Social

Ziua Porţilor Deschise 2017, marcată de CCINA Constanţa printr-un seminar despre protecţia datelor personale Dănuţ Jugănaru - „Este un subiect delicat“ (galerie foto)

Evenimentul Ziua Porţilor Deschise 2017 a avut loc ieri, la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, fiind organizat de Centrul Enterprise Europe Network.
 
Manifestarea, aflată la cea de-a doua ediţie, a fost marcată prin seminarul „Noi reglementări referitoare la protecţia datelor personale pentru mediul de afaceri. Regulamentul privind Protecţia Generală a Datelor“. La seminarul moderat de directorul CCINA Constanţa, Dănuţ Jugănaru, avocatul Andrei Săvescu şi Irina Găitănaru au participat circa 50 de firme.
 
„Acest seminar este foarte important, deoarece, începând de anul viitor, potrivit unei directive europene, vor fi aplicate noile reglementări referitoare la protecţia datelor personale pentru mediul de afaceri. Este un subiect delicat al protecţiei datelor personale, pentru că nu putem face orice cu bazele de date create la un moment dat. Trebuie respectate datele de identitate ale persoanei. Vom învăţa de la specialişti în domeniu ce trebuie să facem cu bazele de date pe care le deţinem. Trebuie să ne obişnuim cu ideea că, odată ce am intrat în Uniunea Europeană, care seamănă cu un club select, va trebui să respectăm şi regulile clubului. Fie că suntem de acord, fie că nu. Va trebui să facem distincţia între necesitatea de a avea la un moment dat baze de date şi de a le utiliza, dar şi de a respecta toate normele de protecţie a acestor date. Trebuie să ne gândim ce avem de făcut fiecare, deoarece vor urma penalităţi. Directiva europeană se va pune în aplicare. Sper însă că vom găsi modalităţi ca să aplicăm această directivă şi să nu fim sancţionaţi“, a declarat directorul CCINA Constanţa, Dănuţ Jugănaru.
 
În cadrul seminarului, a fost abordată o temă foarte actuală, cea a protecţiei datelor cu caracter personal, prevăzută în Regulamentul (UE) 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protecţia Datelor Personale (RGPD), care va intra în vigoare din 25 mai 2018 în Europa şi va produce schimbări importante în legislaţia din domeniu. Obiectivul principal al acestui seminar a constat în familiarizarea participanţilor într-un mod rapid şi practic cu noile reglementări şi cerinţe în materie de protecţie a datelor şi gestionarea cu succes de către aceştia a riscurilor asociate protecţiei datelor cu caracter personal.
 
Printre temele discutate în cadrul seminarului s-au numărat: „Pentru cine este important Regulamentul General privind Protecţia Datelor şi de ce“, „Ce trebuie să facă operatorii economici, ce pot să facă avocaţii şi cum“, „Probleme juridice pe care le ridică noua reglementare“. Temele au fost prezentate şi susţinute de avocat Andrei Săvescu, Managing Partner Săvescu & Asociaţii, preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Juridice.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curs de calificare, organizat de CCINA Constanţa

04 Jul 2019 571

Eveniment ajuns la cea de-a V-a ediție Eleganţă, culoare și premii, la Balul Oamenilor de Afaceri, organizat de CCINA Constanţa (galerie foto)

21 Jun 2019 1152

Protocol de colaborare între CCINA Constanţa şi ANFPSDR, în sprijinul promovării învăţământului dual în mediul de afaceri (galerie foto)

20 Jun 2019 1433

Seminar despre relațiile de muncă în România și UE, organizat de Centrul Enterprise Europe Network din cadrul CCINA Constanţa

18 Jun 2019 992

CCINA Constanţa, seminar dedicat dezvoltării învăţământului profesional în sistem dual în Dobrogea

15 Jun 2019 1870

Birou de informare și asistență juridică pentru societăți în cadrul CCINA Constanța

29 May 2019 797

Constănţenii, ajutaţi de CCINA să-şi aleagă o locuinţă

28 May 2019 798

Proiect privind promovarea mobilităţii forţei de muncă, implementat de CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici (galerie foto)

17 May 2019 825

Constănțenii, invitați de CCINA la Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte TINIMTEX, ajuns la cea de-a 76-a ediție

03 May 2019 1110

CCINA Constanța organizează un curs de arhivar

10 Apr 2019 483

Târgul ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment de profil din regiune, organizat de CCINA Constanţa, şi-a deschis porţile (galerie foto)

05 Apr 2019 1270

A debutat Târgul ExpoAgroUtil Constanţa. Participă expozanţi naţionali şi internaţionali (galerie foto)

04 Apr 2019 746

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aşteptat la Târgul ExpoAgroUtil Constanţa, organizat de CCINA

04 Apr 2019 724

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă, organizate de CCINA în prezenţa ministrului Bogdan Trif (galerie foto)

29 Mar 2019 1089

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă Trei evenimente organizate de CCINA Constanţa la sfârşitul lunii martie

21 Mar 2019 1079