Social

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

Micuţii pacienţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa şi cei de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase au serbat Ziua Copilului, într-o atmosferă magică.
 
Pentru a-i face pe micuţi să uite de boală, de suferinţă şi de tristeţe, societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete Deschise“ şi-au trimis spiriduşii la spitale, unde le-au oferit copiilor o mulţime de surprize, momente comice, un spectacol de magie şi de iluzionism.
 
Clovnul Năsucilă (alias Dan Cojocaru, actor la Teatrul de Stat Constanţa şi director la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”), elful Crina-Georgiana Preda şi clovnul Alexandra-Maria Stancu (ambele eleve la Colegiul de Arta „Regina Maria”), vulpiţa Ruxandra Antonela Lupulescu (elevă la colegiul „Carol I“) au oferit celor mici amintiri de neuitat. Micuţii pacienţi au uitat repede de tristeţe şi, intrând în joc, au făcut loc bucuriei. Copiii au râs, s-au amuzat, au avut parte de un spectacol de circ, de magie şi de o ploaie de balonaşe de săpun, iar pe lângă îmbrăţişări şi cuvinte de încurajare, au primit baloane în formă de inimioare, dulciuri şi fructe.
 
Şi pentru că prichindeii au dorit să devină artişti, ei au primit coifuri-surpriză, năsucuri de clovn, trompete şi au fost învăţaţi o mulţime de trucuri. Radu Ionuţ a fost cel mai fericit pentru că Ziua Copilului coincide cu ziua sa de naştere, iar la împlinirea celor zece ani a fost sărbătorit de personajele magice de poveste.
 
Cei mici au fost răsfăţaţi şi cu un meniu special. Astfel, la micul dejun, ei au primit ceai cu lămâie, unt, pate de ficat, gem, castravete, iar la supliment - brânzică delicată. A urmat prânzul, micuţii fiind serviţi cu supă de pasăre cu găluşte, gujoane din piept de pui, cartofi gratinaţi şi salată de varză. La desert au primit banane, portocale, prăjitură, pufuleţi, covrigei şi suc natural de fructe. Meniul cinei a cuprins piept de pui la cuptor cu piure de cartofi, salată de ardei copţi Kapia, eugenia şi ceai cu lămâie.
 
„Este Ziua Copilului, când inimile noastre se îndreaptă spre copii, pe care trebuie să-i iubim, urmând exemplul lui Hristos, Cel care îi aduna lângă El, le spunea istorioare şi îi lua în braţe. Copiii sunt modele de viaţă pentru cei din jurul lor, sunt expresia raţiunii sănătoase, a inimii pline de bunătate şi a voinţei pline de iubire jertfelnică. Copiii sunt îngeri în trup, care salvează pe oameni. Unde sunt ei adunaţi, e un paradis pământesc. Surâsul unui copil e ca o floare smulsă din Rai, iar puritatea unui copil este o oglindire a lumii cereşti.
 
Gândindu-ne la marea însemnătate ce o reprezintă copilul, nu exageram deloc atunci când afirmăm că în pruncul din faşă zace viitorul, iar în copilul care se joacă înaintea noastră „stă istoria”. Într-adevăr, copiii reprezintă aurora dimineţii unui popor, viitorul unei naţiuni. Din acest motiv, trebuie să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă, a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri.
 
Investind şi având grijă de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu, vom putea zâmbi şi noi. Astăzi, avem datoria să ne unim eforturile spre a oferi o educaţie solidă copiilor, încât să-i facă bogaţi în modestie, în bunătate şi în înţelepciune, să le cultivăm deprinderile frumoase în scopul formării unor caractere superioare. De Ziua Copilului, ne rugăm ca binecuvântarea lui Dumnezeu să coboare peste inimile lor curate şi le dorim să sporească cu înţelepciunea şi cu vârsta, întru sănătoşi şi fericiţi mulţi ani!“, a declarat Ghioc Daniela, de la Asociaţia „Suflete Deschise“.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ajutat de Asociaţia „Suflete Deschise“ şi societatea Arimex Comexim 2000 SRL, Moş Crăciun a ajuns şi la oamenii străzii (galerie foto)

28 Dec 2019 2544

Surprize mari pentru cei mici de la Arimex Comexim 2000 SRL Moş Crăciun, însoţit de personaje îndrăgite, se află în spitalele din Constanţa (galerie foto)

25 Dec 2019 3399

De Crăciun, meniuri tradiţionale şi o mulţime de bunătăţi, pregătite de Arimex Comexim 2000 pentru pacienţii constănţeni

24 Dec 2019 2115

Daruri pentru micuţii internaţi în spitalele din Constanţa, de la Arimex Comexim 2000 SRL şi Moş Nicolae (galerie foto)

07 Dec 2019 2820

Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 au împărţit pachete persoanelor nevoiaşe (galerie foto)

04 Dec 2019 2490

Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL lansează îndemnul „Fă o faptă bună, fii miracolul! Fii şi tu un Moş Crăciun!“

02 Dec 2019 2220

„Avem de recuperat peste 90.000 lei“ Arimex Comexim 2000 SRL acuză Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti de „abuz“

25 Nov 2019 2011

Un nou număr al publicației „Cuvântul scris“, editată de Asociația „Suflete deschise“ și Arimex Comexim 2000, a ajuns la pacienți (document)

22 Oct 2019 2673

În ziua Naşterii Maicii Domnului, meniu de sărbătoare pentru pacienţii din Constanţa, oferit de echipa Arimex Comexim 2000

09 Sep 2019 1370

200 de pachete, împărţite persoanelor aflate în dificultate Apel umanitar lansat de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL

15 Aug 2019 1778

Tochitură cu piure de cartofi, ardei umpluţi, pulpă de porc Meniu de zile mari pentru pacienţii din Constanţa, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

14 Aug 2019 1647

Un nou număr al publicaţiei „Cuvântul scris“, editată de Asociaţia “Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 (document)

22 Jul 2019 1140

Meniu de sărbătoare, oferit pacienților constănțeni de Arimex Comexim 2000 SRL, de Sfantul Mare Proroc Ilie Tesviteanul

20 Jul 2019 1085

În urma verificării, nu s-au constatat deficienţe Directorul Spitalului Judeţean Constanţa - „Acuzaţiile apărute cu privire la meniurile oferite de societatea de catering sunt nefondate“

08 Jun 2019 1890

Azi e Înălţarea Domnului Meniu de sărbătoare, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

06 Jun 2019 1266