Sinteza Interviului Online cu fostul director al Grupului Şcolar „Dimitrie Leonida" Oprea - „Zaiţ şi Purcărea sunt adevăraţii inspectori generali. Aliss s-a depersonalizat"

sinteza_interviu_1.jpgAdriana Oprea despre revocarea din funcţie: „Probabil că în spatele fiecarei înlocuiri/numiri de directori există o dispută, care poate fi la nivel de şcoală, sau probabil s-au promovat oameni pe baza de relaţii cu apropiaţi, inspectori, oameni din ISJ. Nu am fost protejată a doamnei Buhaiev, ci o bună colaboratoare. Eu sunt un cumul de motive de înlocuire în care se adună vendeta, prietenia şi apropierea de doamna Buhaiev. Personal, inspectorul general al ISJ, Aliss Andreescu, nu mi-a reproşat nimic în calitate de manager. La momentul în care am devenit director, nu am dat niciun ban pentru a fi numită. Eu nu am dorit putere în şcoală, iar posturile au fost ocupate prin concurs, atât pentru director plin, cât şi pentru director adjunct".

Adriana Oprea despre cine conduce ISJ: „Se spune în târg că dacă ai o relaţie bună cu doamna Zaiţ şi cu Petre Purcărea rezişti în funcţie. Mi-e teamă să mai spun ce gândesc pentru că armele lor şi armata lor sunt neegale cu ale mele. Cu toate că sunt un cetăţean care-şi plăteşte contribuţiile la stat, mi-e frică de razbunarea lor. Păi, domnul Purcărea a condus RODIS-ul, unde nu m-a „cunoscut" şi a privit prin mine, iar doamna Zaiţ, din memorii şi din comentarii, nu-mi iartă povestea cu Şcoala 24, care deja este de domeniul istoriei. Pe timpul mandatului meu, dânsa era profesor la Şcoala 24 şi probabil că şi-ar fi dorit postul de director. Dar nu a spus-o atunci. Cât despre Aliss Andreescu, nu este o victimă, este rezultatul unui sistem în care a învăţat toate regulile jocurilor".

Adriana Oprea despre MECT: „Nu voi face memorii la minister. Eu am atenţionat asupra celor întâmplate în ISJ încă din noiembrie 2010, printr-un memoriu adresat ministrului Funeriu. Dacă nu există voinţă politică pentru a se face politica educaţională ci de altă natură şi să se implementeze noua lege a învăţământului, nu se poate schimba nimic. Răspunsul primit m-a dezarmat şi nu am de ce să mai fac vreun pas către minister. Mă aştept să mă lovească, să mă înjure în continuare, probabil vor să mă mut în alt judeţ. Probabil că asta vor. Dar iau în calcul un transfer. Am primit prea multe semnale că risc prea mult şi nu vreau să-mi pun în pericol familia".

Interviul integral îl puteţi citi aici: //www.ziuaconstanta.ro/rubrici/interviu-online/interviu-online-cu-fostul-director-al-grupului-scolar-dimitrie-leonida-prof-adriana-oprea-tema-este-epurari-politice-si-reglari-de-conturi-dictate-de-ca-ul-isj-constanta-81610.html


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Ex-inspector scolar

09 Sep, 2011 12:08

Esti penibila ,Adriana Oprea ! Cum poti afirma ca ai fost destituita politic ,cand pana anul trecut ai participat la toate activitatile PDL ? Acestea sunt minciuni sfruntate ! Probabil, cauza destituirii tale a fost calitatea managementului pe care l-ai exercitat ! La ce probleme are liceul ,nici nu ma mira ! De unde sa stii tu management cand chiuleai pe rupte la cursuri ? Fii demnna ! Nu-ti mai ridica poalele in cap ,ca esti ditamai inginera ! Si inca ceva : tu cati inspectori ai "executat " politic ? Si nu orice inspectori , ci inspectori cu experienta si cu CV impresionant , care stiau ce vorbesc ! Si inca o intrebare : cati directori ai schimbat ? Dai vina pe Sarbu si pe Vrana ! Pe cine crezi ca pacalesti ? Un sfat colegial : acunde-te ,esti jalnica !

metin cerchez

09 Sep, 2011 08:51

votati mafia pdl

profu de romana

09 Sep, 2011 08:13

Probabil,maine va apare rezumatul sintezei cu noul VIP de la solar.

justice

09 Sep, 2011 07:52

Ne bucuram ca dna Siclitaru posteaza si sinteze de articol,dar totusi aceasta dna fosta directoare minte cand spune ca a dat concurs pe postul de director si nu spune cate plangeri mincinoase a facutla procuratura.Cat despre transferul ei ii recomandam locul unde s-a bronzat toata vara sau pe unde mai stau fetele.

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Constanța angajează casier. Detalii

29 Mar 2024 366

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 492

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa angajează biolog. Cine poate participa la concurs

29 Mar 2024 358

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 865

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 598

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2491

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 342

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 851

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 513

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1122

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 681

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 862

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 785

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 849