Sucursala SNCFR Marfa Constanta isi modernizeaza instalatiile

Proiecte de mediu sustinute in regie proprie

Anul acesta se va finaliza reabilitarea tuturor punctelor de alimentare a locomotivelor de pe raza sucursalei SNCFR Marfa Constanta * In acest sens, au fost alocate cateva zeci de miliarde de lei * Dupa terminarea operatiunii de reabilitare a acestor puncte, combustibilii deversati accidental vor fi folositi, printr-un complex procedeu de colectare, reabilitare si valorificare, la functionarea centralelor termice

Locurile si zonele mai sensibile legate de mediu si protectia lui in cadrul unitatilor feroviare sunt cele care alimenteaza locomotivele, amplasate pe calea ferata, in depouri. Aici, exista linii alocate special acestor operatiuni, unde se realizeaza procesul de revizare si echipare si, cu acest prilej, se face si alimentarea lor. Pana prin anii 1994-1995, nu au fost niste deziderate primordiale ale societatilor de cale ferata, si in general ale economiei. O data cu apropierea de normele europene, de dezideratul integrarii, desigur ca si pretentiile vizavi de modul cum se respecta aceste norme au crescut. In depouri, practic, liniile procesului tehnologic nu au fost incluse in niste programe de reabilitare si modernizare, de foarte multi ani. Astfel, ca zonele liniilor pe care se alimentasera chiar si locomotivele cu aburi au devenit imbacsite de imensele cantitati de combustibil, respectiv motorina, uleiuri, pacura, care au ajuns accidental in sol, infestandu-l. Viorel Turcu, directorul general al Sucursalei SNCFR Marfa Constanta, ne-a declarat ca "pentru efectuarea unor lucrari de protectie a mediului la aceste puncte au fost intocmite liste-proiecte si, o data cu aparitia surselor de finantare a investitiei, au fost demarate si lucrarile de reabilitare si modernizare a procesului tehnologic de alimentare". Pana acum au fost finalizate integral lucrarile de modernizare a procesului tehnologic la depoul Fetesti si mai bine de trei sferturi din lucrari sunt efectuate la liniile de la Palas, care vor fi terminate cel mai tarziu in luna septembrie anul acesta. "Dupa intrarea in functie a acestor puncte modernizate, scaparile de combustibil vor intra intr-un sistem complex si modern de colectare, recuperare si valorificare, urmand a avea diverse intrebuintari, si probabil cea mai mare parte a cantitatilor recuperate va ajunge la centralele termice", ne-a mai spus Turcu. Sumele investite pentru aceste proiecte de protejare a mediului se ridica la cateva zeci de miliarde de lei, iar lucrarile s-au efectuat in timp relativ scurt, pentru ca operatiunile tehnologice nu au fost oprite, desi lucrarile de infrastructura sunt destul de delicate si se fac in anumite perioade ale anului. Tot Turcu ne-a mai declarat ca aceste lucrari sunt sustinute material de sucursala, fara nici o contributie din afara.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet Vicecampioana României, CSM CSU Oradea, conduce cu 2-0 CSM Constanța în sferturile Ligii Naționale

11 Apr 2024 542

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 429

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 891

Handbal CSM Constanța - Steaua, în sferturile Cupei României

28 Mar 2024 712

Baschet CSM Constanța, învinsă de CSO Voluntari (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 733

Baschet Fetele de la CSM Constanța au avansat în semifinale, după două succese cu CSM Tg. Mureș

20 Mar 2024 723

CSM Constanța. 20 martie 2024 Baschetbalistele vizează victoria care să încheie seria cu CSM Tg. Mureș din sferturi

20 Mar 2024 550

Baschet Echipa Under-16 a CSM Constanța, victorie importantă pentru calificarea la turneul final (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 555

Echipa Under-16 de la Farul Constanța, calificată în semifinalele Cupei Elitelor. Victorie clară în sferturi (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 951

Farul Constanța Echipele Under-18, Under-17 și Under-15, calificate în semifinale. 14 goluri marcate în sferturi! (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 990

UPDATE. Baschet CSM Constanța s-a calificat în semifinalele Cupei României

15 Feb 2024 825

Meciul cu Füchse Berlin George Buricea - „Meritam mai mult. Chiar și când pierde, CSM Constanța o face cu onoare, niciodată în genunchi“ (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 1273

Baschet CSM II Constanța, lecție dură primită în meciul cu CSS VSK Gheorgheni (GALERIE FOTO)

06 Feb 2024 857

Baschet CSM Constanța, victorie cu Rapid București, într-o atmosferă incendiară (GALERIE FOTO)

04 Feb 2024 876

Tenis de masă. „Senzațional!“ CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 1096