„Acolo îţi stă cel mai bine - pe podium“ Maria Butcaru, din Mihail Kogălniceanu, din nou campioană a Suediei la Taekwondo WT (galerie foto + video)

Originară din localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu, tânăra sportivă Maria Butcaru continuă seria performanţelor în Suedia la Taekwondo WT (o artă marţială coreeană, caracterizată în special prin lovituri înalte cu piciorul şi lovituri cu pumnul).
 
Aflată în Suedia, la Goteborg, din toamna lui 2014 (alături de familie: mama, tata şi cele două surori), Maria a primit şi cetăţenie suedeză, astfel că a participat cu lotul naţional al acestei ţări atât la Campionatul European de senioare, cât şi la Campionatul Mondial de juniori. Iar, de curând, a devenit din nou campioană a Suediei, acesta fiind al treilea ei titlu naţional în ţara nordică, după cele din 2017 şi 2018. În vârstă de 16 ani (pe care i-a împlinit ieri), Maria a cucerit acum cea mai strălucitoare medalie la junioare, dar la o altă categorie de greutate, -55 kg. „Felicitări, Maria! Acolo îţi stă cel mai bine - pe podium!”, a postat pe Facebook mama sportivei, Ioana Butcaru, după ce Maria a devenit campioană a Suediei pentru a treia oară.
 

„Mereu am avut încredere în tine şi am ştiut că vei reuşi!”

 
De când a venit în Suedia, tânăra sportivă se pregăteşte la clubul WTF Lejon Taekwondo, unde antrenor-coordonator este un maestru iranian, Ahmed Talabani. Maria este în primul an de liceu, iar în viitorul apropiat va participa la mai multe concursuri care se vor desfăşura în Suedia. La Campionatul European pentru juniori (din Spania) nu a evoluat, în schimb s-a impus la Openul Israelului. „Mereu am avut încredere în tine şi am ştiut că vei reuşi, iar astăzi se pare că toate roadele muncii tale sunt în faţa ta, aşteptând să le culegi. Ține-o tot aşa, şi la mai bine! Felicitări, iubita noastră!”, a fost mesajul celor apropiaţi după succesul din Ţara Sfântă.
 

Lansată de CSC Mihail Kogălniceanu

 
Maria Butcaru a fost lansată pe orbita performanţei de Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, la a cărei secţie de Taekwondo WT activează antrenorul Laurenţiu Palangă şi instructorii Marian Olteanu şi Anda Emanuela Badea. Maria este în Suedia de cinci ani, iar primul ei concurs internaţional la categoria junioare a fost, în 2018, Openul Sloveniei, de la Maribor, o competiţie clasificată G1. Sportiva a câştigat primele două meciuri, iar în al treilea a pierdut în faţa unei reprezentante a Greciei. „A fost primul concurs, astfel că am fost mulţumiţi de evoluţia ei“, a spus mama campioanei, care e profesor de educaţie fizică şi sport la o unitate de învăţământ din Goteborg.
 
În 2018, Maria a evoluat şi la un turneu internaţional în Olanda, la Eidhoven. În 2017, constănţeanca a devenit campioană a Suediei la junioare, dar a avut rezultate deosebite şi la concursurile internaţionale, printre care se numără Cupa Scandinaviei, de la Trelleborg (Suedia), la care a cucerit aurul, Openul Belgiei, de la Lommel (argint), Openul Olandei, de la Eindhoven (bronz) sau Openul Germaniei, de la Hamburg (bronz).
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
A primit cetăţenia Maria Butcaru, din Mihail Kogălniceanu, concurează, cu echipa Suediei, la Campionatul Mondial de Taekwondo (galerie foto)
Li s-a dus vestea Luptătoarea Maria Butcaru, de la Mihail Kogălniceanu, inclusă în grupa de elită a unui club din Suedia (galerie foto)





 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 august 2023

18 Aug 2023 1600

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 august 2022

24 Aug 2022 2666

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 18 mai 2022

20 May 2022 2082

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 mai 2022

19 May 2022 2091

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 18 august 2020

19 Aug 2020 2353

A primit cetăţenia Maria Butcaru, din Mihail Kogălniceanu, concurează, cu echipa Suediei, la Campionatul Mondial de Taekwondo (galerie foto)

09 Mar 2018 8524

„Şi-a dorit foarte mult să câştige“ Maria Butcaru, din Mihail Kogălniceanu, campioană a Suediei la Taekwondo (galerie foto)

12 Dec 2017 12590

Sportiva din Mihail Kogălniceanu, stabilită în Suedia Maria Butcaru, pe podium şi la întrecerile Open din Belgia şi Olanda (galerie foto)

21 Mar 2017 2338

Campioana din Mihail Kogălniceanu, stabilită în Suedia Maria Butcaru, aur la Cupa Scandinaviei de Taekwondo WTF

31 Jan 2017 4931

Stabilită în Suedia Luptătoarea Maria Butcaru, din Mihail Kogălniceanu, a luat bronz la Openul Germaniei de Taekwondo WTF (galerie foto)

24 Jan 2017 17952

Li s-a dus vestea Luptătoarea Maria Butcaru, de la Mihail Kogălniceanu, inclusă în grupa de elită a unui club din Suedia (galerie foto)

27 Nov 2014 7039