Ziua Porţilor Deschise 2017, marcată de CCINA Constanţa printr-un seminar despre protecţia datelor personale Dănuţ Jugănaru - „Este un subiect delicat“ (galerie foto)

Evenimentul Ziua Porţilor Deschise 2017 a avut loc ieri, la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, fiind organizat de Centrul Enterprise Europe Network.
 
Manifestarea, aflată la cea de-a doua ediţie, a fost marcată prin seminarul „Noi reglementări referitoare la protecţia datelor personale pentru mediul de afaceri. Regulamentul privind Protecţia Generală a Datelor“. La seminarul moderat de directorul CCINA Constanţa, Dănuţ Jugănaru, avocatul Andrei Săvescu şi Irina Găitănaru au participat circa 50 de firme.
 
„Acest seminar este foarte important, deoarece, începând de anul viitor, potrivit unei directive europene, vor fi aplicate noile reglementări referitoare la protecţia datelor personale pentru mediul de afaceri. Este un subiect delicat al protecţiei datelor personale, pentru că nu putem face orice cu bazele de date create la un moment dat. Trebuie respectate datele de identitate ale persoanei. Vom învăţa de la specialişti în domeniu ce trebuie să facem cu bazele de date pe care le deţinem. Trebuie să ne obişnuim cu ideea că, odată ce am intrat în Uniunea Europeană, care seamănă cu un club select, va trebui să respectăm şi regulile clubului. Fie că suntem de acord, fie că nu. Va trebui să facem distincţia între necesitatea de a avea la un moment dat baze de date şi de a le utiliza, dar şi de a respecta toate normele de protecţie a acestor date. Trebuie să ne gândim ce avem de făcut fiecare, deoarece vor urma penalităţi. Directiva europeană se va pune în aplicare. Sper însă că vom găsi modalităţi ca să aplicăm această directivă şi să nu fim sancţionaţi“, a declarat directorul CCINA Constanţa, Dănuţ Jugănaru.
 
În cadrul seminarului, a fost abordată o temă foarte actuală, cea a protecţiei datelor cu caracter personal, prevăzută în Regulamentul (UE) 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protecţia Datelor Personale (RGPD), care va intra în vigoare din 25 mai 2018 în Europa şi va produce schimbări importante în legislaţia din domeniu. Obiectivul principal al acestui seminar a constat în familiarizarea participanţilor într-un mod rapid şi practic cu noile reglementări şi cerinţe în materie de protecţie a datelor şi gestionarea cu succes de către aceştia a riscurilor asociate protecţiei datelor cu caracter personal.
 
Printre temele discutate în cadrul seminarului s-au numărat: „Pentru cine este important Regulamentul General privind Protecţia Datelor şi de ce“, „Ce trebuie să facă operatorii economici, ce pot să facă avocaţii şi cum“, „Probleme juridice pe care le ridică noua reglementare“. Temele au fost prezentate şi susţinute de avocat Andrei Săvescu, Managing Partner Săvescu & Asociaţii, preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Juridice.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 387

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 768

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 807

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 762

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2741

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1528

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1277

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2340

Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

03 Apr 2023 1180

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1647

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1404

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2054

LIVE-VIDEO TEXT Impact Developer & Contractor la Târgul Imobiliar Constanța. Cu ce ofertă vine dezvoltatorul imobiliar (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Nov 2022 2010

Revine! Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte Tinimtex

21 Sep 2022 1555

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța organizează, în premieră la nivel local, manifestarea intitulată „Constanța Smart Energy Expo 2022”

27 Jul 2022 1489