Slujbe de Inviere in pesteri, manastiri sau pe plaja

1205874620.jpg

Operatorii din turism s-au pregatit o idee mai rapid decat de obicei, cu oferte din cele mai tentante pentru petrecerea mini-vacantei de Pasti si 1 Mai.

Turistii care vor dori sa vina la malul marii pentru cele cateva zile libere de la finele lunii aprilie vor putea asista la slujba de Inviere la una dintre manastirile din Dobrogea sau, de ce nu, chiar pe plaja. In sudul Dobrogei, o mare parte dintre localnici si turisti se vor indrepta catre cele mai cunoscute manastiri din zona. Una dintre locatiile cele mai pitoresti o reprezinta "inima" ortodoxiei, Pestera Sfantului Andrei, aflata in preajma localitatii Ion Corvin, pe soseaua Constanta-Ostrov, intr-un peisaj mirific, in plina padure. In apropierea sa se gasesc cele 9 izvoare unde, conform traditiei, Sfantul Andrei a botezat primii crestini de pe teritoriul tarii noastre, in secolul I d. Hr. si care au cea mai limpede apa din toata Dobrogea. In interorul pesterii, in micile orificii de pe pereti, se afla sute de rugaciuni, scrise pe biletele de hartie, ale credinciosilor care au poposit in acest salas de cult. O alta manastire, unde credinciosii vor putea asista la slujba de Inviere, este "Sfintii Nicolae si Bretanion" (cea cu peste 100 de candelabre aurite), din comuna 23 August. Tinerii calugari de aici se afla la cea de a patra slujba de Inviere, de la infiintarea manastirii, care atrage sute de credinciosi din toata zona litoralului. La "Sfintii Nicolae si Bretanion" se afla o icoana aurita a Maicii Domnului cu Pruncul, adusa din Kiev, care se spune ca face minuni. In nord, catre satul Telita, se afla Manastirea si Biserica "Celic Dere" (parau de otel in limba turca), la care credinciosii vor ajunge numai urcand cele 130 de trepte. Aici se afla doua icoane miraculoase, cea a Domnului Iisus Hristos (care se "curata" singura) si cea a Maicii Domnului - Buna Vestire. In fine, pentru turistii care vor sa imbine credinta cu ineditul, si anul acesta va fi organizata, la Mangalia, slujba de Inviere pe plaja, in altarul care va fi ridicat cu cateva zile inaintea sarbatorilor pascale.

Pachetele turistice, cu drob si bors de miel

Hotelierii s-au gandit anul acesta sa "imbine" sarbatoarea Pastelui cu mini-vacanta de 1 Mai. Astfel ca au conceput oferte speciale atat pentru Pasti si pentru 1 Mai, dar si pentru o vacanta prelungita, care sa combine cele doua sarbatori. La 2 Mai, in sudul extrem al litoralului, la Pensiunea "Casa Margo", un pachet de Pasti este 160 de euro si cuprinde cazarea, timp de trei zile, in camera dubla si masa, alaturi de cina traditionala. La Mangalia, la Complex "President", pachetul pentru Pasti este de trei nopti - 586 lei/persoana in camera single, cu vedere la mare, si 1.005 lei/doua persoane, in camera dubla de lux - sau de patru nopti - 726 lei/persoana in single si 1.230 lei/doua persoane in dubla de lux. Pe langa serviciile obisnuite la patru stele, turistilor le vor fi oferite mic dejun suedez, cina de post din seara sosirii, participarea la slujba de Inviere, de pe plaja din fata complexului, dejunul festiv de Pasti, cu oua rosii, drob, cas, cozonac si vinul casei, si cina festiva, cu preparate traditionale. La Venus, la Hotel "Carmen", de patru stele, pachetul "combinat" oferit turistilor pentru sarbatorile pascale si 1 Mai cuprinde opt zile de cazare, pentru 499 euro/doua persoane. In pachet sunt incluse cazarea cu mic dejun si cina, cina speciala de Inviere si, optional, excursii la Manastirea Sf. Apostol Andrei, Murfatlar, turul litoralului romanesc etc. La Mamaia, Pastele este 285 de lei - trei nopti in camera dubla, la Hotel "Lido", de trei stele, sau 820 de lei/persoana, patru nopti, cu demi pensiune si cina festiva, la Hotel "Splendid", de patru stele. Pentru 1 Mai, la Hotel "Florica", de doua stele, din Venus, costul unui pachet este de 222 lei/persoana, la Hotel "Saturn", de cinci stele, din statiunea cu acelasi nume, pachetul de cinci nopti este 464 lei/persoana in camera dubla, cu mic dejun, la Costinesti, la Hotel "Pierre", de doua stele, trei nopti de cazare sunt 141 lei/persoana, la Hotel "Carmen", de doua stele, din Eforie Nord - 222 lei, in timp ce, la Mamaia, la Hotel "Amiral", de patru stele, cazarea cu mic dejun inclus, trei nopti, este 445 lei/persoana.

Scris de: {autor}Clara VALIMAREANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1310

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 843

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1570

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 815

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 871

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 911

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2525

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1004

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3720

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 859

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1703

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 735

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2319

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2649

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3106