A disputat finala cu Serena Williams Simona Halep a realizat un Turneu al Campioanelor de vis

Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, a realizat o performanţă extraordinară, pe parcursul săptămânii trecute, la Turneul Campioanelor de la Singapore
 
Au participat cele mai bune opt sportive ale lumii, iar Simona, debutantă în competiţie, a disputat finala, pe care a pierdut-o, ieri, în faţa liderului mondial, Serena Williams. Scorul a fost 6-3, 6-0, americanca de 33 de ani luându-şi astfel revanşa pentru înfrângerea din Grupa Roşie, când Simona s-a impus cu 6-0, 6-2.
 
Ieri, meciul a durat o oră şi nouă minute, iar Simona a rezistat până la scorul de 4-3 pentru Serena în primul set. Constănţeanca a realizat în acest interval două break-uri, dar Williams a avut trei în setul de deschidere, iar în actul secund s-a impus categoric.

 Serena - „Sunt onorată că am jucat contra Simonei Halep“

 „O felicit pe Serena, a fost mai bună şi va încheia anul pe locul întâi. Prezenţa mea la Singapore a fost ca un vis. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, echipei mele, familiei şi tuturor fanilor“, a declarat Simona Halep. Pentru evoluţia de la Turneul Campioanelor (unde a realizat trei victorii impresionante, inclusiv una la scor în faţa numărului 1 mondial), Simona va primi 971.000 de dolari şi 890 de puncte WTA, urmând ca, de astăzi, să urce o poziţie în clasamentul WTA, de pe patru pe trei. Finala câştigată i-au adus Serenei un premiu financiar de 2,047 milioane de dolari şi 1.340 de puncte WTA. „A fost o finală deosebită, iar eu mă declar onorată că am jucat împotriva unei sportive atât de bune precum Simona Halep“, a spus Williams, câştigătoare de cinci ori a Turneului Campioanelor, ultimele trei succese fiind consecutive.

 Simona s-a impus la pas în semifinale

 Sâmbătă, în semifinale, Simona Halep a învins-o pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 6 WTA), scor 6-2, 6-2, în vreme ce Serena a dispus de Caroline Wozniacki (Danemarca, 8 WTA) cu 2-6, 6-3, 7-6. Americanca a avut însă emoţii pentru ocuparea locului doi în grupa câştigată de Simona Halep. În ultimul meci din serie, constănţeanca, deja calificată în semifinale, a pierdut în trei seturi în faţa Anei Ivanovici, din Serbia, care, dacă se impunea în două seturi, mergea mai departe în dauna Serenei.
 
Sursa foto: Facebook (CKT Football Tennis)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fabulos! Simona Halep, victorie de vis contra liderului mondial Serena Williams

23 Oct 2014 2274