„Vă rugăm din suflet!“ Persoanele cu dizabilităţi, apel disperat. Ce îi solicită primarului Făgădău. Mesajul, pe coşurile de gunoi (galerie foto)



Campania electorală s-a încheiat, bătaia pentru Primăria Constanţa a luat sfârşit, aleşii oraşului se instalează încet-încet în funcţii, dar pentru constănţenii obişnuiţi problemele par să fi rămas aceleaşi. Lăsate ani la rând deoparte de către cei aleşi să cârmuiască destinul Constanţei, în favoarea altor interese, dificultăţile de care se lovesc persoanele cu dizabilităţi în oraşul nostru fie şi la o simplă plimbare prin parc ori în încercarea de a ajunge la serviciu sau de a face piaţa pot părea neinteresante pentru cei care nu se confruntă cu ele. Asta nu înseamnă însă că nu există.
 
Apelând la unica posibilitatea de a le atrage atenţia noilor cârmuitori şi asupra dificultăţilor lor, unele dintre persoanele cu dizabilităţi le-au transmis un mesaj pe cât de simplu, pe atât de dur în realitatea lui:
 
„Ce are nevoie Constanţa cu dumneavoastră primar vă roagă din suflet persoanele cu dizabilităţi: rampe pentru cărucioare la trecerea de pietoni“. Simplu şi de înţeles, atâta vreme cât ne gândim că multe dintre bordurile de la trecerile din oraş sunt foarte înalte, iar pentru o persoană care se deplasează într-un cărucior cu rotile, să spunem, este o adevărată provocare să coboare pe trecerea de pietoni, iar apoi să urce de partea cealaltă. Mesajul a fost lipit pe câteva coşuri de gunoi din apropierea trecerilor de pietoni din oraş, inclusiv la intrarea în Parcul Tăbăcăriei.
 
Probleme relativ simple reclamate de cei cu dizabilităţi, realităţi pe care însă un om care nu se loveşte de ele are tendinţa, aşa cum s-a şi întâmplat ani la rând, să nu le observe. Cu toate acestea, se pare că persoanele cu dizabilităţi şi-au pus speranţa în noul primar, Decebal Făgădău, că ar putea să îi ajute cu această problemă. Rămâne de văzut dacă sau în cât timp edilul-şef ar putea să rezolve acest neajuns, cu atât mai mult cu cât, dacă stăm să ne gândim, şi părinţii cu bebeluşi în cărucioare se lovesc de aceeaşi problemă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 779

Alertă în județul Tulcea! Un tânăr de 25 de ani, dispărut de la un centru de reabilitare din localitatea Horia

30 Mar 2024 722

DGASPC Constanța cumpără servicii de proiectare (DOCUMENT)

29 Mar 2024 496

Primarul Constanței pierde definitiv procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MINUTA)

28 Mar 2024 6494

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 453

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 498

USR Constanța invită persoanele cu dizabilități din Constanța la un dialog pentru a afla problemele cu care se confruntă

26 Feb 2024 742

Se înființează Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Ovidiu. Proiectul, pe ordinea de zi a CJ Constanța (DOCUMENT)

20 Feb 2024 736

Primăria Constanța Ce prevede proiectul reamenajării Parcului Gării, din Constanța

01 Feb 2024 1520

Ședință CJC Consilul aprobă Planurile de restructurare revizuite pentru serviciile sociale cu cazare destinate persoanelor adulte cu dizabilități din județul Constanța

29 Jan 2024 658

Filantropie de peste un 1.700.000 euro în Arhiepiscopia Tomisului

28 Jan 2024 577

Procedura de acordare a drepturilor la transport gratuit pentru persoane cu dizabilități, simplificată

18 Jan 2024 842

Consilierii județeni Constanța au aprobat înființarea mai multor locuințe protejate pentru persoane adulte cu dizabilități (DOCUMENTE)

23 Dec 2023 2090

Pachete de sărbători și pentru persoanele defavorizate din Constanța

20 Dec 2023 792

Verdict în așteptare pentru Primăria Constanța! Instituția a fost obligată să repartizeze locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități

08 Nov 2023 981