Supărare mare pe cheltuielile comune De ce s-au supărat nişte vecini pe Marcel Dragu (document)

Pe adresa de email a cotidianului ZIUA de Constanţa a sosit o reclamaţie de la un membru al Asociaţiei de Proprietari nr. 467, blocul M14, de pe strada Ştefan cel Mare al cărei preşedinte este Marcel Dragu, cel care este şi preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Constanţa. Unii locatari îl acuză pe Marcel Dragu că nu calculează corect suma cheltuielilor comune, pe care trebuie să le achite fiecare proprietar de apartament.

„Suntem un grup de proprietari din blocul M14 nemulţumiţi de Marcel Dragu, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Constanţa, încalcă cu bună-ştiinţă prevederile Legii nr. 230/2007 privind repartizarea cheltuielilor în cadrul Asociaţiei din propriul sau bloc (M14, str. Ştefan cel Mare) unde este şi preşedinte de asociaţie. În calitate de preşedinte UAPC tocmai cu asta ar trebui sa se ocupe - consilierea reprezentanţilor Asociaţiilor de Proprietari privind aplicarea corectă a legislaţiei specifice Asociaţilor de Proprietari. Deşi legea prevede mai multe modalităţi de repartizare a cheltuielilor de întreţinere (cota-parte indiviză, persoane etc.) la Asociaţia de Proprietari nr. 467 Bloc M14 din Constanţa unde este Dragu preşedinte repartizează cheltuielile în mod egal, lucru care îl avantajează, deoarece deţine un apartament cu patru camere şi plăteşte la fel ca un proprietar de garsonieră. În susţinerea afirmaţiilor noastre ataşăm  fotocopii ale listei de plată din luna septembrie 2013, unde scrie negru pe alb „Cheltuieli comune” repartizate egal pe apartamente. Precizăm că
locuinţele au suprafeţe diferite de la o cameră până la patru”, se arată în reclamaţia primită,

Ce spune Marcel Dragu?

Preşedintele Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari şi preşedintele Asociaţiei nr. 467, neagă acuzaţiile, precizând că repartizarea cheltuielilor comune s-a decis în Adunarea generală a Asociaţiei de proprietari şi toată lumea a semnat acordul de asociere. „Adunarea Generală a decis că toate cheltuielile comune să se împartă egal pe apartamente, deoarece nu putem şti numărul de persoane, care locuiesc. Mulţi dintre proprietarii de garsoniere din bloc le-au închiriat „la negru”, şi acum li se pare că plătesc mult. Acest acord de asociere a fost aprobat şi semnat de majoritatea proprietarilor şi a fost distribuit în forma legalizată de Instanţă, odată cu statutul şi Încheierea lui de instanţă. Mai mult, la sosirea unor proprietari noi, li se înmânează şi lor câte o copie! În fiecare an, la adunările generale, la care unii proprietari refuză să participe (cu toate că li s-au trimis invitaţii scrise şi „împuterniciri” pentru a fi reprezentaţi de alţi proprietari), s-au validat toate hotărârile anterioare şi, conform Legii 230/2007, avea dreptul să conteste în termen de 60, apoi 45 de zile, în Instanţă. N-au făcut-o niciodată!”, ne-a explicat Marcel Dragu. Mai mult, toate hotărârile adunărilor generale au fost semnate de majoritatea proprietarilor. „Există procese verbale semnate de membrii comitetului executiv, pot fi consultate dar nu se interesează nimeni. Este timpul ca proprietarii ăştia, reclamagii de profesie, să iasă din carapacea lor şi să participe la viaţa asociaţiei, să găsească, ei, soluţii mai bune!”, a mai adăugat acesta.

Cum se calculează cheltuielile comune

Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere. „Contribuţia proprietarilor a fost stabilită în conformitate cu prevederile Legii 230/2007 şi ale HG 1558/2007, adică proporţional cu cota parte indiviză descrisă în acordul de asociere, inclusiv în hotărâri ale adunării generale, necontestate de nimeni în termenul legal, iar energia electrică consumată pentru „lumina” pe casa scării nu poate fi desprinsă de cea a ascensoarelor fiind contor comun”, a conchis Marcel Dragu, preşedinte UJAP Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Radulian Popescu

08 Mar, 2014 20:21

In opinia mea,nu este legal,nici moral, ca o decizie a Adunarii Generale a Proprietarilor sau orice alt act emis de aceasta,care incalca prevederile unei LEGI,sa NU RAMANA NEPEDEPSITA.Din aceasta cauza,la primarii,s-a infiintat un serviciu specializat,care trebuie sa controleze toate sesizarile (s-au sa-i controleze inopinat)vis-a-vis de deciziile(abuzurile) asociatiilor de proprietari(de fapt, de catre administrator si de presedinte).Abuzul lui DRAGU,este incalificabil,deoarece,el cunostea in detaliu prevederile LEGII.In orice tara civilizata,Reprezentantii Primariei interveneau,cercetau si-l amendau pe Dragu,pe administrator si pe cenzor,ii obligau sa refaca toate calculele si sa dea banii inapoi,proprietarilor prejudiciati.La noi in Romanica,acest lucru,este IMPOSIBIL.

fara nume

01 Nov, 2013 14:41

Art. 26 Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia. Legea 230 2007 actualizată prin: Decizie curtea constituţională - referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 25 alin. (4) şi ale art. 26 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari din 16 iunie 2011, Monitorul Oficial 421/2011......Dnu Dragu se face ca nu stie?

Articole asemanatoare

O, viaţă, te-am trăit! Cu drag, (despre) Dragu (galerie foto)

20 Sep 2019 9475

Contraamiralul Marcel Dragu, condus azi pe ultimul drum. Este înmormântat în Cimitirul Militar din Constanţa (galerie foto)

17 Sep 2019 2699

Contraamiralul Marcel Dragu s-a stins din viaţă! Înmormântarea va avea loc la Constanţa

15 Sep 2019 5540

Raport de activitate, la conferinţa judeţeană Care este componenţa Comitetului Director al UAPC Constanţa (galerie foto)

07 Apr 2017 2612

Radu Volcinschi, demis după prăbușirea elicopterului SMURD Iată galeria prefecţilor de Constanţa, din 1990 până în prezent

18 Dec 2014 4770