Achiziţii multe la FC Viitorul. Vlad Achim a revenit la fosta campioană „Ne dorim să jucăm frumos şi să înscriem cât mai mult“ (galerie foto)

FC Viitorul, campioana Ligii 1 din sezonul 2016/2017, se află la startul pregătirii pentru stagiunea 2018/2019 a întrecerilor interne şi a Europa League. Formaţia lui Gică Hagi a anunţat mai multe transferuri.
 
FC Viitorul s-a reunit după aproximativ trei săptămâni de vacanţă, iar în această perioadă se antrenează la baza sportivă proprie, de la Ovidiu. Pe 20 iunie, de la ora 20.00, pe terenul Central al Academiei Hagi, FC Viitorul va întâlni într-un meci amical echipa din Republica Moldova Zimbru Chişinău. Începând cu 22 iunie, lotul formaţiei constănţene se va deplasa în Polonia, unde va efectua un nou stagiu de pregătire, la Kielce şi Warka, în care se vor disputa alte patru partide de verificare.
 
Primele achiziţii ale fostei campioane a României au fost Vlad Achim (mijlocaş, 29 de ani), Eduard Florescu (mijlocaş, 20 de ani), Robert Băjan (fundaş dreapta, 22 de ani), Cătălin Ţâră (atacant, 23 de ani) şi Lyes Hafid Houri (mijlocaş francez, 22 de ani). Cel din urmă a venit liber de contract şi este fost internaţional francez (U-19, U-17 şi U-16). Lyes Houri a semnat un contract pe trei ani cu FC Viitorul.
 
„Am venit cu ajutorul fostului meu club, Lens, care m-a format. Am auzit numai lucruri bune despre FC Viitorul şi despre Academia lui Hagi, pe care-l ştie toată lumea. Echipa joacă un fotbal frumos. M-a atras şi proiectul lui Hagi. Îmi convine fotbalul din România, unul în care nu se pune aşa accent pe factorul fizic, precum în Franţa. Hagi a fost un mare jucător, iar acum e un antrenor pasionat. Jucătorii tineri au şansă la Viitorul“, a declarat Houri.
 

Ce l-a determinat pe Achim să semneze

 
Pe trei ani a semnat şi Vlad Achim, care a redevenit astfel jucătorul Viitorului. Achim a mai evoluat pentru echipa constănţeană în turul sezonului 2015/2016, când a jucat în 17 meciuri, adunând două goluri şi şase pase decisive. „Mă bucur că am revenit la FC Viitorul. M-am simţit foarte bine aici şi am jucat un fotbal de calitate. Condiţiile de la club, baza, care e foarte bună, fotbalul care se joacă la această echipă şi, nu în ultimul rând, faptul că sunt acasă m-au determinat să semnez un nou contract. La Viitorul se încearcă foarte mult cu tineri, pleacă, vin, dar de fiecare dată echipa rămâne la un nivel înalt. Îmi doresc să fiu la un nivel cât mai bun, să am evoluţii bune, iar Viitorul să prindă în primul rând turneul play-off, după care vedem dacă se poate şi mai sus. Ne dorim să jucăm frumos şi să înscriem cât mai mult. În Europa League sperăm să ajungem în grupe, dacă se poate“, a punctat Vlad Achim.
 

Pas foarte mare în cariera lui Băjan

 
Robert Băjan a mai jucat în carieră pentru FC Farul, FC Braşov, ASA Tg. Mureş şi Pandurii Tg. Jiu. Este de asemenea fost internaţional U-19 şi a semnat un contract valabil pentru următorii trei ani cu fosta campioană. „Am semnat cu Viitorul în primul rând pentru că aici e domnul Hagi. Doream de mult să lucrez cu dânsul. Viitorul e o echipă tânără, la care se vrea performanţă şi întotdeauna promovează tineri. E un pas foarte mare în cariera mea, prima echipă de Liga 1 la care am ajuns şi pe deasupra şi FC Viitorul. Urmează o perioadă grea, facem câte două antrenamente pe zi şi ne pregătim cât mai bine. Aşteptăm primul tur de Europa League, de care vrem să trecem. În Liga 1, ne-am propus să ajungem cât mai sus în clasament şi să facem jocuri cât mai bune şi mai spectaculoase. Pe zi ce trece, vreau să demonstrez că sunt cel mai bun. Sper ca Viitorul să mă aducă şi în atenţia echipei naţionale. De ce nu, e o şansă şi pentru mine“, a precizat Robert Băjan.
 

„E o concurenţă serioasă“

 
Eduard Florescu va împlini în această lună 21 de ani. El a mai jucat la CS Mioveni şi a semnat pe trei ani. „Am fost foarte fericit când am aflat că Viitorul e interesată de mine. Eram la o echipă de ligă secundă şi a fost fenomenal să aflu că mă vrea o campioană a României. Suntem o echipă tânără şi mă pot integra. Sper să fac faţă. Îmi doresc să joc cât mai mult şi să o fac cât mai bine. Sperăm să câştigăm fiecare meci în parte. E o concurenţă serioasă, ceea ce e normal la o formaţie mare precum Viitorul. Ar fi un vis să debutez şi în Europa League. Trebuie să trecem cu bine de perioada de pregătire şi să o luăm pas cu pas“, a punctat Eduard Florescu.
 

Cătălin Ţîră împlineşte astăzi 24 de ani

 
Atacantul Cătălin Ţîră este noul jucător al formaţiei FC Viitorul, acesta semnând un contract valabil pentru următorii trei ani. Cătălin Ţîră a evoluat până acum în cariera sa pentru echipele de tineret şi juniori ale cluburilor Dinamo, Lazio şi Udinese, pentru ca apoi să îmbrace tricoul formaţiilor de seniori ADO Den Haag, FC Braşov, Rapid Bucureşti, Concordia Chiajna sau Juventus Bucureşti. „Le mulţumesc celor din staff şi domnului Hagi pentru încrederea acordată. Întotdeauna mi-am dorit să ajung la Viitorul, întrucât e o echipă care joacă fotbal, are jucători talentaţi şi un concept foarte bun pentru performanţă. Sunt bucuros că am ajuns aici şi sper să nu dezamăgesc pe nimeni. Venirea la Viitorul este exact de ce aveam nevoie. A contat şi faptul că tinerilor li se acordă multe şanse. Mă motivează că am ajuns la o echipă care a luat campionatul în România. Îmi propun să iau campionatul cu Viitorul. Suntem o echipă greu de bătut. Ne dorim să ajungem cât mai departe în cupele europene“, a spus fiul fostului fotbalist Fane Ţîră. Cătălin împlineşte astăzi 24 de ani şi a semnat pe trei ani.
 

Trei jucători fac vizita medicală azi

 

La vizita medicală, au participat 29 de jucători de la FC Viitorul: portari - Valentin Cojocaru, Alexandru Buzbuchi, Arpad Tordai, Alexandru Şerban; jucători de câmp - Ianis Hagi, Bogdan Ţîru, Ionuţ Vînă, Radu Boboc, Carlo Casap, Bradley de Nooijer, Andrei Ciobanu, Cristian Gavra, Denis Drăguş, Virgil Ghiţă, Robert Hodorogea, Sebastian Mladen, Robert Neciu, Mihai Voduţ, Alexi Pitu, Paul Iacob, Alexandru Stoica, Mailson Lima, Robert Băjan, Eduard Florescu, Gabriel Nedelea, Marius Leca, Alexandru Pop, Cosmin Tucaliuc, Vlad Chera. Jucătorii Alexandru Cicâldău, Tudor Băluţă şi Alexandru Măţan efectuează vizita medicală astăzi, după ce au primit câteva zile în plus de vacanţă.
 

Meci şi cu echipa pregătită de fratele lui Jerzy Dudek

 
În stagiul din Polonia, una dintre adversarele constănţenilor va fi campioana Poloniei, Legia Varşovia, pe care FC Viitorul o va întâlni pe 4 iulie, de la ora 20.00 (ora locală), chiar la Varşovia. Şi vicecampioana Poloniei, Jagiellonia, se va număra printre echipele cu care Viitorul se va duela în Polonia, această partidă urmând să aibă loc pe 30 iunie, la Kielce. Constănţenii vor disputa un meci de verificare şi cu nou-promovata în primul eşalon, Zaglebie Sosnowiec (antrenor Dariusz Dudek, fratele lui Jerzy Dudek, câştigător al Ligii Campionilor cu FC Liverpool), la 27 iunie, tot la Kielce.

 

„Uniţi pentru Sonia!“

 
FC Viitorul este alături de Sonia, o fetiţă de doar 12 ani din localitatea Tălmaciu, care a fost diagnosticată cu leucemie cu grad ridicat. Jucătorii formaţiei constănţene au dorit să-şi exprime susţinerea faţă de Sonia şi să îi transmită multă sănătate şi cele mai bune gânduri. „Îţi dorim să ai putere de a depăşi aceste momente dificile. Uniţi pentru Sonia!“, a fost mesajul FC Viitorul.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 961

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 1046

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1200

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1205

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1460

Farul Constanța Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“

30 Jun 2023 1211

Originar din Agigea Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, și Irina Deaconescu au făcut cununia religioasă. „Felicitări, suflete minunate!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2023 6858

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 4231

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1797

Farul Constanța „Clubul nostru nu a fost niciodată implicat și nu va fi niciodată de acord cu astfel de practici necurate“

21 Feb 2023 2821

Fundașul Kevin Boli, achiziționat de Farul Constanța (VIDEO)

09 Jan 2023 1996

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 2045

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 3845

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 2468

Farul Constanța, abonamente pentru sezonul 2022/2023. Cine va avea prioritate la achiziție și cine va beneficia de reducere

06 Jun 2022 3018