Social

Situaţie absurdă pe strada Justiţiei. 12 familii riscă să rămână fără curent din lipsa unei semnături

Strada Justiţiei din Constanţa a fost în centrul atenţiei în ultimii ani prin prisma mai multor aspecte. Fie că era vorba despre construcţii ilegale, fie că vorbim despre o populaţie săracă. Oamenilor le este greu să obţină acte pentru locuinţele în care stau, mai ales că mulţi au acoperişul ridicat pe terenurile celor de la CFR, care nu a mai putut să le prelungească contractele de închiriere. Prin demersuri de lungă durată, o parte au reuşit să intre oarecum în legalitate cu ajutorul Primăriei Constanţa, care le-a oferit portiţa legislativă după care să se ghideze.
 
Totuşi, o situaţie din anul 2018 nu ne arată decât faptul că trăim cu 50 de ani în urmă. Curentul electric la care sunt racordaţi unii, într-un fel sau altul, legal sau mai puţin legal, este alimentat de societatea Oil Terminal. Vorbim de aproximativ 30 de familii care au electricitate de acolo. Totuşi, de un an, societatea a anunţat de mai multe ori şi a somat familiile respective că vor fi debranşate, aşadar, să îşi facă racordurile la un alt distribuitor de energie electrică, în speţă ENEL. În urmă cu mai bine de un an, 12 familii care au fost la zi cu facturile şi nu au încălcat legea racordului au delegat o persoană care să se ocupe pentru toţi de montarea unui transformator. Până aici, totul părea să decurgă normal, până când a intervenit birocraţia de zi cu zi.
 
În cursul anului trecut, persoana delegată, care locuieşte pe strada Justiţiei nr. 20-22, a depus toate documentele necesare la societatea ENEL, pentru branşare. Răspunsul celor de la ENEL a fost pozitiv, după cum ne-au precizat şi reprezentanţii firmei distribuitoare. „Referitor la proiectul de racordare a imobilelor de la adresa menţionată, E-Distribuţie Dobrogea a emis avizul tehnic de racordare şi a încheiat contractul cu firma selectată de către beneficiar. Conform reglementărilor referitoare la racordarea la reţelele de electricitate, proiectul depinde de obţinerea documentelor de proprietate de către titularul lucrării principale asupra imobilului deţinut, situaţie care nu este în competenţa E-Distribuţie Dobrogea. Societatea îşi va îndeplini fără întârziere obligaţiile care îi revin, în beneficiul clienţilor“.
 
Beneficiarul are succesiunea făcută pe locuinţă, dar terenul pe care se află locuinţa nu îi aparţine în documente, acesta având actele depuse din luna octombrie 2017 la municipalitate, iar după cum spune bărbatul, undeva au rămas blocate. „Trebuie să primesc o singură semnătură de la Prefectură am înţeles. În octombrie anul trecut am depus actele la Primărie, iar din decembrie 2017 au rămas blocate undeva acolo. Nu vor să îmi dea semnătură pentru a putea scoate cadastru şi intabulare, pentru a scoate cartea funciară şi să am apoi toate documentele. Nu înţeleg ce se întâmplă“, a declarat bărbatul, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa. Contactaţi telefonic, reprezentanţii municipalităţii au precizat că vor reveni ulterior cu un răspuns referitor la motivul întârzierii.
 
După ce vor fi emise acele documente, mai trebuie ca firma care a fost selectată de beneficiar pentru montarea transformatorului, omologată şi acceptată de către ENEL, să obţină, prin procură, autorizaţia de construcţie şi certificatul de urbanism de la Primăria Constanţa pentru montarea transformatorului, având în vedere că racordarea la energia electrică este încadrată ca o construcţie tipică.
 

Familiile au rămas fără curent electric!

 
Şi mergând pe principiul că un necaz nu vine singur niciodată, în urmă cu câteva zile familiile au fost din nou somate de către Oil Terminal că vor fi debranşaţi. Zis şi făcut! În cursul zilei de marţi, 31 iulie, o echipă de electricieni au debranşat locuinţele de pe strada Justiţiei. Prin intervenţia conducerii Primăriei Constanţa, reprezentanţii Oil Terminal au decis să rebranşeze locuinţele deconectate pentru un termen de două luni. „Este vorba de nişte locuitori de pe strada Justiţiei care sunt branşaţi la instalaţia noastră electrică. Instalaţia noastră este veche, nu mai prezintă siguranţă. Le-am acordat un termen să îşi rezolve situaţia, nu şi-au rezolvat-o. Astăzi (n.r. 31 iulie 2018) i-am debranşat şi rebranşat şi le-am acordat două luni să îşi rezolve problema“, au precizat reprezentanţii companiei Oil Terminal, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Costurile sunt foarte mari, iar potrivit specialiştilor în domeniu, termenul de două luni este foarte mic. „Ca specialist, vă spun că nu este realist termenul. Până când vor fi emise toate actele şi până când toate semnăturile vor fi date, până la momentul montării transformatorului, iar apoi fiecare familie să îşi facă reţeaua, durează. Ar putea dura şi jumătate de an“, potrivit unor surse din cadrul unei firme de distribuţie electrică.
 
Ce rămâne de făcut cu acele familii? Ele riscă să rămână în cursul toamnei fără curent electric din cauza faptului că durează foarte mult să fie emis un document de proprietate. În schimb, municipalitatea nu încurajează branşarea ilegală, iar potrivit surselor din cadrul Primăriei Constanţa, cei care vor continua să consume curent în acest mod vor suporta consecinţele legale.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul de Administraţie al Oil Terminal SA a desemnat un intermediar autorizat

30 Oct 2018 395

Ce hotărâri a luat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societăţii Oil Terminal SA (document)

29 Oct 2018 436

Oil Terminal SA convoacă acţionarii în AGOA. Iată ordinea de zi!

06 Sep 2018 473

Bursa de Valori Bucureşti Oil Terminal SA a încheiat o tranzacţie importantă. Despre ce este vorba

31 Aug 2018 611

Cine face parte din conducerea executivă a Societății Oil Terminal SA. Noua structură organizatorică intră în vigoare de mâine

31 Aug 2018 533

Bursa de Valori Bucureşti Oil Terminal SA suspendă contractele individuale de muncă ale salariaților (document)

20 Aug 2018 1489

În contextul elaborării unui nou PUG Verde Urban cere Primăriei Constanţa amenajarea unui parc în zona Oil Terminal!

11 Aug 2018 758

Oil Terminal şi-a ales directorul general şi directorul financiar. Decizia a apărut în Monitorul Oficial

04 Aug 2018 813

Agent de pază, găsit mort în incinta Oil Terminal! Colegul de serviciu a descoperit trupul neînsufleţit

30 Jul 2018 2857

Oil Terminal S.A a încheiat un contract cu Mol Romania Petrmania Petroleum Products SRL. Ce valoare are

20 Jul 2018 777

Revista presei locale

13 Jul 2018 543

Contract uriaş între Oil Terminal Constanţa şi OMV Petrom. Ce prevede contractul şi de cine este semnat (documente)

03 Jul 2018 1936

Decizie importantă la vârful OIL Terminal SA Constanța! Ce a stabilit Consiliul de Administrație al societății

02 Jul 2018 683

Decese Constanţa 6 iunie 2018

06 Jun 2018 891

Oil Terminal Constanța anunţă plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2017. Ce valoare are un dividend

23 May 2018 931

Anunț important de la Oil Terminal. Are legătură cu pentru plata dividendelor aferente anului 2017

09 May 2018 666

Gabriel Daraban şi-a definitivat strategia de reorganizare a organizaţiei municipale ALDE Constanţa

07 May 2018 1526

Acționarii Oil Terminal SA, întruniți în AGOA. Ce decizii au luat

28 Apr 2018 1068

Oil Terminal SA recrutează director general și director financiar. Condiții de participare (document)

26 Apr 2018 1006

Ce spune Gabriel Daraban despre noua funcție deținută în cadrul ALDE Constanța și despre o eventuală candidatură la Primăria Constanța

18 Apr 2018 1185

Prima zi în politică pentru Gabriel Daraban. Este noul președinte al organizației municipale ALDE Constanța (document)

18 Apr 2018 2795

Oil Terminal SA are un nou președinte al Consiliului de Administrație. Iată componența comitetelor consultative!

14 Apr 2018 794

Ce decizii au fost luate în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societății Oil Terminal. Cine face parte din Consiliul de Administrație

04 Apr 2018 683

Decizie importantă pentru Oil Terminal. Ce sentință a dat Tribunalul Constanța într-un dosar în care parte este societatea

16 Mar 2018 573

Avaria la conducta Oil Terminal nu a fost rezolvată. Echipele de intervenție acționează în zonă (galerie foto-video)

13 Mar 2018 880

Directorul Oil Terminal Viorel Sorin Ciutureanu a radiat societatea în care era asociat

11 Mar 2018 1198

Avarie la o conductă de transport ţiţei a Oil Terminal. Produs petrolier s-a scurs din conductă. Cum s-a acţionat în zonă

05 Mar 2018 660

Pericol de explozie la Platforma Sud a Oil Terminal. Un proiectil neexplodat a fost descoperit în timpul unor lucrări

24 Feb 2018 573

Anunț important pentru acționarii și investitorii Oil Terminal!

12 Feb 2018 1080

ITM Constanța, despre accidentul de muncă produs, azi, la OIL Terminal SA

07 Feb 2018 1348

Constanţa. Stâlp căzut peste un utilaj. Un muncitor de la Oil Terminal a fost prins în interior. Intervin pompierii (galerie foto + video)

07 Feb 2018 2301

Oil Terminal SA, declarații de avere Sofia Zaganeanu, șef Compartiment Acționariat Comunicare, deține o mașină și două credite bancare (documente)

29 Jan 2018 1570

Oil Terminal SA, declaraţii de avere Florin Alexandru Stan, şef Birou Tehnologia Informaţiei şi Telecomunicaţii, deţine un apartament şi o maşină (documente)

27 Jan 2018 1364

Contract încheiat de Oil Terminal cu Petrotel Lukoil. Ce valoare are și care este obiectul contractului

26 Jan 2018 660

Oil Terminal SA, declaraţii de avere Iuliana Daniela Turcu, şef Staţie CFU, deţine două apartamente, o casă de vacanţă şi două autoturisme (documente)

25 Jan 2018 1228

Investiţii la Oil Terminal. Compania va moderniza rezervorul de la Secţia Platformă Sud

25 Jan 2018 1106

Oil Terminal SA, declaraţii de avere Dan Lucian Stoenescu, şeful Secţiei Platformă Nord, cu patru terenuri intravilane şi trei imobile (documente)

24 Jan 2018 1142

Nou-venită în echipa Oil Terminal Constanţa Şefa Compartimentului Control Financiar deţine un apartament şi un autoturism (documente)

23 Jan 2018 1366

Oil Terminal SA, declaraţii de avere Alina Elena Rohat, şef serviciu Controlul Instalaţiilor şi Protecţia Mediului, deţine o casă şi cinci depozite bancare (documente)

22 Jan 2018 831

Oil Terminal SA, declaraţii de avere Carmen Mihaela Radu, şef Birou Tarife, Analiză Economică, a moştenit în 2016 un sfert dintr-un apartament (documente)

20 Jan 2018 714

Oil Terminal SA, declarații de avere Cecilia Popovici, șef serviciu Contabilitate, deține o locuință, un teren și o mașină (documente)

19 Jan 2018 937

Oil Terminal SA, declaraţii de avere Constantin Pita, şeful Biroului Dezvoltare Strategică, fără terenuri şi bunuri mobile (documente)

18 Jan 2018 680

Oil Terminal SA, declaraţii de avere Florin Oprişan, şef Compartiment Metrologie, deţine împreună cu soţia o casă şi un apartament (documente)

17 Jan 2018 859

Ce au decis magistraţii constănţeni într-un dosar în care este implicată societatea Oil Terminal

16 Jan 2018 878

Oil Terminal Constanţa, declaraţii de avere Şeful Serviciului Marketing Comercial din cadrul societăţii, „colecţie“ de terenuri, case şi conturi bancare! (documente)

16 Jan 2018 1620

Oil Terminal SA, declaraţii de avere Marin Muşat, şef secţie Platformă Sud, coproprietar la trei terenuri şi două apartamente (documente)

15 Jan 2018 1153

Oil Terminal SA, declarații de avere Laurențiu Corneliu Mocanu, șeful Compartimentului Transporturi, deține un apartament în Constanța (documente)

14 Jan 2018 690

Oil Terminal, declarații de avere Daniela Moldoveanu are trei terenuri, o casă, două mașini și mai multe credite (documente)

13 Jan 2018 1161

Oil Terminal SA, declaraţii de avere Liliana Mihailov, şefa Serviciului Resurse Umane, a moştenit anul trecut două apartamente şi un teren (documente)

12 Jan 2018 1158

Oil Terminal, declaraţii de avere Adrian Manea, şef Compartiment Contorizare, are trei maşini şi un moped (document)

11 Jan 2018 1109