Târgul Expoagroutil, la cea de-a XX-a ediţie Ofertă bogată de utilaje agricole pentru fermierii constănţeni (galerie foto)

ccina1.jpgSemănători, tractoare, combine, maşini de erbicidat, pluguri, compactoare, freze, motopompe, cântare pentru cereale, substanţe pentru fertilizare şi protecţia plantelor, produse agricole şi alimentare, utilaje şi instalaţii pentru industria alimentară, produse ecologice şi tradiţionale, flori şi vinuri sunt expuse în staţiunea Mamaia, la Târgul Expoagroutil. Evenimentul se adresează nu doar fermierilor şi agricultorilor, ci şi tuturor celor care vor să investească în domeniu.

Între 13 şi 16 iunie, Camera de Comerţ, Industrie, Agricultură şi Navigaţie Constanţa desfăşoară în staţiunea Mamaia, în parcarea Hotelului Perla, cea de-a XX-a ediţie a Târgului Expoagroutil. La târgul care reuneşte 59 de expozanţi sunt aşteptaţi fermierii din judeţul Constanţa. „Avem o suprafaţă de expunere de 4.200 de metri pătraţi, pe care au expus 59 de firme participante. Dintre aceştia, 55 sunt firme româneşti, două din Italia şi două din Bulgaria. De asemenea, printre participanţi sunt şi 15 societăţi constănţene. Târgul a ajuns la cea de a XX-a ediţie. Ca suprafaţă şi număr de expozanţi este cel mai mare târg care a fost organizat altundeva în ţară, după Bucureşti", a declarat Dănuţ Jugănaru, directorul general al CCINA. Noutatea acestei ediţii este că s-a renunţat la salonul interior, unde expuneau producătorii de vin, panificaţie, cofetărie, produse ecologice. „Deoarece am renunţat în această ediţie la salonul interior, unde erau amenajate standurile de apicultură, produse ecologice şi tradiţionale, vinuri, al căror obiectiv era desfacerea produselor proprii, în acest an avem o scădere cu 27 % a firmelor expozante", a mai spus directorul general al CCINA. Potrivit acestuia, pentru societăţile care la ediţiile anterioare expuneau în interior, acum s-au amenajat standuri exterioare acoperite, acestea beneficiind de aceleaşi dotări. „Târgul Expoagroutil va continua cu fiecare ediţie să se extindă, având tendinţa să devină un târg specializat în domeniul utilajelor pentru agricultură şi chiar să devină lider în acest domeniu, la nivel naţional", a conchis Dănuţ Jugnaru.

Primăria Cumpăna, participant fidel al târgului

CCINA.jpg

Printre participanţii la târg se numără şi Primăria Cumpăna. Primarul Mariana Gâju a declarat că producătorii şi fermierii din Cumpăna sunt prezenţi la Expoagroutil pentru al şaselea an consecutiv. Primăriţa a menţionat în acest context că Primăria Cumpăna este singura primărie de comună membră CCINA. „Participăm de şase ani la această expoziţie extraordinară prin care se deschid porţile comunei către alţi producători şi alţi fermieri. În acelaşi timp, agenţii economici din comună au şansa să-şi prezinte produsele, dar şi să-şi îmbunătăţească activitatea printr-un schimb de experienţă cu cei prezenţi la târg. Nu în ultimul rând, Expoagroutil reprezintă un lucru bun pentru noi, întrucât sunt promovate imaginea comunei, meseriile şi societăţile din localitate", a explicat primarul comunei, ec. Mariana Gâju. Astfel, la târg sunt prezenţi prestatorii de servicii din Cumpăna, precum şi reprezentanţii celor două abatoare, ai celor două fabrici de carne şi ai fabricii de procesare a laptelui din comună.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 853

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2383

“Gala Excelenţei şi Profesionalismului Feminin” organizată la Constanța. Lista celor premiate (GALERIE FOTO)

13 Mar 2023 1762

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1693

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2093

Solid House și Mesta Marmură și Travertin au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

28 Oct 2022 4949

Revine! Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte Tinimtex

21 Sep 2022 1585

CCINA Constanța și Zip Escort, parteneriat dedicat mediului de afaceri constănțean

10 Jun 2022 2437

Primăria Cumpăna, prezentă la ExpoAgroUtil

14 May 2022 1703

LIVE A început cel mai important eveniment imobiliar de pe litoral, organizat de Emax Real Estate

29 Apr 2022 2025

Emax Real Estate organizează cel mai mare eveniment din Constanța dedicat vânzării de imobiliare în Dubai

28 Apr 2022 2136

ZIUA LIVE Ruxandra Serescu, director CCINA Constanța. Ce evenimente vor fi organizate în perioada următoare

02 Apr 2022 3036

ZIUA LIVE Ruxandra Serescu, despre proiectele CCINA

01 Apr 2022 1689

LIVE Președintele CCINA, Mihai Daraban, în conferință de presă alături de noul director regional (GALERIE FOTO și VIDEO)

11 Mar 2022 2549

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța are un nou director! (DOCUMENT)

28 Feb 2022 3755