Sperietoarea cartierului Kilometrul 5. Autorităţile sunt neputincioase Un om al străzii ar putea transmite pediculoză şi scabie la zeci de constănţeni (galerie foto)

Îşi duce veacul într-o staţie de autobuz RATC, pe şoseaua Mangaliei, lângă Biserica Marinarilor. Când se plictiseşte, urcă în mijloacele de transport în comun şi se plimbă pe la supermarketul Real şi înapoi. Din când în când hoinăreşte pe străduţele din Kilometrul 5 sau stă în faţa alimentarelor din cartier, în aşteptarea pomenilor

Constănţenii care locuiesc în zonă îl cunosc deja destul de bine pe tânărul îmbrăcat într-un trening ponosit şi murdar, încălţat în nişte pantofi vechi, cu păr negru şi lung, care probabil nu a văzut de ceva timp săpunul, foarfeca şi pieptenele. Mai grav este că acesta se scarpină non-stop în cap, încercând să scape de ceva care îl supără permanent, posibil purici sau poate chiar păduchi. Dacă nimeni nu va întreprinde nimic (ne referim aici la autorităţile locale), pasagerii riscă să se pricopsească şi ei cu câteva din insectele acestui tânăr, atunci când urcă într-un mijloc de transport în comun. Sâmbătă seară, o doamnă care locuieşte în Kilometrul 5 a sunat la Serviciul de Ambulanţă al judeţului Constanţa, însă cei de la dispecerat au refuzat să trimită o ambulanţă la faţa locului, motivând că „dacă omul se mişcă, nu putem să-l ajutăm cu nimic”. Nici doctorul Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, nu poate face prea multe în acest caz. „Legislaţia nu permite. Este posibil ca Poliţia Locală să ştie ce este de făcut în astfel de situaţii”, ne-a sfătuit şeful DSP Constanţa. Dar surpriză! Şi la Poliţia Locală Constanţa, răspunsul a fost negativ. „Nu putem lua de pe stradă un om, care se scarpină în cap. Dumneavoastră, dacă vă scărpinaţi sunteţi luat de pe stradă?”, a fost replica auzită la Dispeceratul Poliţiei Locale. Ieri, directorul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Constanţa, doctorul Vasile Popescu, a precizat că ambulanţa trebuie să vină la orice caz social. „Este un caz social. Trebuia să vină o maşină, să-l ia pe acest om şi să-l ducă la Unitatea de Primiri Urgenţe. Acolo îl vede un medic dermatolog. Poate avea râie sau scabie. Să-l deparaziteze şi să-i acorde asistenţa medicală”, ne-a explicat doctorul Vasile Popescu. În aceste condiţii ne întrebăm şi noi: cine îl poate ajuta pe acest om? Cine poate preveni o eventuală epidemie de pediculoză şi scabie în Constanţa? Se pare că nimeni.
Până una-alta omul îşi face veacul în continuare prin zonă, trecând de zeci de ori şi prin faţa şcolii aflate peste drum de Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate de pe şoseaua Mangaliei, dar şi pe lângă zeci de elevi şi copii de grădiniţă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

serios?

03 Jun, 2013 18:29

Asteptati lasarea noptii, puneti doi sau trei baieti solizi sa-l bage intr-un sac, pe care, mai apoi, il introduceti in portbagajul unei masini. Il "deportati" pe la Mangalia. Si gata.

cristina

03 Jun, 2013 08:44

felicitari, sunte-ti singurii care au sarit in ajutorul nostru. suntem disperatii, avem copii la scoala...si noua ca adulti ne este frica. este foarte recalcitrant, intra in scarile de bloc da cu picioarele in usi, injura si asi face nevoile pe unde apuca. Ajutati-ne!!!!!!!!!!

Articole asemanatoare

Om de afaceri din Constanța A trecut un an de la moartea lui Tinel Timu, împușcat mortal în Canada

21 Apr 2024 644

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 607

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1937

În Județul Constanța Locuitorii din satul Conacu deplâng dispariția tânărului spânzurat (VIDEO)

15 Apr 2024 1092

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 3177

Muzeul Național de Istorie a României „Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară", catalog de expoziție

14 Apr 2024 585

ISU SuceavaDetector pentru viață

08 Apr 2024 281

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1607

Surpriză în politică! Dan Diaconescu candidează la europarlamentare din partea partidului Alianța Românilor Digitali (surse)

23 Mar 2024 759

BT Direct IFN SA extinde operațiunile în Constanța. Lista noilor puncte de lucru

22 Mar 2024 690

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu - „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos“

20 Mar 2024 433

Lumea marinarilor Un om, o navă, un destin. „Mircea”, comandanți, repere morale

20 Mar 2024 984

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 1041

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2832

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 612