Un nou termen pentru lucrările de asfaltare Două proiecte europene importante, în implementare la Ovidiu

Administraţia publică a oraşului Ovidiu a făcut noi demersuri în privinţa proiectului european referitor la asfaltarea a 37 de străzi. De asemenea, autoritatea locală îşi îndreaptă din ce în ce mai mult atenţia către un alt proiect european, care a devenit certitudine, cel privind modernizarea drumului judeţean aflat între Ovidiu şi Poarta Albă.
Proiectul european cu asfaltarea celor 37 de străzi a primit un nou termen de finalizare de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională. „Lucrarea era programată să se finalizeze, potrivit contractului, la sfârşitul lunii octombrie. Contractul a fost prelungit până la data de 30 iulie 2014, cu acordul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională.

Ne-am confruntat cu anumite situaţii neprevăzute. În primăvară-vară ne-am judecat, au fost chestiuni moştenite de la fosta administraţie locală. Important este că proiectul a fost deblocat şi la fel şi finanţarea”, a declarat ieri şeful autorităţii locale, George Scupra. Edilul a mărturisit că la această dată sunt prevăzute cu strat de piatră peste 90% dintre cele 37 de străzi. De asemenea, au fost finalizate bordurile şi rigolele. „În zece zile constructorul va fi în măsură să toarne stratul de asfalt şi o va face atâta timp cât vremea îi va permite”, a explicat primarul oraşului Ovidiu.
Pe de altă parte, în privinţa proiectului european privind modernizarea drumului judeţean, aflat între Ovidiu şi Poarta Albă, şeful autorităţii locale a mărturisit că Primăria Ovidiu este partener în cadrul acestui proiect, care cel mai probabil va demara în primăvara anului viitor.
 
Strada Căminului, racordată la reţeaua de canalizare
 
La fel de importante pentru edil sunt proiectele desfăşurate în prezent cu fonduri de la bugetul local. George Scupra a anunţat că s-a reuşit montarea reţelei de canalizare pe strada Căminului, zilele acestea urmând ca lucrarea să se finalizeze. Reţeaua a fost montată pe sub calea ferată, a explicat primarul George Scupra. În această zonă, oamenii nu beneficiau de reţea de canalizare de mai bine de 30 de ani. Potrivit edilului, această stradă va intra şi ea în lucrări de asfaltare. Edilul a precizat că odată finalizată reţeaua de canalizare de pe strada Căminului, poate afirma că oraşul Ovidiu stă bine la capitolul reţea de canalizare şi reţea de gaze, confruntându-se doar cu mici probleme, care vor fi în timp remediate.
 
Lucrări la şcolile din Ovidiu şi Poiana
 
Pe de altă parte, drumurile de acces la Şcoala numărul 2 din oraş nu mai reprezintă o problemă. Acestea au fost pavate, fiind, în acelaşi timp, montate în acest perimetru, băncuţe de odihnă şi plantaţi pomi. În cursul acestei săptămâni, cel mai probabil miercuri, vor începe, în regim de urgenţă, şi lucrările la şcoala din Poiana. Se intenţionează înlocuirea acoperişului vechi de 50 de ani, care a cedat la ploile de acum două săptămâni. Lucrările se vor desfăşura după ora 11.00, când elevii vor termina cursurile. Edilul estimează că într-o săptămână şcoala din Poiana va avea un acoperiş nou.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 662

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 582

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 560

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe 2024”

23 Mar 2024 1260

Programul atragerii investiţiilor în producţia de film, prelungit cu peste doi ani. Anunțul Ralucăi Turcan

21 Mar 2024 457

Primăria Constanţa lansează programul anual de finanțare nerambursabilă pentru proiecte nonprofit. Iată domeniile vizate

13 Mar 2024 664

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță noi proiecte energetice la reuniunea ministerială de la Baku

02 Mar 2024 851

Compania Rețele Electrice Dobrogea atrage noi finanțări europene, de 140 milioane lei, pentru investiții în rețele

14 Feb 2024 673

Retrospectivă 2023 Primăria Constanța Decizii controversate,fonduri europene pierdute, demisii și punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva edilului Vergil Chițac

05 Jan 2024 1734

2024 Programul „Primul student din familie”, ocazie pentru tinerii din medii defavorizate

02 Jan 2024 784

Programul „Primul student din familie“ devine o realitate! Ce prevede acesta

21 Dec 2023 1058

ZIUA LIVE Primarul Florin Chelaru, despre proiecte europene, transport public și investiții pentru viitor la Năvodari (VIDEO)

19 Dec 2023 977

ZIUA LIVE Interviu cu primarul Florin Chelaru, despre proiectele esențiale ale orașului Năvodari!

18 Dec 2023 1485

Peste 188 de milioane de euro aprobate României de către DG-ECHO, din fondurile rescEU

29 Nov 2023 833

LIVE VIDEO+TEXT Administrația Canalelor Navigabile anunță astăzi demararea lucrărilor de modernizare și extindere a porturilor Luminița și Ovidiu

22 Nov 2023 1461