A revenit după trei luni de pauză. Cu gol! Virgil Ghiţă, de la FC Viitorul, cel mai bun fundaş central din Liga 1 în etapa a 17-a


FC Viitorul are doi jucători în echipa ideală a etapei a 17-a din Liga 1, în care echipa de pe litoral a învins la scor, la Ovidiu, Sepsi Sf. Gheorghe, scor 4-1.


Cei doi sunt fundaşul central Virgil Ghiţă şi mijlocaşul Andrei Ciobanu, ambii în vârstă de 21 de ani. Ghiţă a revenit pe teren după o pauză de trei luni, cauzată de o accidentare, şi a făcut-o excelent, marcând şi un gol (reuşita de 1-0). Evoluţia foarte bună a tânărului stoper s-a oglindit şi în statistica Instat, în care Virgil a avut un Intex de 343 (cel mai mare din etapa a 17-a dintre fundaşii centrali), precum şi 93% pase reuşite! „M-am uitat şi eu peste statistici şi mă bucur că am făcut un joc bun. Sper să fier la fel şi în următoarele etape, poate şi mai bine. Reuşitele mele mă motivează şi sper să progresez de la meci la meci“, a declarat Virgil Ghiţă.
 

Andrei Ciobanu, trei pase de gol!


Echipa-tip a etapei a 17-a este: Pleşca (Gaz Metan Mediaş) - Tamaş (Astra), V. Ghiţă (FC Viitorul), T. Ferrreira ( U Craiova) - Itu (CFR Cluj), Passaglia (Poli Iaşi), Cicâldău (U Craiova), Bordeianu (CFR Cluj) - A. Ciobanu (FC Viitorul), Budescu (Astra), Alibec (Astra). Antrenor, Bogdan Andone (Astra). „A revenit după accidentare şi s-a remarcat cu un gol înscris în poarta adversă. Este unul dintre tinerii din CASA Liga 1 cu potenţial mare de creştere valorică“, se arată despre Virgil Ghiţă pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. În ce-l priveşte pe Andrei Ciobanu, acesta „a oferit trei pase decisive, o performanţă de-a dreptul remarcabilă pentru un jucător de doar 21 de ani“, potrivit sursei citate.
 

„A fost o perioadă grea pentru mine“


Evoiluţia lui Virgil Ghiţă a fost apreciată în mod deosebit şi de Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul. „A înscris, are încredere, arată bine, e un fundaş central complet. Are calităţi fizice foarte bune, joc de cap, construcţie bună, marcaj, forţă. E un jucător interesant. Prin revenirea sa pe teren, echipa de tineret a câştigat un jucător şi poate va fi şi mai sus. Vom vedea“, a menţionat „Regele“. „A fost un meci bun pentru noi. Am reuşit să câştigăm, ceea ce era cel mai important. Mă bucur că am reuşit să-mi ajut echipa şi ne ducem cu gânduri pozitive spre următorul meci, la Botoşani. Pe teren propriu suntem foarte buni până acum şi sperăm să fie la fel şi în deplasare. A fost o perioadă grea pentru mine, trei luni lungi. M-am pregătit cât am putut de bine pentru a reveni. Mă bucur că am înscris şi acum, şi în amicalul precedent. Sper să o ţin la fel în continuare“, a mai spus Virgil Ghiţă.
 

Sper să fac acest pas cât mai repede“


Accidentarea tânărului jucător a făcut ca aceasta să piardă câteva selecţii şi la echipa naţională de tineret. „Sper să revin cât mai rapid şi la U-21. M-am supărat foarte tare când m-am accidentat, întrucât acesta este anul meu şi speram să şi joc. Sper să evoluez la tineret, iar pe viitor poate şi la echipa mare. Sper să fac acest pas cât mai repede, când voi merita. Pe termen scurt însă, mă gândesc să joc la tineret şi să o fac cât mai bine“, a punctat Virgil Ghiţă.
 

A debutat în Liga 1 acum doi ani


Internaţionalul de tineret s-a născut la Piteşti, iar în Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ a intrat în 2011. Pentru echipa de seniori FC Viitorul Constanţa a început să evolueze din anul 2017, iar în Liga 1 a debutat pe 21 octombrie 2017, la meciul FC Viitorul - CFR Cluj 1-0. Virgil (1,86 m / 80 kg) are în palmares alături de echipa constănţeană Cupa şi Supercupa României, ambele cucerite în acest an. În finala Cupei, câştigată în faţa echipei Astra Giurgiu, fundaşul de 21 de ani a fost desemnat omul meciului! În acest an, Ghiţă a participat alături de Naţionala U-21 a României la turneul final al Campionatului European. Virgil are ca hobby-uri filmele şi serialele. Locul său favorit din Constanţa este Portul Tomis, iar destinaţia favorită - Qatar. Fundaşul Viitorului este prietenul fiicei fostului fotbalist Marius Axinciuc.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa



Citeşte şi:


Puştiul Louis Munteanu a dat iar gol Atacanţii FC Viitorul au semănat pericol în careul lui Sepsi Sf. Gheorghe

Virgil Ghiţă, de la FC Viitorul, împlineşte 21 de ani Jucătorul finalei Cupei României speră să facă o figură frumoasă şi la Euro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fundașul Virgil Ghiță. „Am avut ceva emoții când am pășit din nou în bază“ (VIDEO)

06 Jan 2024 2392

În premieră la Naționala mare Alexi Pitu, pe lista preliminară pentru meciurile României cu Andorra și Belarus

03 Mar 2023 1577

O nouă provocare în carieră, după Farul, pentru fundașul Virgil Ghiță „E un exemplu pentru ceilalți, a ajuns la un nivel foarte înalt“

04 Mar 2022 2598

Farul a surclasat FCSB cu o echipă care a avut cea mai mică medie de vârstă din Liga 1. „Un succes formidabil!“ (GALERIE FOTO)

01 Mar 2022 3365

Fotbalistul Virgil Ghiță, transferat de la Farul Constanța la o echipă din străinătate (GALERIE FOTO)

28 Feb 2022 3663

Farul Constanța, victorie mare în deplasare cu FCSB

27 Feb 2022 2579

Fotbalistul Virgil Ghiță, de la Farul Constanța, pe locul trei într-un clasament al fundașilor Under-23 din Europa

19 Feb 2022 2417

Gică Hagi, foarte dezamăgit de ce li s-a întâmplat „marinarilor“ „Cine-i Farul, să aibă pretenţii la play-off? Încercăm imposibilul!“ (GALERIE FOTO)

07 Feb 2022 4348

Meci pe teren propriu cu FC U Craiova 1948 Farul Constanţa îşi doreşte un debut cu dreptul în 2022 în Liga 1

24 Jan 2022 2821

Farul - FC U Craiova 1948 Gică Hagi - „Obiectivul nostru e să câştigăm şi să jucăm un fotbal bun“ (VIDEO)

22 Jan 2022 3117

Farul Constanța întâlnește FC U Craiova 1948. Cât costă biletele de intrare la meciul de la Ovidiu

21 Jan 2022 4073

Farul Constanţa Virgil Ghiţă - „Vrem să legăm cât mai multe victorii în Liga 1“ (GALERIE FOTO)

17 Jan 2022 2644

Farul Constanța Alexi Pitu - „Sper ca, după ce voi marca în premieră în Liga 1, să nu mă mai opresc apoi“

28 Dec 2021 4323

Farul Constanţa Fotbalistul Virgil Ghiţă îl are ca naş de cununie pe un coleg de echipă (GALERIE FOTO)

13 Dec 2021 9175

Farul Constanța Trei „marinari“ incluși în echipa etapei. Alexi Pitu a ajuns la patru pase de gol în acest sezon

09 Dec 2021 3299