Ştiţi semnificaţia culorilor? Cum comunică salvamarii cu turiştii prin intermediul steagurilor arborate pe plajă



În fiecare sezon estival, în funcţie de condiţiile meteorologice, salvamarii care veghează asupra siguranţei persoanelor aflate pe plajă arborează steaguri în culorile galben, galben cu roşu sau roşu. Ieri, spre exemplu, scăldatul în mare a fost recomandat doar înotătorilor experimentaţi, deoarece salvamarii au arborat pe plajele din staţiunea Mamaia şi Constanţa steagul galben cu roşu.
 
Coordonatorul salvamarilor, Gabriel Culea, a declarat că, în funcţie de evoluţia vremii, se ia în calcul arborarea steagului roşu. Tot el a mai precizat că, în acest sezon estival, pe plajele din Mamaia şi Constanţa sunt prezenţi 143 de salvamari.
 
Un steag în roşu şi galben înseamnă că zonele de îmbăiere sunt supravegheate de salvamari. Un steag roşu-galben împreună cu un steag galben se arborează în zonele de îmbăiere care sunt supravegheate de salvamari, dar înotul nu este recomandat.
 
Steagul roşu-galben împreună cu un steag roşu semnifică faptul că în zonele de îmbăiere în care acestea sunt arborate nu este permis accesul persoanelor în apă.
 
În principal, urmăriţi dacă pe lângă steagul galben-roşu mai este prezent şi unul galben (ceea ce înseamnă „mare agitată“) sau unul roşu (ceea ce înseamnă că este interzis accesul în apă, din cauza curenţilor puternici). Reamintim că în acest sezon estival deja şase persoane au murit înecate în apele Mării Negre.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Sunteţi de acord ca cei care intră în mare atunci când este arborat steagul roşu să fie amendaţi?

09 Jul 2023 2659

Weekend-ul care se apropie, extrem de încărcat la Constanța Ce semnifică steagurile arborate de salvamari? Când este interzis înotul

04 Jul 2023 1070

Primăria Eforie, despre activitatea de salvare acvatică. Pe plajele din Eforie sunt amplasate 22 de posturi

16 Aug 2021 2254

UPDATE. Salvatorii în alertă! Persoană în pericol de înec în stațiunea Neptun

06 Aug 2021 2137

Care este semnificația steagurilor arborate de salvamari? Când este permis înotul și când scăldatul este periculos

21 Jul 2021 2397

Salvamarii au arborat steagurile galbene în staţiunile din sudul litoralului!

19 Jul 2016 2838