Sport

„A fluierat ce a vrut el. Bătaie de joc!“ Phoenix Ştiinţa Constanţa va depune memoriu la Federaţia Română de Baschet

Echipa feminină de baschet Phoenix Ştiinţa Constanţa s-a oprit în sferturile Ligii Naţionale, pierzând cu 1-3 întâlnirea cu Olimpia CSU Braşov pentru intrarea în semifinale. Meciul care a consfinţit accederea formaţiei de sub Tâmpa în penultimul act al întrecerii s-a jucat pe litoral.
 
Phoenix Ştiinţa Constanţa a realizat în acest sezon performanţa de se califica în turneul play-off al Ligii Naţionale şi în turneul Final Four al Cupei României. Accesul în semifinalele campionatului i-a fost barat de echipa braşoveană, iar, deşi tabăra constănţeană a recunoscut că Olimpia CSU Braşov a fost mai bună, Phoenix Ştiinţa a rămas cu un gust amar după meciul patru al confruntării.
 
„Echipa de la Braşov era favorită, are jucătoare mai bune ca ale noastre şi mai multe străine în componenţă. Însă a fost un arbitraj scăpat de sub control. Un singur arbitru a fost pe teren, a fluierat ce a vrut el. Vom face raport către Federaţie ca acest arbitru să nu mai fie delegat la partidele noastre. Bătaie de joc! Repet, sunt mai bune ca noi ca valoare, dar meciul a fost scăpat de sub control. Oricum, faptul că am ajuns aici, să ne luptăm cu Braşovul, o echipă de tradiţie, e un lucru foarte mare. E cea mai bună performanţă din istoria clubului. Ne-am luptat de la egal la egal cu echipe mai puternice şi am obţinut nişte victorii frumoase, la Târgovişte, la Braşov, cu Aradul acasă, ajungând departe atât în campionat, cât şi în Cupa României“, a declarat Cristian Mănăstireanu, preşedintele Phoenix Ştiinţa Constanţa.
 

Visuri devenite realitate

 
Pe pagina de Facebook a clubului constănţean se subliniază că performanţele sale nu puteau fi posibile fără sprijinul publicului. „Aseară (n.r. marţi seară) am pus punct unui capitol care s-a dovedit a fi foarte generos cu noi în acest an. Calificarea în play-off-ul Ligii Naționale şi Final Four-ul Cupei României la baschet feminin sunt doar câteva dintre bucuriile la care doar am visat, dar pe care am reuşit să le trăim în sezonul care stă să se încheie. Nici una dintre acestea nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut parte de încredere şi susținere din partea fanilor şi iubitorilor baschetului din Constanța. Ne felicităm pe această cale adversarele de la Olimpia CSU Braşov, care s-au dovedit mai bune ca noi, per ansamblu, în cele patru meciuri disputate în această fază a campionatului şi şi-au câştigat pe merit locul în semifinalele Ligii Naționale la baschet feminin“, este mesajul Phoenix Ştiinţa.


„Este inadmisibil!”


Sursa citată punctează şi aspectele legate de arbitraj din meciul patru al întâlnirii din sferturile LIgii Naţionale. „Dincolo de înfrângere şi de ratarea calificării în semifinalele Ligii Naționale nu putem să nu remarcăm cu profundă tristeţe prestaţia unuia dintre arbitrii care au oficiat meciul de aseară (pe care nu îl vom nominaliza), care a uitat că actorii principali în întrecerile sportive sunt tocmai sportivii. Fără a submina suveranitatea deciziilor pe care un «cavaler al fluierului» le ia pe durata unei partide, considerăm că este inadmisibil ca cineva care pretinde că este arbitru în primul eşalon şi primeşte un barem în acest sens să ia atât de multe decizii greşite (fără să favorizeze neapărat vreuna din părţi), care n-au făcut decât să genereze tensiune în ambele tabere. Tensiune de care nimeni nu avea nevoie în contextul în care adversarul nostru, Olimpia CSU Braşov, repetăm, s-a dovedit în teren unul mai bun ca noi. Respectul în teren faţă de munca, eforturile, sacrificiile, investiţiile şi sutele de ore de pregătire trebuie arătat nu numai de jucătoarele şi reprezentanţii celor două echipe adverse, ci inclusiv de către arbitri“, se mai aratră în postarea de pe pagina de Facebook a Phoenix Ştiinţa.
 
Sursa foto: Facebook (Phoenix Ştiinţa)
 
Citeşte şi:
 
Olimpia CSU Braşov s-a calificat în semifinalele Ligii Naţionale în dauna Phoenix Știinţa Constanţa
 
Baschetbalistele de la Phoenix Știinţa Constanţa au pierdut al treilea meci cu Olimpia CSU Braşov

Turneul play-off al Ligii Naţionale de baschet Scorul întâlnirii Olimpia CSU Braşov - Phoenix Știinţa Constanţa a devenit 1-1

Sferturile Ligii Naţionale Baschetbalistele de la Phoenix Ştiinţa Constanţa dispută azi al doilea meci cu Olimpia CSU Braşov

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschetbalistele de la Phoenix Știința Constanța susțin returul cu ACS KSE Tg. Secuiesc din Cupa României

23 Oct 2019 133

Baschetbalistele de la Phoenix Știința Constanța au învins ACS KSE Tg. Secuiesc în Cupa României

16 Oct 2019 356

Baschetbalistele de la Phoenix Știința Constanța, prima victorie în campionat

12 Oct 2019 560

Program sportiv în judeţul Constanţa Voleibalistele de la CS Medgidia, primul meci pe teren propriu în Divizia A1

12 Oct 2019 470

Înfrângeri, la baschet, pentru BC Athletic Constanța și Phoenix Știința (galerie foto)

09 Oct 2019 420

Baschetbalistele de la Phoenix Știința Constanța, înfrângere la scor astronomic în fața campioanei României

05 Oct 2019 638

Alt staff tehnic şi noutăţi în lot Baschetbalistele de la Phoenix Ştiinţa Constanţa, debut de foc în campionat

05 Oct 2019 740

Antrenor nou la echipa feminină de baschet Phoenix Ştiinţa Constanţa

19 Sep 2019 611

Mamaia US Navy vs US Army. Baschet, muzică şi distracţie la „Warm-up for the Charity Basketball Game“

15 Aug 2019 614

Trei jucătoare de la echipa feminină de baschet Phoenix Știința Constanța, convocate în Lotul Național U 20

15 Jun 2019 1214

O junioară de la Phoenix Știința Constanța a fost convocată la Lotul național U16 Feminin

14 Jun 2019 748

UPDATE. „Performanţă unică, sezon de excepţie“ Baschetbalistele de la Phoenix Ştiinţa Constanţa s-au clasat pe locul şapte în Liga Naţională

09 May 2019 636

UPDATE. Imagini de la eveniment Baschetbalistele de la Phoenix Ştiinţa şi CSU CSM Oradea, meci la Constanţa. Au câştigat gazdele (galerie foto)

07 May 2019 638

Phoenix Ştiinţa Constanţa şi CSU CSM Oradea se duelează pentru locul 7 în Liga Naţională. Primul meci e azi, la Constanţa

07 May 2019 597

Baschet feminin Phoenix Știința Constanța, a doua înfrângere cu Universitatea Cluj

26 Apr 2019 570