Teleschiul "fura" sase hectare din Siutghiol

1216925458.jpg

Instalatia va avea cinci piloni si un cablu de 751 de metri * Teleschiul va fi amplasat in zona restaurantului On Plonge Junior, vis-a-vis de parcul de distractii Aqua Magic

Proiectul teleschiului din Mamaia incepe sa prinda contur. Primaria Constanta a depus la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Constanta documentatia necesara obtinerii PUD. Planurile sunt facute, evident, de omniprezentul Felix Arsene, patronul firmei Kalinia Proiect SRL. La dosar este atasata si o tema de proiectare, intocmita de seful Directiei de Urbanism, Ionut Toma. "In strategia generala de dezvoltare durabila a municipiului Constanta, sustinerea si incurajarea turismului, a reprezentat o prioritate absoluta", spune urbanistul-sef al Constantei in documentatia depusa la APM. Apoi, se explica felul in care municipalitatea se chinuieste sa dezvolte si sa reabiliteze infrastructura, "pentru a inscrie statiunea Mamaia in cadrul circuitelor turistice de referinta, pe plan mondial". Actele depuse la Agentia de Mediu spun ca "proiectul vizeaza amplasarea unui teleschi intr-o zona situata pe malul lacului Siutghiol, in zona restaurantului On Plonge Junior, vis-a-vis de parcul de distractii Aqua Magic". Pentru a fi mai convingatori, elaboratorii au punctat faptul ca prin realizarea teleschiului, se urmareste valorificarea potentialului urbanistic si turistic al zonei, asigurarea unor relatii functionale optime pe teritoriul studiat si teritoriile invecinate si evidentierea interventiilor urbanistice, care pot conduce la constituirea unei imagini unitare si personalizate a zonei. "Concomitent cu PUD se va elabora, de catre o firma specializata, prin grija Serviciului de Integrare Europeana, Mediu si Programe, o documentatie privind evaluarea impactului asupra mediului", se mai spune in dosar. Reteaua pentru teleschi se va intinde pe 5,8 hectare din lacul Siutghiol. Instalatia va avea cinci piloni, pe care va fi pus un cablu de 751 de metri.

Ponton si terasa, la pachet

In zona in care se va face teleschiul, apa trebuie sa fie adanca de cel putin un metru. Primul si ultimul pilon vor fi ancorati pe malul lacului cu cabluri de cel putin 30 de metri. "Pentru siguranta utilizatorilor este necesara amplasarea, in zonele de schimbare a unghiului dintre cabluri, a doua pasarele care sa realizeze legatura cu malul lacului. Cele doua pasarele sunt amplasate pe partea de nord si de sud a instalatiei, la distante minime (3m), dar in afara zonelor de siguranta si vor avea lungimi de 164,55 m (in nord), respectiv 64 m (in sud)", se mai specifica in documentatia de mediu. Teleschiul va avea zona de start in sudul amplasamentului, unde va fi construit un ponton de 80 de metri. In aceeasi zona, pe malul lacului, se va amplasa o constructie pentru echipamentele necesare si o terasa de alimentatie publica. Pentru realizarea accesului pietonal principal la complex, se propune realizarea unei alei intre trotuarul bulevardului Mamaia si malul lacului, ce va avea o suprafata de 154 mp. Contractul pentru "studiul de teren si laborator aferente obiectivului de investitii - teleschi nautic in statiunea Mamaia", a fost atribuit pe 5 mai firmei SC House Consult SRL Bucuresti. Aceeasi societate a intocmit si studiul de fezabilitate pentru oraselul lacustru, care a saracit Primaria Constanta cu 9,5 miliarde de lei. Societatea bucuresteana este condusa de Radu Briban, fostul director general adjunct tehnic din cadrul Agentiei Nationale pentru Locuinte, de pe vremea ministrului pesedist, Miron Mitrea, acesta din urma fiind cunoscut ca un apropiat al primarului Mazare.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Alessia Imobiliare SRL vrea să ridice un turn de 8 etaje în Mamaia, cu ponton și heliport

03 Apr 2024 619

Autoritatea Navală Română bagă în reparații capitale pontonul din Brăila! Iată cine se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

18 Feb 2024 3628

Licitații Constanța Sandunav Intermed SRL și Serv-Reparații DIV SRL, contract cu Administrația Canalelor Navigabile pentru un ponton de acostare în Agigea (DOCUMENT)

04 Dec 2023 908

Imagini de pe camera de supraveghere de la Sulina Un remorcher ce transporta o macara a avariat mai multe pontoane și ambarcațiuni (FOTO+VIDEO)

03 Aug 2023 5760

Afaceri în județul Constanța Decizie AGA Unicom Holding SA, în contextul creditului angajat la o bancă comercială

23 Jul 2023 1288

Licitații Tulcea Primăria Ceatalchioi cumpără ponton de acostare de la Sandunav Intermed SRL din Călărași (DOCUMENT)

16 Jul 2023 1036

UPDATE. Intervenție în zona lacului Siutghiol. Copii care se antrenau, prinși de furtună în larg! (FOTO+VIDEO)

14 Jul 2023 1854

Incident pe brațul Chilia al Dunării. Un lucrător al Poliției de Frontieră, rănit (FOTO)

14 Jun 2023 1532

Constanța Unicom Holding SA are ponton pe Dunăre, la Ostrov

31 May 2023 1637

Primăria Ovidiu cumpără ambarcațiune tip ponton pentru diversificarea activităților de agrement în oraș (DOCUMENT)

19 Apr 2023 1663

Ponton de acostare la Jurilovca, în județul Tulcea. Contractul, câștigat de o firmă din 23 August, în care asociat e și Remus Cristy Băisan (DOCUMENT)

11 Apr 2023 2652

Autoritatea Navală Română repară unul dintre pontoanele deținute de Căpitănia Zonală Galați (DOCUMENT)

21 Nov 2022 1602

Închisoare cu executare după un accident naval la Tulcea!

25 Oct 2022 2548

Navă sub pavilion Togo, reţinută în Portul Tulcea. A avariat un ponton şi trei ambarcaţiuni. Anunțul Căpităniei Zonale

04 Oct 2022 1014

Ponton cu jucării de pluș, la Vama Isaccea. Un surâs pe fețele micuților refugiați (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Mar 2022 1599