A luat cartea în bazin! Studentă la Medicină, campioana Antoanela Manac citeşte în timp ce înoată, la antrenament (galerie foto)


Desemnată şi în 2019 cea mai bună sportivă a anului de către Federaţia Română de Triatlon, campioana constănţeană Antoanela Manac are un program extrem de încărcat, în condiţiile în care, pe lângă pregătirea titanică pe care o depune zilnic şi concursurile la care participă, atât în ţară şi în străinătate, este şi studentă la Medicină, având astfel mult de învăţat şi trebuind să participe la activităţile universitare specifice.


În această situaţie, Antoanela (24 de ani), o sportivă aflată în cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din acest an, a găsit „soluţia“ pentru a folosi la maximum timpul de care dispune. În glumă, într-un filmuleţ postat pe Facebook, campioana a fost filmată în timp ce înoată în bazin, pe spate, şi citeşte o carte de Medicină! „Momentul acela când ai antrenament la 6 dimineaţa şi stagiu de pregătire la spital la 8“, a postat Antoanela, ceea ce, lăsând gluma la o parte, spune totul despre volumul enorm de muncă al sportivei.


„Ai terminat cartea?“, am întrebat-o pe Antoanela. „Nu o voi termina prea curând, am de lucrat la ea până în decembrie. Într-adevăr, episodul cu cartea în bazin a fost ceva regizat, în glumă, dar cam asta este, de dimineaţa până seara trebuie să fii în priză“, a răspuns campioana.


Doar Anto putea să facă aşa ceva!“


Inedita iniţiativă a Antoanelei a cules aprecierile şi comentariile prietenilor. „Udă fila, să dai pagina!“, „Asta chiar e tare“, „Doar Anto putea să facă aşa ceva“ („Doar mă ştii“ - răspunsul campioanei), „Doamne, super! Mult succes!“ sau „Asta înseamnă perfecţiune, mult spor!“, au fost câteva dintre reacţiile la filmuleţul postat. Campioana s-a aflat şi în dialog cu cei care au scris. „Am repetat lecţia în timpul setului de 18X100m“ / „Clar, păi doar la bucăţi poţi să memorezi“; „Repetă… Ai memorat ceva?“ / „Afirmativ“; „Îmbini utilul cu plăcutul, nu?“ / „Da“; „Dacă-mi şi zici că citeai convulsiile la copil… eşti cea mai tare, clar!“ / „Într-adevăr, din volumul 2 citeam, dar eram la jumătatea cărţii, nu la convulsii, care este primul capitol“, au fost câteva dintre schimburile de replici.


Medalia de argint din India, dedicată lui Peter Klosz


Zilele trecute, Antoanela a concurat în India, la Cupa Continentală, pentru a strânge puncte preţioase în vederea calificării la Jocurile Olimpice, şi a evoluat cu succes, ocupând locul doi. Constănţeanca i-a dedicat medalia celui ce a fost Peter Klosz, fost preşedinte al Federaţiei Române de Tritlon, care s-a stins din viaţă anul trecut, la numai 49 de ani. „Klosz Peter, această medalie este pentru tine! Sunt sigură că ai fost alături de mine pe tot parcursul competiţiei! Îţi simt lipsa! Medalie de argint la Cupa Continentală de Triathlon Olimpic - India 2020“, a fost mesajul Antoanelei. „Veşti bune din India, Antoanela Manac a venit pe locul 2. A fost depăşită doar de Barbara Riveros. Din păcate, proba de înot a fost anulată“, s-a postat pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Triatlon.


Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac şi Federaţia Română de Triatlon)


Citeşte şi:

Triatlon Constănţeanca Antoanela Manac, lângă podium la Cupa Continentală din Argentina (galerie foto)

ÎPS Teodosie i-a oferit campioanei Antoanela Manac crucea ce i-a fost furată de Bobotează 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campioana din Constanţa Triatlonista Antoanela Manac îşi începe activitatea de medic rezident

18 Dec 2020 2423

Absolventă de Medicină De ziua sa, campioana Antoanela Manac s-a înscris la rezidențiat

19 Oct 2020 1539

Patru competiții găzduite de H3R0 Mamaia. Constănțeni, în fruntea clasamentelor

13 Oct 2020 2390

„Fain! Mai lipsește doar o calificare la JO. Spor!“ Colecția de trofee a campioanei din Constanța Antoanela Manac e impresionantă (galerie foto)

05 May 2020 3110

Triatlonista constănțeană Antoanela Manac, evoluție în Mexic, în La Paz. A fost ultima sa cursă, până se vor relua competițiile (galerie foto)

16 Mar 2020 2414

ÎPS Teodosie i-a oferit campioanei Antoanela Manac crucea ce i-a fost furată de Bobotează

30 Jan 2020 1599

Ei au scos crucile aruncate de ÎPS Teodosie în Marea Neagră. A participat şi sportiva Antoanela Manac (galerie foto)

07 Jan 2020 1256

O campioană, printre bărbați Cine a prins de fapt una dintre cele trei cruci aruncate în Marea Neagră de IPS Teodosie (video)

06 Jan 2020 4542

Alergare la Constanţa în memoria lui Peter Klosz, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon

22 Nov 2019 2285

Triatlon Constănţeanca Antoanela Manac, lângă podium la Cupa Continentală din Argentina (galerie foto)

19 Nov 2019 1127

Campioana din Constanţa O nouă distincţie importantă în triatlon pentru Antoanela Manac

18 Nov 2019 1547

Antoanela Manac, peripeţii la Cupa Mondială din Peru „Când eşti în forma cea mai bună, exact atunci se întâmplă să păţeşti ceva!“ (galerie foto)

06 Nov 2019 1264

Diplomă de onoare pentru Antoanela Manac Campioana, invitată în proiectul „Bibliotecile vii - Poveşti de succes“ (galerie foto)

16 Oct 2019 1561

În ziua în care a împlinit 24 de ani, constănțeanca Antoanela Manac a urcat pe podium la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha (galerie foto)

15 Oct 2019 2209

Triatlonista Antoanela Manac, pe locul patru la Cupa Continentală din Maroc

17 Sep 2019 982