A îmbrăcat tricoul „marinarilor“ FC Farul a ieşit la atac cu miliardarul Ioan Niculae (galerie foto)

Stadionul „Central“ din Mangalia a găzduit, sâmbătă, meciul de fotbal dintre echipele de old-boys FC Farul şi Dinamo. Pe lângă fostele glorii, în echipa constănţeană au jucat şi câţiva invitaţi ai „marinarilor“, printre care miliardarul Ioan Niculae, patronul prim-divizionarei Astra Giurgiu. Partida s-a încheiat la egalitate, 0-0, însă fariştii au ratat numeroase ocazii în repriza secundă, Cristi Munteanu făcând minuni în poarta lui Dinamo.
 
Surpriză în echipa Farului, la meciul de la Mangalia. Cu puţin timp înainte de startul meciului, la stadion au sosit Ioan Niculae şi Petre Buduru, conducător la Astra şi fost preşedinte la FC Farul. Ambii veneau de la Venus, acolo unde miliardarul deţine un hotel, şi se părea că vor asista la meci, însă la ieşirea formaţiilor pe teren, printre jucătorii Farului a apărut, echipat, şi Ioan Niculae! Acesta a purtat şort alb şi tricou albastru, a avut numărul 19 pe spate şi a jucat atacant. Echipa constănţeană a fost condusă de pe margine de antrenorii Dumitru Antonescu şi Ştefan Petcu, cei care au trimis pe teren următorul „11“: Dumitru Sărăcin - Sorin Tufan, Tiberiu Curt, Marius Axinciuc, Cristian Cămui - Stelian Carabaş, Constantin Bârboră, Viorel Farcaş - Dennis Şerban, Ioan Niculae, Adrian Pitu.
De cealaltă parte, Dinamo (antrenor, Florin Cheran) a început meciul în următoarea alcătuire: Cristian Munteanu - Marian Pană, Cornel Mirea, Tom Cristea, Ovidiu Tâlvan - Daniel Iftodi, Ionuţ Badea, Costel Pană - Sebastian Moga, Ionel Augustin, Costel Orac. În afară de Ioan Niculae, în lotul Farului au fost şi alţi invitaţi: Ion Văcaru, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor (fost fotbalist), Viorel Farcaş, directorul general al SC Confort Urban SRL, antrenor la AS Performer şi la echipa naţională de fotbal pe plajă a României, şi Sorin Başturea, directorul adjunct al CS Farul Constanţa (cel care a fost implicat şi în organizarea acestui meci). În prima repriză, pentru Farul au mai jucat Ion Văcaru şi Georges Mihai, iar la Dinamo, au mai intrat pe teren Laurenţiu Lică şi Lică Movilă, acesta din urmă irosind o ocazie importantă. Farul a început partea secundă în alcătuirea: Dumitru Sărăcin - Sorin Tufan, Ion Barbu, Neculai Tănasă, Georges Mihai - Dănuţ Moisescu, Florin Lungu, Cristian Şchiopu, Stelian Carabaş - Ioan Niculae, Sorin Başturea, iar pe parcurs, au intervenit şi schimbări. La Dinamo, au mai jucat Nicuşor Glonţ, Cosmin Paşcovici, Viorel Radu şi Lucian Nedelescu. În partea secundă, Farul a ratat multe ocazii, lovindu-se în poartă de un Cristi Munteanu în zi de graţie.
 
Ştefan Petcu se apucă de intervenţii chirurgicale
 
În timpul meciului, distracţia şi buna dispoziţie au fost la ele acasă, pe teren, pe marginea acestuia, dar şi în tribună, unde au luat loc şi câţiva suporteri ai Farului. La un moment dat, lui Orac i s-a strigat, dinspre banca de rezerve a lui Dinamo, să lase locul unui alt jucător, însă extrema a vrut să amâne momentul schimbării, spunând: „De abia m-am încălzit, că am masa musculară mare. Nu ies până nu dau gol“. „Înseamnă că vom sta aici o săptămână“, a venit imediat replica.
Meciul a fost arbitrat de Sandu Pătrăşcoiu (care activează, de asemenea, la Serviciul Paşapoarte Constanţa, Relaţii Internaţionale), asistenţii săi fiind Virgil Brună şi Florea Bălosu (fost fotbalist al Farului). La o decizie pe care au luat-o Pătrăşcoiu şi Bălosu, Constantin Gache şi Petre Buduru au strigat: „Nu comunicaţi bine, n-aveţi sistem cu cască“. Buduru şi Petcu au fost invitaţi de suporterii Farului să şi intre pe teren, iar Ion Barbu a fost chemat la salut. Totodată, fanii i-au reproşat, în glumă, lui Cristi Munteanu, că nu a lăsat-o mai moale în poartă. „Pasele sale aveau precizia laserului“, îl descria în acest timp, de la staţia de amplificare a stadionului , crainicul Viorel Chiurtu, pe Ştefan Petcu. „Sunt chirurg acum, trebuie să mă apuc de operaţii“, a comentat Petcu, în stilu-i caracteristic, aprecierea lui Chiurtu. În aceeaşi notă, „Fane meserie“ i s-a adresat lui Dennis Şerban: „Când nu mai putem, ieşim, că nu-i nicio salvare pe aici. V-am zis să veniţi cu viză de la medicul de familie“. „Ce tare e Titi, a încuiat poarta şi a aruncat cheia“, apreciau cei de pe banca Farului faptul că portarul Dumitru Sărăcin nu ia gol. Ioan Niculae a jucat destul de mult, iar în repriza a doua, a părăsit terenul, în urma unei uşoare accidentări la piciorul drept. Pe margine, miliardarul a fost asaltat de doritorii de fotografii. „Să luaţi cât mai multe cupe cu Astra“, i-a urat un puşti. „Trebuie să batem Steaua“, a spus Niculae. La meci, însă doar ca spectator, s-a aflat şi fostul portar al Farului, George Curcă. „Eu nu mai joc, întrucât, de câte ori am intrat pe teren, în ultimul timp, m-am ales cu accidentări“, a spus Petre Buduru.

 
„Regret situaţia în care a ajuns Farul“

 
„A fost bună această acţiune. M-am întâlnit cu bucurie cu foştii colegi. Pe unii dintre ei nu îi mai văzusem de mulţi ani. Ar trebui ca numărul acestor meciuri să crească. Regret situaţia în care a ajuns clubul Farul“, a declarat Dennis Şerban. „Am ţinut foarte mult la Farul, prin prisma prieteniei strânse care mă leagă de fostul patron, Gheorghe Bosînceanu. Dacă între acesta şi autorităţile locale din Constanţa ar fi existat colaborare, atunci Farul ar fi devenit o mare echipă“, a arătat Ioan Niculae.
„A fost un meci frumos. Mi-am revăzut cu plăcere foştii colegi. Mă bucur că am jucat alături de aceşti fotbalişti mari. Nu cred că vor mai apărea curând jucători de valoarea celor care au evoluat azi (n.r. sâmbătă) la Mangalia. M-am simţit foarte bine la acest meci. Nu puteam să mă dau la o parte și să o las pe Farul să dea gol. Am anticipat că se va termina egal, ca să nu se supere nimeni“, a spus Cristi Munteanu, care s-a declarat suporterul Spaniei la Campionatul Mondial. „Cred că va avea un cuvânt greu de spus şi se va califica cel puţin în semifinale. Ţin cu această echipă, pentru că îmi place portarul Casillas. Am făcut schimb de tricouri cu el când am jucat cu Dinamo contra lui Real Madrid. Şi acum am acasă acel tricou“, a precizat fostul portar al Farului şi al lui Dinamo.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2603

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 968

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 1047

Echipa Under-16 de la Farul Constanța, calificată în semifinalele Cupei Elitelor. Victorie clară în sferturi (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 963

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1207

Superliga 2023/2024 Fotbalist de la Farul Constanța, inclus în echipa etapei a 30-a

12 Mar 2024 861

Farul Constanța Echipele Under-18, Under-17 și Under-15, calificate în semifinale. 14 goluri marcate în sferturi! (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1007

Portarul Alexandru Buzbuchi, din nou MVP la Farul Constanța „În play-off, sunt meciurile cele mai frumoase. Abia aștept să înceapă“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Mar 2024 988

Farul Constanța Gheorghe Hagi - „Singurul lucru care conta era să intrăm în play-off“ (VIDEO)

08 Mar 2024 1877

Superliga 2023/2024 Farul Constanța a remizat cu FC Botoșani și s-a calificat în play-off. Ce a spus Gică Popescu

08 Mar 2024 1151

Superliga 2023/2024 Farul Constanța, meci capital la Botoșani, Vineri, 8 martie 2024, se stabilesc ultimele calificate în play-off

07 Mar 2024 1396

Legendă Farul Constanța Aniversare! Constantin Mareș, la 80 de ani (VIDEO)

07 Mar 2024 1590

Farul Constanța, partidă cu FC Botoșani, decisivă pentru accederea în play-off Ionuț Vînă - „E un meci cât un sezon“ (VIDEO)

06 Mar 2024 1474

Superliga 2023/2024 Când se joacă meciul FC Botoșani - Farul Constanța, din ultima etapă a sezonului regular

03 Mar 2024 1201

Gheorghe Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 1-1 „Meritam victoria. Am făcut un meci foarte bun“

02 Mar 2024 1571