Tinerii cu performante scolare nu au un spatiu in care sa invete

Pentru anul 2004-2005 este necesara elaborarea unui Regulament de organizare si functionare a Centrului Judetean pentru Tinerii Capabili de Excelenta * Centrul si-a extins activitatea prin crearea grupelor de limba si literatura romana pentru clasele de gimnaziu/liceu si a celor de informatica pentru clasele a III-a si a IV-a

Centrul Judetean pentru Tinerii Capabili de Excelenta s-a confruntat in ultimele luni cu o serie de probleme. Potrivit declaratiilor reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, in anul scolar 2003-2004, numerosi profesori de prestigiu din Constanta au refuzat sa sustina cursuri in week-end, iar baza materiala a unitatilor scolare unde se desfasoara de obicei orele este dificil de utilizat fara perturbarea procesul instructiv-educativ. De asemenea, au mai declarat acestia, pentru anul 2004-2005 este necesara elaborarea unui Regulament de organizare si functionare a Centrului, obtinerea unui spatiu propriu, precum si amenajarea si dotarea lui cu mijloace ultramoderne. In anul scolar trecut, Centrul Judetean pentru Tinerii capabili de excelenta si-a extins si diversificat activitatea prin crearea grupelor de limba si literatura romana pentru clasele de gimnaziu/liceu si a celor de informatica pentru clasele a III-a si a IV-a in urma administrarii a doua teste de abilitati psiho-comportamentale elaborate de psihologul Colegiului National "Mircea cel Batran" Constanta si de cunostinte academice din materia la care candidatii au solicitat admiterea. Au fost acceptati 1279 de elevi la disciplinele matematica, informatica, fizica, chimie, biologie, geografie, limba si literatura romana si limba latina. Prestatii deosebite ale elevilor de la Centrul Judetean pentru Tinerii Capabili de Excelenta s-au remarcat la concursul International interdisciplinar de fizica-chimie "Memorialul Schwartz", concursul national "Stiintele pamantului", concursul national de chimie "C. D. Nenitescu". Remarcabil a fost si succesul unui grup de trei elevi de la Colegiul National "Mircea cel Batran" si Liceul Teoretic "Ovidius" Constanta coordonati de profesorul Ion Bararu de la Colegiului National "Mircea cel Batran". Acestia au prezentat proiectul "Leda" in urma castigarii marelui premiu la Anual Space Settlement Contest, organizat de NASA Ames Research Center, la "Mars Center" NASA Ames Research Center, Moffet Field, California, in fata unui auditoriu stiintific multinational. Ca recompensa, grupul de elevi romani a fost invitat sa viziteze NASA si Universitatea Berkeley din California. De asemenea, participarea elevilor la cursurile de pregatire oferite de Centrul Judetean pentru Tinerii Capabili de Excelenta s-a diminuat in timp, spre sfarsitul anului scolar ramanand aproximativ 800 de elevi. O prezenta constanta s-a remarcat insa la clasele a III-a si a IV-a datorita prestatiei deosebite la catedra a institutoarelor Ecaterina Rupesac (Scoala nr. 28 Constanta) si Aurelia Pavel (Scoala nr. 24 Constanta).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 239

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 432

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 485

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 366

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 385

Lista câștigătorilor la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar 2024 la pentatlon și tetratlon (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 536

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 727

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 475

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 619

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 722

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 435

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța Elev Ciprian George Vasilescu - Locul III la Șah Individual Masculin

13 Apr 2024 453

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia angajează. Detalii și condiții

12 Apr 2024 670

Vrei să lucrezi la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia? Mai multe posturi, scoase la concurs

11 Apr 2024 805

Concurs logo Mamaia, la final. S-a ales varianta câștigătoare (FOTO)

11 Apr 2024 618