STOP! Lubrifiant de la Zelca pentru RAEDPP-ul lui Babus

cap_2.jpgSTOP SRL îi are ca acţionari, cu 50%, pe Costică şi Silvia Zelcă, iar restul afacerii aparţine firmei Millenium Global Trade Development SA

Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) a atribuit pe 17 martie a.c. contractul pentru furnizare carburanţi, lubrifianţi, filtre şi accesorii auto pentru autovehiculele din sistemul de învăţământ preuniversitar din municipiul Constanţa.

Ca de obicei în ultimii ani, contractul a fost adjudecat de unicul participant la licitaţie, SC STOP SRL, pentru 199.639,5 lei fără TVA, faţă de 201.680,67 de lei, valoarea estimată în primă fază de autoritatea contractantă. STOP este firma omului de afaceri Costică Zelcă, pe numele căruia se află şi benzinăria Primo. Afaceristul nu pare foarte încântat de contractul cu RAEDPP-ul condus de PSD-istul Radu Babuş însă, în ciuda acestui fapt, participă an de an la licitaţiile organizate de această instituţie. „Contractul acesta are o sumă infimă. Mai mult iau ăia de la hârtie de scris. Însă, participăm la licitaţie pentru că aşa am pornit mai demult şi pentru că eu am posibilitatea să îi creditez pentru că banii nu mi-i iau la timp, ci după 40, 50 de zile. Normai că nimeni nu acceptă plata după 30, 40, 50 de zile. Din cauza asta noi suntem unicul ofertant", a declarat Costică Zelcă. Pe de altă parte, Ovidiu Tănase, directorul direcţiei de învăţământ din cadrul RAEDPP spune că STOP SRL va furniza combustibili şi alte consumabile necesare pentru cele trei Dacii şi patru camioane de la Liceul Auto, dar şi pentru alte opt Dacii folosite de şcolile din municipiu pentru aprovizionare. „Nu este nici un ghişeft pentru ei. Noi am trecut în caietul de sarcini că plata se face la 30 de zile, însă se face cam la 40. Şi... să fim serioşi, o benzinărie face suma asta într-o zi. Au benzină bună, nu am avut plângeri până acum".

benzinaria_primo.jpgSC STOP SRL este un jucător de vază pe piaţa afaceristică din Constanţa. Costică Zelcă, unul dintre acţionarii societăţii, este patronul hotelurilor Oxford şi Malibu, care, de altfel, au drept proprietar tocmai societatea cu pricina. Firma cu sediul pe strada Dezrobirii nr. 92 şi cu obiect principal de activitate „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule" îi are ca acţionari, cu 50%, pe Costică şi Silvia Zelcă. Restul afacerii aparţine firmei Millenium Global Trade Development SA, în spatele căreia se află Sorina Moscu Hortolomei. Millenium Global Development şi Hortolomei apar în aproape 90% din afacerile despre care se insinuează că ar fi ale aşa-numitei grupări Mazăre. La Millenium, acţionar majoritar este Valentin Gheorghe Ionescu, fost coleg cu primarul Radu Mazăre la Institutul de Marină Mircea cel Bătrân. Afaceristul Zelcă mai are o firmă, de data aceasta fără aportul soţiei, SC Petrol Primo Company SRL. Societatea are sediul pe bulevardul IC Brătianu nr. 218-220. În Petrol Primo Company, Costică Zelcă îl are drept asociat pe Mihăiţă Vasea. Miţu, aşa cum este alintat, este acţionar în patru firme: Panilux SRL, Nuven International SRL, Sela Boat SRL şi Petrol Primo Company SRL. Un aspect mai puţin cunoscut este acela că şi Vasea făcea parte, la un moment dat, din acţionariatul STOP SRL. Însă alăturarea numelui său cu cel al controversatului personaj l-a nemulţumit întotdeauna pe Radu Mazăre. Clanul pe care îl conduc Miţu şi fraţii săi, a avut o altercaţie, în urmă cu ceva ani, în hotelul al cărui patron este, printre alţii, şi mai-marele urbei, Flora din Mamaia. Gurile rele spun că firma lui Zelcă ar avea un împrumut uriaş la bancă, folosit pentru construirea complexului rezidenţial Mamaia Summer Land, de la ieşirea din staţiune. De altfel, imobiliarele par a fi pasiunea vieţii lui. Pe lângă ansamblul cu multe blocuri de la ieşirea din Mamaia, Zelcă mai construieşte un bloc pe bulevardul IC Brătianu, în asociere cu alţi doi tovarăşi de afaceri de-ai lui Miţu Vasea: Aurelian Vintilescu şi Costea Halep.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La un pas de tragedie din cauza unui zmeu de jucărie!

15 Apr 2024 624

ISU SuceavaIncendii de vegetație

15 Apr 2024 245

Preotul care a fost ucenic al lui Arsenie Boca s-a stins din viață

13 Apr 2024 1087

Dezvoltatorul Stop SRL respectă legislația și a început procesul de demolare, după anularea autorizației de construcție de către Primăria Constanța

05 Apr 2024 946

ARBDD A demarat acțiunea anuală de lansare de icre embrionate de șalău! (VIDEO)

26 Mar 2024 506

Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!

25 Mar 2024 503

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier pe DN2A între localitățile Stupina și Crucea. O persoană a decedat(GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 4082

Concursul de pictură și desen "Apa este Viață 2024" RAJA Constanța anunță stop vot!

18 Mar 2024 516

ISU Constanța Stop arderilor de vegetație uscată!

05 Mar 2024 443

Autoritatea Navală Română bagă în reparații capitale pontonul din Brăila! Iată cine se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

18 Feb 2024 3628

Sisi Stop 2020 SRL poate ridica imobilul pe strada Odessa din Constanța. Primăria a emis autorizația de construire

08 Feb 2024 908

UPDATE Ambulanța de urgență pe faleza Cazinoului din Constanța (FOTO+VIDEO)

03 Feb 2024 2064

Pieton accidentat mortal de o ambulanţă în municipiul Bistrița

27 Jan 2024 804

Accident mortal pe DN 1 S! Doi morți și cinci răniți, între care trei copii

19 Jan 2024 1130

STOP risipa alimentară. O campanie Lidl România

17 Jan 2024 786