Specialişti din morărit şi panificaţie, reuniţi la Universitatea Ovidius Fotini Teodorescu-„Simpozionul a adus în dezbatere noutăţile ştiinţifice şi legislative ale industriei produselor făinoase" (galerie foto)

Dobrogea_15.jpgAula Magna a Universităţii Ovidius a găzduit, vineri, cea de-a XXI-a ediţie a simpozionului anual al Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România, ASMP şi Dobrogea Grup SA, cu sprijinul Patronatului din Industria de Morărit şi Panificaţie Rompan, al Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare a Bioresurselor Alimentare şi a Universităţii Ovidius, iar tema simpozionului din acest an a fost „Produsele făinoase - vector pentru o alimentaţie sănătoasă.

Necesitate şi posibilităţi". „Ediţia din acest an este una jubilară, marcată de aniversarea a 20 de ani de existenţă a Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România. De asemenea, în acest an, societatea noastră a sărbătorit 50 de ani de la înfiinţare", a declarat Maria Toma, directorul societăţii Dobrogea Grup SA. Evenimentul de vineri a reunit cei mai cunoscuţi specialişti din domeniu, care au dezbătut teme actuale atât pentru producători, cât şi pentru consumatori, şi anume alimentaţia sănătoasă. Cei 150 de specialişti, care s-au reunit la Constanţa, au adus în atenţia producătorilor, a retailerilor, dar mai ales a consumatorilor, inovaţii în alimentaţia sănătoasă pe baza de produse derivate din cereale. Simpozionul a fost organizat pe trei secţiuni: „Produsele făinoase şi alimentaţia sănătoasă", „Posibilităţi tehnice şi tehnologice pentru obţinerea unor produse sănătoase", „Legislaţi şi reglementări în domeniul alimentelor sănătoase".

Dobrogea_17.jpg

„Conceptul de sănătate se fundamentează astăzi pe ideea că este mai uşor, mai bine şi mai eficient să eviţi apariţia îmbolnăvirilor, decât să le tratezi, iar hrana constituie sursa de energie prin care organismul face faţă nevoilor vitale. Ea joacă un rol important în păstrarea echilibrului morfologic şi funcţional al organismului şi mai ales în prevenirea stării de boală. În acest context, industria alimentară poartă responsabilitatea aducerii pe piaţă a unor produse adaptate stilului actual de viaţă al consumatorului, dar şi cerinţelor comerţului modern. La nivel mondial există o intensă activitate ştiinţifică şi legislativă în legătură cu rolul pe care îl joacă alimentele în menţinerea stării de sănătate a populaţiei şi, de aceea, cea de-a XXI-a ediţie a simpozionului şi-a propus să aducă în dezbatere noutăţile ştiinţifice şi legislative, precum şi cele mai recente realizări ale industriei produselor făinoase din lume la nivel mondial şi naţional, legate de acest subiect. Unul din mesajele noastre este: vrem să lucrăm curat, vrem ca pâinea noastră să fie curată" a precizat Fotoni Teodorescu, preşedintele Consiliului de Administraţia a SC Dobrogea Grup SA. La rândul său, fostul director al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş a ţinut să sublinieze că societatea Dobrogea Grup SA va deveni unul dintre principalii producători de panificaţie din ţară. În cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Simpozionului, au fost premiaţi cei care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea acestei industrii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de familii din Pecineaga, Valu lui Traian și Ciocarlia de Jos au primit daruri Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise“ lansează un nou apel „Oricui îţi cere, dă-i, porunceşte Domnul“ (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 302

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 219

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 267

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 625

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 491

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 508

Firme Constanța Asociatul unic al societății Medicale Hipocrate SRL a decis dizolvarea și lichidarea firmei!

16 Apr 2024 543

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 822

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța organizează prima ediție a concursului de istorie Ion Moiceanu

16 Apr 2024 442

„Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” Asociația care în 2020 îl făcea primar pe Vergil Chițac a cerut dizolvarea la Judecătorie!

14 Apr 2024 965

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 553

UPDATE Licitații publice. Proiectarea și execuția pentru modernizarea DJ393 și DJ391, lansate în licitație de ADD. Ce spune Consiliul Județean Constanța!

10 Apr 2024 877

După un proces care a durat 18 ani! Celebra companie Grup Media Sud SA, din Constanța, va fi radiată de la Registrul Comerţului (MINUTĂ)

09 Apr 2024 1905

Achiziții Constanța Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” cumpără două autoturisme 4x4

04 Apr 2024 455

Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța are de primit mii de euro de la Asociația Culturală Petre Țuțea! Decizia Tribunalului (MINUTA)

02 Apr 2024 510