Social

Unii constănţeni se plâng că nu au căldură încă! Ce le răspunde directorul RADET Constanţa!

Mai mulţi constănţeni au reclamat că nu au primit căldură în sistemul centralizat, fiind nemulţumiţi de faptul că se confruntă în continuare cu frigul din case. Directorul RADET Constanţa, Liviu Popa, a explicat că lipsa căldurii poate fi cauzată de următoarele situaţii: unele asociaţii nu vor să aibă deocamdată energie termică în regim centralizat, astfel că nu primesc energie încă, iar în această situaţie, constănţenii ar trebui să se adreseze asociaţiilor; al doilea motiv constă în faptul că unele avarii au apărut în timpul nopţii în mai multe zone din oraş.
 
„Au mai apărut în timpul nopţii nişte avarii, la care lucrăm acum şi pe care le rezolvăm. Nu ştiu exact zonele. De fiecare dată când se porneşte căldura apar inevitabil nişte probleme de genul acesta. Şi pentru că în unele situaţii nu ţin robinetele de la imobil, suntem nevoiţi să oprim o pară ca să se remedieze un robinet, un calorifer. Nu sunt avarii de durată, sunt probele care se rezolvă în câteva ore. De fiecare dată apar aceste evenimente, şi nu este un lucru care să îngrijoreze, sunt nişte situaţii fireşti. Sunt vreo 12 locaţii unde au apărut avarii şi a trebuit să oprim furnizarea, pentru a face reparaţii în această dimineaţă“, a explicat Popa.
 
În altă ordine de idei, directorul RADET Constanţa a anunţat că toată reţeaua a fost umplută şi că aceasta se află în parametri de azi-noapte, acolo unde asociaţiile şi-au dorit energie termică. „Am terminat de umplut reţeaua în tot oraşul la cei care vor să ia căldură, acolo unde vor să primească, pentru că nu toţi vor acest lucru. Au contor la branşamente şi acolo unde nu vor să primească, nu deschid robinetul şi nu plătesc. Aerisirea reţelei o facem noi, din bloc în bloc, dar pentru că sunt multe blocuri, această procedură durează o zi, două, trei, până ajungem la toată lumea. Sunt şi asociaţii de proprietari care îşi fac singure această aerisire“, a precizat Popa.
 
Din cauza unor lucrări de modernizare a instalaţiei sau pentru remedierea unor defecţiuni, miercuri, 19 octombrie, între orele 11.00 şi 16.00, nu au avut căldură consumatorii arondaţi următoarelor puncte termice:
- PT 112 - modernizare instalaţie reţea termică - lucrare efectuată pe str. Mălinului nr. 7;
- PT 59 - modernizare instalaţie reţea termică - lucrare efectuată pe str. I.L. Caragiale nr. 20;
- PT 70 - modernizare instalaţie în punctul termic - lucrare efectuată în punctul termic; la ora 12.00 s-a reluat furnizarea;
- PT 126 - modernizare instalaţie în punctul termic - lucrare efectuată în punctul termic; la ora 12.30 s-a reluat furnizarea;
- PT 118 - modernizare instalaţie reţea termică - lucrare efectuată pe str. Pictor N. Tonitza nr. 2; la ora 14.00 s-a reluat furnizarea;
- PT 214 - modernizare instalaţie reţea termică - lucrare efectuată pe str. Soveja nr. 25; la ora 14.30 s-a reluat furnizarea.
 
Consumatorii arondaţi PT 112 au rămas miercuri şi fără apă caldă de consum, din cauza unor lucrări de modernizare a reţelei derulate pe str. Mălinului nr. 7.
 
Iată doar câteva dintre reacţiile de pe Facebook ale constănţenilor nemulţumiţi de faptul că nu au primit căldură încă: „La Far stau, pe 1 Mai :( Nu avem căldură!“, a scris I.C.G. „Noi avem, dar nu se poate numi căldură... Casa de Cultură“, a scris A.V. „Eu am sunat la dispecerat, e o problemă de-a lor! O să o rezolve cică astăzi…“, a comentat I.C.G.
 
„În zona Anda, la câţi bătrâni avem în bloc, o să avem căldură la 1 noiembrie!“, a comentat şi D.B. La Cireşica avem de azi-noapte! E suuper! Dar cred că depinde de centrale şi asociaţii, nu de RADET. Am înţeles că nu toate asociaţiile vor! Vorbiţi cu administratorii!”
 
Constănţenii au mai reclamat că nu au căldură pe bulevardul Mamaia, în zona CET, la Brotăcei, Tomis Nord, Pandurului - Km 5, Tic-Tac, Tomis 3 şi în alte zone punctuale.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un consilier al primarului Făgădău şi viceprimarul Babu au donat sânge. Fostului prefect Pârjol nu i-a fost permisă donarea

20 Apr 2019 214

O avarie a Electrocentrale Constanța (CET Palas) afectează furnizarea apei calde și căldurii către abonați din Constanța. Ce zonă este vizată

17 Apr 2019 412

Post vacant la RADET Constanța

16 Apr 2019 599

Avarie în Constanţa. Ce cartier este afectat

15 Apr 2019 513

Mai mulți abonați fără apă caldă în Constanţa

08 Apr 2019 538

Posturi vacante scoase la concurs de către RADET Constanţa

08 Apr 2019 895

Mai mulți abonați fără apă caldă. RADET Constanța face precizări

05 Apr 2019 632

Anunț RADET O avarie produsă la Electrocentrale Constanța SA a lăsat mai multe puncte termice fără apă caldă

05 Apr 2019 469

RADET Constanța, anunţ important pentru reprezentanţii asociaţiilor de locatari/proprietari

05 Apr 2019 973

RADET Constanța face angajări

05 Apr 2019 743

Avarie în Constanţa. Mai mulţi consumatori nu pot beneficia de serviciile de termoficare. În ce zone

03 Apr 2019 739

Avarie RADET Apa caldă şi căldura, oprite în mai multe zone din Constanţa. Care sunt acestea

01 Apr 2019 703

Avarie în Constanţa! Ce străzi sunt afectate

27 Mar 2019 774

Furnizarea agentului termic către abonați din Constanța, afectată de întreruperea energiei electrice. Ce zonă este vizată

26 Mar 2019 797

Mai mulţi constănţeni, fără apă potabilă

26 Mar 2019 648