Tragedie pentru clerul şi enoriaşii constănţeni A trecut la Domnul preotul Stelică Şatrapeli, actor în filmul ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân”

Preotul Stelică Şatrapeli, unul dintre actorii filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, a decedat, joi, la vârsta de 55 de ani, din cauza unor probleme cardiace.
 
Decesul preotului Stelică Şatrapeli a provocat o mare durere în rândul enoriaşilor din localitatea Mihail Kogălniceanu, în care a slujit ani de zile. Va fi înmormântat azi, la Cimitirul Municipal Constanţa. Slujba va fi oficiată la Biserica Adormirea Maicii Domnului II (bulevardul Tomis). Stelică Şatrapeli a fost preot paroh la biserica cu hramul Sfântul Gheorghe din localitatea Mihail Kogălniceanu. A apărut într-o scenă din filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, al cărui regizor este Toma Enache.

„Îl cunosc pe părinte de când venit ca preot paroh la biserica din localitatea Mihail Kogălniceanu, unde m-am născut şi eu. Am asistat la toate slujbele de Crăciun şi de Înviere, oficiate de părinte Stelică Şatrapeli. A fost prietenul meu bun, care m-a şi cununat. În primul meu film a apărut într-o scenă în care a oficiat o slujbă în limba aromână. Este vorba despre scena cu înmormântarea tatălui meu din film. Transmit condoleanţe familiei, să treacă peste această durere. Stelică Şatrapeli a fost un om extraordinar. S-a dus prea devreme la cele sfinte, acolo unde vom ajunge şi noi”, a declarat regizorul Toma Enache.
 
Primul film în aromână
 

Premiera filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” (Nu hiu faimos, ama hiu armân) a fost pe 25.10.2013. Primul film în aromână, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, în regia constănţeanului Toma Enache, este unic prin dialogurile în exclusivitate în limba aromână, echipa de actori şi realizatori formată aproape integral din aromâni şi printr-o poveste romanţată, centrată pe originile poporului aromân. Rolul principal feminin este interpretat de Linda Croitoru, un top model de origine aromână care trăieşte la Hollywood, iar cel masculin de Toma Enache. Povestea unei călătorii iniţiatice, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ este o dramă romantică ce spune povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale şi adevărul, şi femeia la care visează. Lung-metrajul marchează debutul lui Toma Enache în regia de film, dar şi o premieră în industria cinematografică românească. Produs de La Steaua Film Studios, filmul are un buget de aproximativ 360.000 de euro, finanţarea acestuia provenind în totalitate din surse private. Distribuţia: Toni Caramuşat - Toma Enache, Armânamea - Linda Croitoru, Tatăl - Lică Gherghilescu-Tanaşoca, Haida - Teodora Calagiu Garofil, Iorgu - Rudy Rosenfeld, Tana - Camelia Şapera, Mara - Mara Panaitescu.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța menține o clasare primită de Cristian Radu, primarul din Mangalia, de la DNA!

16 Dec 2023 1030

Trident Servicii și Mentenanță SA, contracte importante cu Administrația Porturilor Maritime! (DOCUMENTE)

10 Sep 2023 1115

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 octombrie 2022

06 Oct 2022 2280

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 octombrie 2022

04 Oct 2022 1430

Exclusiv - raport expertiză Decebal Făgădău și Marcela Enache se îndreaptă spre achitare în dosarul terenurilor din Portul Tomis?!

24 Sep 2022 3454

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 septembrie 2022

15 Sep 2022 1689

Judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, decizie importantă în dosarul terenurilor din Portul Tomis

25 Nov 2021 2254

Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, audiat în dosarul lui Decebal Făgădău - „Nu am avut nicio implicare în procesul de achiziție a celor trei terenuri!“

20 Nov 2021 3781

Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, ar putea fi audiat azi, la Tribunal, în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Nov 2021 2313

Decebal Făgădău și Marcela Enache, inculpați! Ce au declarat, în instanță, Bactali Nadir, administratorul Astera Consulting SRL și Drăguț Encică, fostul șef al Poliției Locale Constanța (video)

23 Oct 2021 5793

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 august 2021

19 Aug 2021 3312

Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

19 Jul 2021 6341

Palatul Elisabeta. Kira Hagi, alături de Principesa Margareta și Principele Radu ”M-am simțit ca într-un film din altă epocă!”

16 Oct 2020 3968

SUA Filmul „Între Chin și Amin”, premiat la unul din cele mai importante festivaluri de film

06 Jun 2020 2520

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul Col. Daniel Popa, inspector-şef ISU „Dobrogea“, Toma Enache, regizor, şi Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV, mesaje de Ziua Dobrogei (video)

20 Nov 2019 4365