Trandafiri pentru comisiile de la bac

Multi dintre elevii prezenti la primele ore ale diminetii in fata liceului Nicolae Balcescu, pentru a sustine proba orala de limba straina, aveau in mana buchete de trandafiri rosii sau galbeni, destinatia lor fiind catre membrii comisiilor de examen.

Se pare ca ideea a apartinut parintilor care s-au gandit ca o mica atentie, ceva inocent ca o floare ar putea imbuna profesorii din comisia de bacalaureat. "Am venit sa ne sustinem copii. Am luat si flori, dar ei sunt pregatiti pentru examen", spune o mama sigura de succesul copilului ei. Grupul de parinti asteapta pe banca din spatele institutiei de invatamant, iar odraslele isi asteapta randul in fata liceului impreuna cu colegii, dirigintii si profesorii de limbi straine care le dau ultimele instructiuni. Probabil dorind sa para ingenue si neajutorate in fata comisiilor, majoritatea domnisoarelor au ales camasi albe, completate de pantaloni negri si balerini negri. Baietii sunt mai relaxati, acest lucru fiind evident si din vestimentatia lor compusa din tricou, blugi si adidasi. Tinerele cu masuri perfecte de 90-60-90 nu uita de dieta nici macar de bac si beau apa plata intruna. Toti cei stransi in fata liceului discuta despre bacalaureat, planurile de viitor sau despre cat de duri sunt unii membrii ai comisiilor. "Am auzit ca cei din comisia a doua sunt rai", spune o adolescenta. La deschiderea usii din fata liceului, toti tac malc, asteptand cu sufletul la gura vesti din partea celui care deja a trecut hopul examinarii. "Am luat opt bai", striga tanarul ce tocmai a iesit din sala de examen. E fericit si se lauda ca a obtinut nota opt la toate examenele sustinute pana acum. Dupa ce a fost vedeta timp de 30 de secunde, acesta este felicitat de familie.

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 441

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 382

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 434

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 547

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 530

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 444

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 617

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 500

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 463

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 562

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 671

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 442

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1254

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 583

Intervenții ale polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. Constatări

20 Mar 2024 651