SPAS Constanţa Doar jumătate dintre beneficiarii ajutorului de încălzire cu combustibil solid au primit brichetele vegetale

Nu toţi constănţenii au sistem de termoficare racordat la RADET sau folosesc centralele electrice sau pe gaz. Astfel, unii se încălzesc cu ajutorul sobelor, brichetele necesare aprinderii focului fiind esenţiale, dar, în acelaşi timp, costisitoare. Municipalitatea oferă ajutor social celor care îndeplinesc criteriile necesare pentru a putea avea căldură în casă în sezonul rece.
 
După prima săptămână din luna decembrie a anului 2018, a început distribuirea acestor ajutoare pe raza municipiului Constanţa. 1.160 de beneficiari urmau să primească aceste ajutoare pentru a face faţă frigului. Conform Serviciului Public de Asistenţă Socială Constanţa, peste 500 de familii au primit la domiciliu ajutorul necesar. Firma care se ocupă de distribuirea combustibilului solid, Euro Vial Wood SRL, lucrează la foc continuu pentru a livra brichetele vegetale.
 
Conform reprezentantului SPAS care se ocupă de cazurile sociale menţionate, Iulia Zahariciuc, livrările au început cu două săptămâni înainte de Crăciun, însă aproximativ jumătate dintre beneficiari au primit până la această dată materialele necesare. Ele sunt livrate la domiciliu de către firmă, iar vremea rea şi sărbătorile au îngreunat livrarea acestora. Mai mult, multe familii nu au fost găsite acasă, iar alţi beneficiari nu mai au acelaşi număr de telefon pe care l-au notat în dosarul depus la SPAS. Autorităţile anunţă că livrările vor fi efectuate cât mai repede, cu promisiunea că vor fi terminate „până să se strice vremea”.
 
Autoritatea contractantă, SPAS Constanţa, a încheiat acordul-cadru pentru „Achiziţia de combustibil solid - brichete vegetale - necesar distribuirii de ajutoare pentru încălzirea locuinţei de către Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa”, pentru o perioada de 24 de luni.

Obiectul acordului-cadru: furnizarea, manipularea, distribuirea şi transportul de brichete vegetale necesare pentru distribuirea de ajutoare pentru încălzirea locuinţelor, în conformitate cu prevederile HCL nr. 285/31.07.2018 prin care s-a aprobat ajutorul pentru încălzirea locuinţei familiilor şi persoanelor singure care se încălzesc cu brichete vegetale şi energie electrică şi HCL nr. 287/31.07.2018 prin care s-a aprobat ajutorul pentru încălzirea locuinţei în conformitate cu OUG nr.70/2011, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.
 
Societatea căreia i-a fost atribuit contractul este Euro Vial Wood SRL Constanţa.
 

Despre Euro Vial Wood SRL

 
Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, interogat la data de 27 decembrie 2018, societatea a fost înfiinţată în anul 2011 şi are sediul social în sat Mereni, comuna Mereni, judeţul Constanţa.

Firma are un capital social subscris de 220 de lei, integral vărsat, iar asociaţi sunt Sergiu Ioniţă, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 95% / 95%, şi Cristina Stamate, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 5% / 5%. Administratorul societăţii este Sergiu Ioniţă, iar domeniul de activitate principal îl reprezintă fabricarea altor produse din lemn; fabricarea articolelor din plută, paie şi din alte materiale vegetale împletite.
 

Conform Ministerului de Finanţe, pentru anul 2017, societatea a raportat o cifră de afaceri netă de 139.447 de lei, profit de 29.786 de lei şi 5 salariaţi.
 
Citeşte şi:

 
Societatea Euro Vial Wood va furniza combustibil solid către Serviciu Public de Asistență Socială Constanța. Ce valoare are contractul (document)  

Ajutoare de încălzire pentru persoanele singure și familiile cu venit mic. Care este termenul pentru depunerea dosarelor
 


 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Creșele constănțene de stat s-au redeschis de azi. Câți copii vor frecventa unitățile pe perioada verii

29 Jun 2020 1150

În atenția părinților Înscrierile la creșele de stat încep pe 4 mai și se vor face online! (document)

16 Apr 2020 813

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța caută societate să se ocupe de serviciile poștale (document)

04 Apr 2020 937

La un an de la aprobarea proiectului, Primăria mai face un pas pentru realizarea Centrului pentru persoane fără adăpost „Sf. Filofteia“ din Constanța

12 Mar 2020 1949

Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa a prelungit contractul pentru servicii de pază (document)

26 Feb 2020 1266

Detergenți pentru Căminul de persoane vârstnice Constanța. Ce sumă alocă SPAS

28 Aug 2019 871

O firmă cu rădăcini în Franţa va livra tichetele „Respect“ la Constanţa (document)

26 Jan 2019 1084

Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa cumpără mobilier de la o firmă din Braşov (document)

22 Jan 2019 1015

Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Constanţa, despre locuinţele pe care le vor pune la dispoziţia victimelor violenţei domestice (document)

19 Jan 2019 3166

Câți asistenți sociali pentru persoanele cu handicap grav sunt în Constanța. Raport de activitate pentru 2018 (documente)

16 Jan 2019 1777

Ce firme vor face curat în clădirile Direcţiei de Asistenţă Socială Constanţa (document)

15 Jan 2019 969

SPAS Constanţa cumpără sisteme antiefracţie şi supraveghere video (document)

04 Jan 2019 1044

Societatea Euro Vial Wood va furniza combustibil solid către Serviciu Public de Asistență Socială Constanța. Ce valoare are contractul (document)

27 Dec 2018 1112

Surprize pentru seniorii din Constanța de Ziua Dobrogei la pavilioanele pentru pensionari din municipiul Constanța

12 Nov 2018 916

Ce cadouri vor primi de la SPAS Constanţa preşcolarii şi şcolarii (document)

01 Nov 2018 1098