Un sobor de 30 de preoţi, în frunte cu ÎPS Teodosie A fost sfinţită biserica din lemn cu hramul „Sfântul Antonie cel Mare“, din Năvodari (galerie foto)

Zeci de credincioşi din Năvodari, alături de primarul Nicolae Matei şi de viceprimarul Florin Chelaru, au participat la slujba de sfinţire a bisericii din lemn cu hramul „Sfântul Antonie cel Mare“.
 
Biserica din lemn în stil bucovinean, din Năvodari, ce poartă hramul Sfântului Antonie cel Mare, a fost sfinţită duminică dimineaţă. Alături de peste 30 de preoţi şi diaconi, Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie. A urmat apoi sfinţirea exteriorului bisericii, a interiorului, apoi a altarului şi a mesei din centrul altarului. După o rânduială specială, au fost aşezate la piciorul mesei sfintele moaşte ale lui Antonie cel Mare, hrisovul de sfinţire şi pomelnicele credincioşilor prezenţi. Masa a fost spălată cu apă de trandafir şi la colţurile ei s-au aşezat chipurile celor patru evanghelişti: Matei, Marcu, Luca şi Ioan. Masa a fost stropită cu apă sfinţită, unsă cu mir şi acoperită cu o cămaşă albă şi cu veşminte speciale. Toţi creştinii prezenţi s-au închinat şi au trecut prin biserică, prin Sfântul Altar şi prin faţa Sfintei Mese, sărutând Sfânta Evanghelie. Construcţia bisericii din lemn a fost realizată între anii 2009 şi 2015.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.