
În concluzie, CNS „Cartel ALFA” solicită Guvernului retragerea Ordonanței 13/2017 și trimiterea proiectului de act normativ la Parlament pentru dezbatere“, transmite preşedintele CNS „Cartel Alfa“, Bogdan Iuliu Hossu în comunicat.

Sursa foto: Facebook.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Personalul din muzeele publice amenință cu proteste din luna ianuarie 2024

28 Dec 2023 844

Grevă japoneză la Institutul Național de Statistică! Salariaţii vor picheta sediul Parlamentului României şi sediul Institutului Naţional de Statistică Bucureşti

25 Apr 2023 811

Sindicatul din Institutul Național de Statistică București, în greva japoneză pe durata întregii zile de muncă

06 Jun 2022 1168

Ce se va întâmpla cu cei 87 de angajați ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase cărora le expiră detașările la sfârșitul săptămânii?

16 Mar 2022 4992

SANITAS Constanța. Încă o zi de protest (galerie foto+video)

29 Oct 2021 2552

SANITAS Constanța. Membri de sindicat din DGASPC își cer drepturile (galerie foto și video)

26 Oct 2021 2725

DGASPC, pe un butoi de pulbere! CJC caută soluții, angajații se pregătesc de proteste

21 Oct 2021 2301

Constanța. Protest al angajaților ARSVOM împotriva trecerii în subordinea IGSU (galerie foto)

22 Jul 2021 2923

Participă și 15 membri de sindicat din cadrul din cadrul Federației Chimie- Petrochimie Lazăr Edeleanu Năvodari Noi proteste în fața Guvernului României

14 Apr 2021 1718

Se înființează Consiliul Consultativ al societății civile. Funcționează în subordinea Consiliului Județean Constanța. Cine face parte din el?

10 Feb 2021 1901

UPDATE Poziţia oficială a CN APMC Bogdan Hossu - "CN APM Constanţa nu are în prezent un contract de operare pentru serviciile de stingere a incendiilor"

18 Jul 2019 1816

Grevă japoneză în întreprinderile și organizațiile afiliate Cartel Alfa. Detalii

03 Oct 2018 1687

Proiectul noii Legi a pensiilor va fi pus în dezbatere publică. Sindicaliștii susțin că femeile sunt discriminate de noile prevederi

09 Aug 2018 1858

Sindicaliştii din industria de apărare pichetează din nou Guvernul. Ce îi solicită premierului

16 May 2018 2066

UPDATE. Imagini de la eveniment. „STOP Legile Justiției! Nu scăpați!“ Protest de amploare în această seară la Constanța (galerie foto + video)

26 Nov 2017 5850