Social

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

Micuţii pacienţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa şi cei de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase au serbat Ziua Copilului, într-o atmosferă magică.
 
Pentru a-i face pe micuţi să uite de boală, de suferinţă şi de tristeţe, societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete Deschise“ şi-au trimis spiriduşii la spitale, unde le-au oferit copiilor o mulţime de surprize, momente comice, un spectacol de magie şi de iluzionism.
 
Clovnul Năsucilă (alias Dan Cojocaru, actor la Teatrul de Stat Constanţa şi director la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”), elful Crina-Georgiana Preda şi clovnul Alexandra-Maria Stancu (ambele eleve la Colegiul de Arta „Regina Maria”), vulpiţa Ruxandra Antonela Lupulescu (elevă la colegiul „Carol I“) au oferit celor mici amintiri de neuitat. Micuţii pacienţi au uitat repede de tristeţe şi, intrând în joc, au făcut loc bucuriei. Copiii au râs, s-au amuzat, au avut parte de un spectacol de circ, de magie şi de o ploaie de balonaşe de săpun, iar pe lângă îmbrăţişări şi cuvinte de încurajare, au primit baloane în formă de inimioare, dulciuri şi fructe.
 
Şi pentru că prichindeii au dorit să devină artişti, ei au primit coifuri-surpriză, năsucuri de clovn, trompete şi au fost învăţaţi o mulţime de trucuri. Radu Ionuţ a fost cel mai fericit pentru că Ziua Copilului coincide cu ziua sa de naştere, iar la împlinirea celor zece ani a fost sărbătorit de personajele magice de poveste.
 
Cei mici au fost răsfăţaţi şi cu un meniu special. Astfel, la micul dejun, ei au primit ceai cu lămâie, unt, pate de ficat, gem, castravete, iar la supliment - brânzică delicată. A urmat prânzul, micuţii fiind serviţi cu supă de pasăre cu găluşte, gujoane din piept de pui, cartofi gratinaţi şi salată de varză. La desert au primit banane, portocale, prăjitură, pufuleţi, covrigei şi suc natural de fructe. Meniul cinei a cuprins piept de pui la cuptor cu piure de cartofi, salată de ardei copţi Kapia, eugenia şi ceai cu lămâie.
 
„Este Ziua Copilului, când inimile noastre se îndreaptă spre copii, pe care trebuie să-i iubim, urmând exemplul lui Hristos, Cel care îi aduna lângă El, le spunea istorioare şi îi lua în braţe. Copiii sunt modele de viaţă pentru cei din jurul lor, sunt expresia raţiunii sănătoase, a inimii pline de bunătate şi a voinţei pline de iubire jertfelnică. Copiii sunt îngeri în trup, care salvează pe oameni. Unde sunt ei adunaţi, e un paradis pământesc. Surâsul unui copil e ca o floare smulsă din Rai, iar puritatea unui copil este o oglindire a lumii cereşti.
 
Gândindu-ne la marea însemnătate ce o reprezintă copilul, nu exageram deloc atunci când afirmăm că în pruncul din faşă zace viitorul, iar în copilul care se joacă înaintea noastră „stă istoria”. Într-adevăr, copiii reprezintă aurora dimineţii unui popor, viitorul unei naţiuni. Din acest motiv, trebuie să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă, a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri.
 
Investind şi având grijă de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu, vom putea zâmbi şi noi. Astăzi, avem datoria să ne unim eforturile spre a oferi o educaţie solidă copiilor, încât să-i facă bogaţi în modestie, în bunătate şi în înţelepciune, să le cultivăm deprinderile frumoase în scopul formării unor caractere superioare. De Ziua Copilului, ne rugăm ca binecuvântarea lui Dumnezeu să coboare peste inimile lor curate şi le dorim să sporească cu înţelepciunea şi cu vârsta, întru sănătoşi şi fericiţi mulţi ani!“, a declarat Ghioc Daniela, de la Asociaţia „Suflete Deschise“.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În urma verificării, nu s-au constatat deficienţe Directorul Spitalului Judeţean Constanţa - „Acuzaţiile apărute cu privire la meniurile oferite de societatea de catering sunt nefondate“

08 Jun 2019 1430

Azi e Înălţarea Domnului Meniu de sărbătoare, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

06 Jun 2019 865

Surprize plăcute şi daruri, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL micuţilor pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa (galerie foto)

01 May 2019 1033

Cozonac, ouă roşii şi multe bucate tradiţionale Meniu special de Înviere, oferit pacienţilor de echipa Arimex Comexim 2000 SRL

27 Apr 2019 695

„Arată că îţi pasă! Fii bun samaritean şi ajută un sărman!“ Acţiuni sociale, demarate de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete deschise“ (galerie foto)

27 Apr 2019 760

Trunchi de peşte la tavă, plachie de peşte, tochitură dobrogeană Meniu bogat, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

22 Apr 2019 728

Troiţă înălţată în numele SMURD de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL

27 Mar 2019 894

Angajații Arimex Comexim 2000 SRL vor dona sânge pentru copilul electrocutat, duminică, la Valu lui Traian

13 Mar 2019 1709

Meniu special de 8 Martie, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

09 Mar 2019 757

Mărţişoare, flori şi zâmbete, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor constănţeni

02 Mar 2019 1063

Pacienţii constănţeni au marcat Unirea Principatelor Române. Meniu tradiţional oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Jan 2019 2199

Păstrăv, tochitură dobrogeană, vrăbioară de viţel, plăcintă cu mere Ce mâncăruri vor primi pacienţii constănţeni în noaptea dintre ani, prin grija Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2018 1467

Revoltător Ridicată de Arimex Comexim 2000 SRL, troița din curtea Spitalului Județean Constanța, vandalizată pentru a doua oară

30 Dec 2018 628

Sarmale, friptură de purcel și cozonac Meniu tradițional de Crăciun, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienții constănțeni

25 Dec 2018 845

Troița din curtea Spitalului Județean de Urgență Constanța, ridicată de Arimex Comexim 2000 SRL, vandalizată

20 Dec 2018 634