ACS Rugby Team Constanţa şi proiectul „Rugby, valori pentru viaţă” Micii rugbyşti, plini de avânt la „Cupa Toamnei“ (galerie foto)

ACS Rugby Team Constanţa a organizat, la Eforie Nord, Cupa Toamnei (etapa a doua la mini-rugby), o întrecere la care au participat peste 180 de copii cu vârste cuprinse între nouă şi 12 ani

La categoria de vârstă Under-10, competiţia a fost câştigată de selecţionata ACS Rugby Team Constanţa, care a dispus în finală, scor 25-20, de selecţionata Năvodari - Săcele - Corbu. La U-12, etapa i-a revenit echipei din Cumpăna, scor 20-10 în finală cu selecţionata ACS Rugby Team Constanţa. Omogenitatea echipei din Cumpăna s-a dovedit determinantă, întrucât copiii sunt împreună de doi ani, de la U-10. La finalul întrecerii, toţi jucătorii au primit răcoritoare şi dulciuri.
 
„Cupa Toamnei“ se desfăşoară în cadrul proiectului „Rugby, valori pentru viaţă”, finanţat de Consiliul Judeţean Constanţa. Proiectul se desfăşoară în perioada mai - decembrie, iar ACS Rugby Team Constanţa are ca scop omogenizarea selecţionatelor U-10, U-12 şi U-14, „Cupa Toamnei“ reprezentând o etapă în acest program. Etapa a treia a Cupei va avea loc în prima jumătate a lunii octombrie, în zona de nord a judeţului.

Copii din tot judeţul

Cei aproape 200 de copii care au participat la runda de la Eforie Nord au fost din Constanţa, Mangalia, Castelu, Săcele şi Corbu, Năvodari, Ghindăreşti, Murfatlar, Cumpăna şi Medgidia. Din corpul de antrenori ai ACS Rugby Team Constanţa au fost prezenţi Sorin Trancă (cel care e coordonatorul de proiect), Dumitru Barbu (antrenorul selecţionatei U-10), Adrian Tinca (antrenorul selecţionatei U-12), Cătălin Buruiană (antrenor zona Năvodari), Ștefan Tucă (antrenor zona Săcele şi Corbu), dar şi Ionuţ Lungu, de la old-boys, ce s-a implicat în organizarea evenimentului. Asistenţa medicală a fost asigurată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi de Cristian Dobre (medicul echipei U-12). La competiţie, o parte dintre micii rugbyşti au fost însoţiţi de părinţi.

Ce-şi propune proiectul

Obiectivele proiectului „Rugby, valori pentru viaţă” sunt: creşterea nivelului de educaţie, de socializare şi a stării de sănătate a copiilor şi a elevilor, prin practicarea jocului de rugby; promovarea locală a rugby-ului în cadrul şcolilor, al familiilor şi al mass-mediei; crearea unei imagini pozitive pentru rugby, ca fiind un sport de fair-play, deşi promovează contactul fizic în joc; promovarea unor calităţi esenţiale ale acestei discipline sportive ca: tenacitate, angajament fizic şi spirit de organizare; selecţionarea şi pregătirea elevilor cu calităţi deosebite pentru jocul de rugby pentru accederea în loturile naţionale.
 
„În judeţul Constanţa, avem constituite şapte zone, în care selecţia şi pregătirea copiilor sunt conduse de antrenori coordonatori, câte unul pentru fiecare regiune“, a declarat preşedintele ACS Rugby Team Constanţa, fostul internaţional Florian Constantin.

Echipament şi pentru rugbyştii din zona Hârşova - Ghindăreşti

În prezenţa lui Florian Constantin şi a foştilor jucători de rugby Sorin Trancă şi Dumitru Barbu, 29 de rugbyşti din zona Hârşova - Ghindăreşti, antrenaţi de Adrian Ţacu, au primit noul echipament de joc format din tricou, şort, jambiere şi trening. O parte dintre copii au fost însoţiţi de părinţi, care au asistat la eveniment.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Constanţa, o nouă etapă a „Cupei Toamnei“ Selecţionata ACS Rugby Team Constanţa, victorie importantă la Bucureşti (galerie foto)

22 Nov 2016 2803

Acţiunile ACS Rugby Team Constanţa Peste 250 de copii s-au întrecut la etapa a cincea a „Cupei Toamnei” (galerie foto)

14 Nov 2016 2742

ACS Rugby Team Constanţa şi proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ 200 de copii au participat la o nouă etapă a Cupei Toamnei (galerie foto)

26 Oct 2016 2597

ACS Rugby Team Constanţa şi programul „Rugby, valori pentru viaţă” „Cupa Toamnei“ şi-a derulat o nouă etapă (galerie foto)

17 Oct 2016 3029

O nouă acţiune a ACS Rugby Team Constanţa în proiectul „Rugby, valori pentru viaţă” (galerie foto)

16 Oct 2016 2236

Proiectul „Rugby, valori pentru viaţă” ACS Rugby Team Constanţa a organizat „Cupa Toamnei“ (galerie foto)

19 Sep 2016 2466

„Rugby, valori pentru viaţă“ Şi rugbyştii din Mangalia au primit echipament sportiv de la ACS Rugby Team Constanţa (Galerie Foto)

06 Sep 2016 2400

ACS Rugby Team Constanţa le-a oferit echipament sportiv şi rugbyștilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna (galerie foto)

02 Sep 2016 2938

Micii rugbyşti din Mihail Kogălniceanu au primit de la ACS Rugby Team Constanţa noul echipament de joc (galerie foto)

29 Aug 2016 2942

„Rugby, valori pentru viaţă” ACS Rugby Team Constanţa le-a oferit echipament sportiv copiilor din Medgidia şi Castelu (galerie foto)

17 Aug 2016 4027

Proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ ACS Rugby Team Constanţa le-a oferit echipament sportiv şi copiilor din Murfatlar (galerie foto)

08 Aug 2016 3109

O nouă acţiune în proiectul „Rugby, valori pentru viaţă” ACS Rugby Team Constanţa, antrenament pentru turneul de la Săcele (galerie foto)

01 Aug 2016 3096

ACS Rugby Team Constanţa şi programul “Rugby, valori pentru viaţă” Se definitivează selecţionata U-14 care va juca la Săcele

29 Jul 2016 3282

Proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ ACS Rugby Team Constanţa cutreieră întreg judeţul cu Turneul Litoral

28 Jul 2016 2776

A început „Turneul Litoral“ ACS Rugby Team Constanţa oferă echipament sportiv în proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ (galerie foto)

11 Jul 2016 2781