Social

Zeci de constănţeni, internați cu afecțiuni respiratorii, într-o singură săptămână

Într-o singură săptămână, mai exact între 10 -16 februarie 2020 au cerut ajutor medicilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, 356 cazuri afecţiuni respiratorii, dintre care au fost spitalizate 167 cazuri.
 
Gripa se poate transmite ușor de la o persoană la alta: Prin contactul direct cu picăturile de la o persoană infectată, împrăştiate prin tuse sau strănut; Prin contactul indirect, atunci când picăturile sau secrețiile din nas sau gât se depun pe suprafețe sau pe mâini. De acolo, virusul poate fi transferat către alte persoane care apoi își ating zona nasului sau gurii.
 
Care sunt simptomele?
 
Gripa sezonieră este cauzată de virusurile gripale umane care infectează căile respiratorii (nas, gât, bronhii și uneori plămâni). Cu toate că unele infecții pot fi foarte ușoare, persoanele bolnave de gripă au unele sau toate dintre următoarele simptome: febră, durere de gât, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap, dureri musculare.
 
Puteți recunoaște o viroză respiratorie alta decât gripa, atât după debutul mai lent al bolii (începe ușor cu usturimi în gât, nas înfundat, dureri de cap) cât și după evoluția mai ușoară a bolii. Aceste forme de viroze respiratorii (răceala) sunt cauzate de alte virusuri respiratorii (adenovirus, virus sincițial re spirator, virusuri paragripale etc.):
 
Complicațiile gripei pot include pneumonie, infecții ale urechii, infecții ale sinusurilor, deshidratare și agravarea afecțiunilor medicale cronice existente, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă, astm sau diabet. La persoanele în vârstă, gripa poate provoca, uneori, și/sau agrava anumite afecțiuni preexistente ducând uneori chiar și la deces.
 
Pentru a limita răspândirea gripei dar și a altor viroze respiratorii este necesar să luați și următoarele măsuri preventive: 
 
Acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel atunci când strănutați, apoi acoperiți și aruncați șervețel folosit. Nu întrebuințați batiste, șervețele deja folosite. Virusul gripei, alte virusuri respiratorii pot supraviețui temporar în afara corpului, astfel încât vă puteți infecta atingând batiste și șervețele utilizate de alte persoane. Dacă nu aveți un șervețel disponibil: Strănutați acoperindu-vă în totalitate nasul și gura cu brațul.
 
Stați acasă când sunteți bolnav! Dacă vă simțiți mai rău, solicitați ajutor medical. Ce puteți face pentru a vă proteja împotriva gripei? Când trebuie să vă vaccinați împotriva gripei? Vaccinarea trebuie în mod ideal, efectuată în fiecare an începând de la mijlocul toamnei. În funcție de tipul de virus care circulă în fiecare an, sezonul de gripă în general durează din octombrie până în luna mai. De ce aveți nevoie de un vaccin gripal în fiecare an? Virusurile gripale sunt în continuă schimbare și nu este neobișnuit să apară în fiecare an noi virusurile gripale. Vaccinarea în fiecare an, este măsura de prevenire unică cea mai eficientă împotriva gripei sezoniere.
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ajutoarele pentru Spitalul de Boli Infecțioase pot fi aduse în continuare la cortul special amenajat din fața Primăriei Constanța

31 Mar 2020 932

Criza coronavirusului Robot de ultimă generație la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

22 Mar 2020 1417

Cum poți susține prin donații sau sponsorizări activitatea medicală din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, centru regional pentru tratarea Covid-19 (documente)

21 Mar 2020 2927

Coronavirus în România 33 de cazuri noi, confirmate azi! Un caz la Constanța

17 Mar 2020 6473

Constanța Situația actualizată. 43 de persoane, în carantină. 10 cazuri, confirmate cu coronavirus

16 Mar 2020 8786

Vergil Chițac a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța fără izoletă! (galerie foto+video)

13 Mar 2020 20029

Traseul bolnavului de coronavirus din Constanţa la Piatra Neamț explicat, pe zile, de prefectul judeţului (galerie foto+video)

12 Mar 2020 18664

Spitalul de Boli Infecțioase nu are o strategie de comunicare pe tema coronavirusului. Deputatul Stelian Ion, trimis să consulte site-ul Primăriei Constanța

26 Feb 2020 1977

Stelian Ion îi cere managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa să prezinte planul pentru combaterea coronavirusului

25 Feb 2020 2321

Ce a constatat Curtea de Conturi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi ce măsuri s-au luat (document)

15 Feb 2020 2232

Consilierii locali municipali PNL, amendamente la bugetul local pentru 2020. Se cere finanțare pentru Spitalul de Boli Infecțioase!

06 Feb 2020 561

Se limitează accesul la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța pentru reducerea riscului de îmbolnăviri

23 Jan 2020 997

Armata în doliu! A murit cap. Marinescu Ionuț, militar veteran, marinar pe Fregata F-221 „Regele Ferdinand“

23 Dec 2019 10986

Posturi vacante la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa

10 Dec 2019 3863

Mai mulți copii cu simptome de toxiinfecțe alimentară la un hotel din stațiunea Poiana Brașov. Ambulanța la fața locului

30 Oct 2019 729