Spitalul Judeţean angajează asistenţi pentru Centrul Multifuncţional Băneasa

baneasa.jpgCentru de Permanenţă Băneasa, care a fost deschis în locul spitalului desfiinţat, îşi va înceta curând existenţa. Locuitorii din zonă nu vor rămâne însă fără asistenţă medicală. După ce Centul de Permanenţă îşi va agăţa lacătul pe uşă, va fi deschis Centrul Multifuncţional Băneasa.

„Noua structură a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, care include Centrul Multifuncţional de la Băneasa şi Spitalul de Ftiziologie de la Agigea, a fost avizată pozitiv de Ministerul Sănătăţii. Prin urmare, în momentul în care Centrul Multifuncţional de la Băneasa va începe să funcţioneze, va fi desfiinţat actualul Centru de Permanentă", a explicat dr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa. De altfel pe pagina de internet a Spitalului Judeţean a anunţat organizarea unui concurs de angajare pentru cinci asistenţi medicali. Concursul se va desfăşura pe 25 septembrie, ora 10.00, la sediul Spitalului Judeţean. „Sperăm ca într-o lună, Centrul să înceapă să funcţioneze", a precizat managerul Spitalului Judeţean, dr. Dănuţ Căpăţînă. Prin urmare, la Băneasa vor exista câte un cabinet de Pediatrie, Medicină Internă şi Ginecologie, o linie de gardă şi zece paturi pentru internările de zi. Pentru fiecare specialitate va fi câte un medic. La rândul său, primarul oraşului Băneasa, Ion Marin a precizat că în momentul de faţă Centrul de Permanenţă a funcţionat doar cu medici de familie şi a asigurat urgenţa cu o singură ambulanţă pe timp de noapte şi cu două ambulanţe în cursul zilei, pe o rază de 120 de kilometri. „În primă fază Centrul Multifuncţional va fi amenajat doar într-un corp al clădirii fostului spital. De asemenea, avem în proiect să înfiinţăm şi un cămin pentru bătrâni", a adăugat edilul din Băneasa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

27 Nov, 2012 14:34

Ar trebui ca sunt foarte multi bolnavi in zona si nu se pot trata din cauza distantei prea mari pana la Medgidia sau Constanta si pentru ca nu exista putere economica!Sa se angajeze fostii salariati al Centerului de Sanatate Baneasa, ca acel care are ce manca nu-l intereseaza de acela care nu are ce pune pe masa sau cu ce sa-si plateasca anumite facturi sau alte dari catre stat,sunt persoane care nu sunt pensionari si nici salariati cum poate trai asa?

Articole asemanatoare

“Înființarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în orașul Negru Vodă, județul Constanța“

23 Apr 2024 298

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 348

Constanța Ce firmă va elabora studiul de fezabilitate pentru proiectul „Centru Cultural Aurora”, din Mangalia?

22 Apr 2024 333

Imobiliare Constanța Prodexpert Logistics SA ridică mai multe imobile în zona On Plonge Jr. din Mamaia

21 Apr 2024 556

Ministerul rus al Apărării va înfiinţa un centru de producție drone

20 Apr 2024 390

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 572

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 631

Vești bune pentru turiști și constănțeni! Autobuzele etajate vor circula în minivacanța de Paște și 1 Mai

17 Apr 2024 466

Mai multe persoane condamnate într-un dosar penal privind vaccinări fictive anti-Covid. Incredibil ce au stabilit anchetatorii

15 Apr 2024 715

Adolescent de 15 ani dat în urmărire de IPJ Călărași, depistat în Gara CFR Constanța

15 Apr 2024 410

Evocare a trecutului Fotografia remarcabilă a Pieței Griviței din Constanța, orașul în anul 1946

15 Apr 2024 765

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea își prezintă, azi, echipa în perspectiva alegerilor din acest an. Printre invitați se află și Nicolae Ciucă

13 Apr 2024 790

Constanța! În ce zone sunt amplasate săptămâna aceasta containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

09 Apr 2024 606

Licitații Constanța Comuna Gârliciu construiește un centru de colectare în comună, cu peste 420.000 de euro (DOCUMENT)

04 Apr 2024 911

Cumpărări directe Constanța Prodesign View a semnat cu Primăria Negru Vodă. Ce servicii va furniza firma? (DOCUMENT)

03 Apr 2024 534