„Abia mai putea să vorbească. I-au dat lacrimile” Modul inedit în care un campion constănţean şi-a cerut iubita de soţie (galerie foto)

Două nunţi într-una singură. Aşa a fost cununia căpitanului echipei de oină Frontiera Tomis Constanţa, Mihai Georgescu, cu arbitra şi antrenoarea Violeta Filip. Evenimentul a generat unirea altor două destine: cavalerul de onoare, şi el jucător la Frontiera Tomis, i-a cerut mâna domnişoarei de onoare, care a acceptat cu bucurie.

Clipe de mare emoţie, la Constanţa, pentru o frumoasă pereche din Baia Mare. El, Bogdan Lupşe, are 26 de ani şi este un talentat jucător de oină de la campioana României, Frontiera Tomis Constanţa. Ea, Paula Crăciun, are 24 de ani şi urmează să încheie masteratul. Tânăra a avut parte de o surpriză deosebită la nunta lui Mihai Georgescu şi a Violetei Filip, unde, împreună cu Bogdan, au fost domnişoară şi cavaler de onoare. Cei doi se iubesc nespus şi au o relaţie perfectă. Sunt împreună de cinci ani şi au simţit că e momentul să devină soţ şi soţie. Multiplul campion naţional a vrut ca episodul cererii în căsătorie să fie unul special, de care amândoi să-şi aducă aminte cu fericire toată viaţa. Iar când Mihai Georgescu, cel mai bun jucător român de oină din toate timpurile, i-a propus să-i fie cavaler de onoare, bucuria lui Bogdan a fost dublă. Pe de o parte, pentru cinstea pe care i-a făcut-o căpitanul său de echipă, pe de altă parte pentru că i se ivise prilejul perfect să-i ceară mâna Paulei şi să spună cu glas hotărât, de bărbat, în faţa întregii lumi, cât de mult îşi iubeşte sufletul său pereche.

A îngenuncheat în faţa minunii sale

Petrecerea a avut loc la Complexul „Rovas” din Constanţa, iar pe măsură ce orele treceau, pulsul lui Bogdan creştea, iar inima, nebuna, îi bătea tot mai tare. Scenariul îl cunoşteau doar trei persoane: el, mirele şi naşul, Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna, din Gorj. Conveniseră ca anunţul să fie făcut la sarmale, după ce nunul va rosti „Tatăl Nostru”. „M-am gândit că acela e momentul cel mai potrivit. La finele rugăciunii, naşul mi-a dat microfonul, iar eu, după o scurtă cuvântare, în care am mulţumit mirelui şi miresei pentru onoarea pe care ne-au făcut-o, de a le fi cavaler şi domnişoară de onoare, şi le-am urat «Casă de Piatră», am rostit din tot sufletul întrebarea pe care o repetasem de zeci de ori până atunci şi la care mă antrenasem mai ceva ca pentru un concurs: «Paula, vrei să fii soţia mea?»”, povesteşte Bogdan Lupşe. Nuntaşii au izbucnit în urale şi aplauze, iar iubitei campionului i-au dat lacrimile şi abia a mai putut să vorbească. Sala a vrut să savureze momentul şi i-a cerut lui Bogdan să repete întrebarea, vorbind mai tare, chipurile pentru că nu se auzea. Astfel că tânărul Romeo şi-a întrebat Julieta de trei ori dacă acceptă să-şi ducă viaţa împreună. Bineînţeles, răspunsul a fost afirmativ, un „Da” iubitor, plin de emoţie şi fericire. Jucătorul de oină nu a scăpat însă cu atât. Când i-a dat inelul Paulei, nunta a strigat să şi îngenuncheze, sportivul conformându-se instantaneu. După toate probabilităţile, Bogdan şi Paula se vor căsători la anul, iar la naşi încă nu s-au gândit, mai e timp.

Cum a ajuns la Frontiera Tomis

Superba pereche este din judeţul Maramureş, Bogdan fiind născut în localitatea Coruia, aflată la 10 km distanţă de Baia Mare, oraşul natal al Paulei. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unei prietene comune, Anamaria Ciaşcai (colegă de clasă la liceu cu Paula). După o „tatonare” pe Facebook, cei doi s-au întâlnit, s-au plăcut şi au rămas împreună. Domnişoara, o frumoasă blondă cu ochi albaştri, a urmat cursurile Facultăţii de Resurse Minerale şi Mediu, specializarea Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie, de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, iar în scurt timp va finaliza şi masteratul. În paralel, lucrează la o firmă de telefonie mobilă. Bogdan este unul dintre cei mai buni jucători de la Frontiera Tomis. Practică oina de mic, din clasa a şasea. A început la echipa din localitatea sa, Dinamic Coruia, formaţie cu care a cucerit mai multe titluri naţionale, atât la juniori II, cât şi la juniori I. În acea perioadă, a fost remarcat de doi componenţi ai Frontierei Tomis, Daniel Benghea şi Paul Dragne, care sunt şi arbitri şi care au oficiat la mai multe partide juvenile, inclusiv la Mangalia, meciuri în care Bogdan Lupşe a sărit în ochi, fiind vioara întâi. Astfel a ajuns tânărul maramureşean la Constanţa, la Frontiera Tomis, pe când avea 17 ani şi jumătate. S-a impus şi în această echipă, cu care a continuat şirul performanţei, devenind multiplu campion al României şi la seniori şi câştigând şi alte Cupe şi concursuri. Este angajat la Garda de Coastă, având gradul de agent principal. Şi fratele său, Vlad, este jucător de oină, a concurat atât la Coruia, cât şi la Constanţa, dar în prezent o face mai rar, din pricina timpului insuficient. „Oina nu e un sport din care să te realizezi financiar. Joci de plăcere. Însă e atât de frumoasă, încât, după ce te molipseşti, nu te mai poţi despărţi de ea”, a declarat Bogdan Lupşe.              

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie CNSC Software Imagination & Vision SRL a contestat o licitație organizată de Portul Constanța!

27 Mar 2024 346

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1707

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 589

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților, de acord cu înființarea unui pasaj rutier, la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. Constănțean - „Ar fi bun un nou șantier rutier!“

24 Mar 2024 601

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, declarații după perchezițiile DNA Constanța - „Am încredere în justiție. Am avut mereu!“

22 Mar 2024 511

Tulcea Cursuri gratuite de educație digitală pentru copii și adulți, în cadrul proiectului Siguranța Online

21 Mar 2024 350

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța? „Doamne ferește, care piste??“, spun constănțenii în online

17 Mar 2024 570

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 606

Biletele de valoare şi voucherele de vacanţă vor putea fi emise electronic, dar şi utilizate pentru plăţi online

13 Mar 2024 523

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 841

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1438

Afaceri Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu a cumpărat servicii de digitalizare de la o firmă din județul Iași (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 826

Înmatricularea vehiculelor se va putea realiza online, din acest an

03 Mar 2024 509

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 671