A jucat şi la Hidrotehnica Constanţa Fosta mare handbalistă Viorica Ionică ar fi împlinit astăzi 66 de ani

 
  • Viorica Ionică a fost, timp de mai mulţi ani, și căpitan al echipei naționale.

Fosta mare handbalistă Viorica Ionică, portarul cu cele mai multe selecții, 237, la echipa națională (pentru care a înscris și un gol), s-a născut într-o zi de 20 iunie, iar astăzi ar fi împlinit 66 de ani.

Cea care a fost Viorica Ionică s-a stins din viaţă pe 20 august anul trecut, la vârsta de 65 de ani.

Născută la Piatra Neamț, Viorica Ionică a fost, timp de mai mulţi ani, și căpitan al echipei naționale.

Are două titluri de campioană a României (1973, 1974), iar la Campionatul Mondial din 1975, din URSS, s-a clasat pe locul patru cu echipa României.

A decedat doamna de aur a handbalului românesc, Viorica Ionică, a anunțat anul trecut Federația Română de Handbal.


Fosta mare handbalistă a evoluat și la Hidrotehnica Constanța.
 
Vicecampioană mondială la handbal, fost director, vreme îndelungată, al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța și cea care e considerată cel mai de succes manager de sport din România, Elena Frîncu a deplâns, alături de fostele colege și de antrenorii lor, moartea Vioricăi Ionică și a transmis sincere condoleanțe.

Viorica a fost o sportivă de mare valoare, care a avut o contribuție însemnată la rezultatele Hidrotehnicii, a spus Elena Frîncu. 


În 1976, Vioricăi Ionică i-a fost acordat „Meritul Sportiv Clasa I”, iar în octombrie 2010, oficialii Federației Române de Handbal i-au înmânat, ca fostă componentă a echipei naționale cu minimum o sută de selecții, o plachetă și o diplomă de excelență, care i-au conferit titlul de membru de onoare al FRH.

Înmormântarea a avut loc în comuna Dochia, din județul Neamț. O coroană de flori a fost trimisă și din partea handbalului constănțean. 

PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În imagine, Viorica Ionică este a doua din stânga în rândul de sus.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa de aur a Hidrotehnicii Constanţa de acum 41 de ani. Handbaliste de top şi un program de meci - document din 1980 (galerie foto)

23 Oct 2021 4193

A jucat și la Hidrotehnica Constanța S-a stins din viață Viorica Ionică. „Doamna de aur a handbalului românesc“

18 Aug 2020 5751