Adrian Mazilu, ce ascensiune în Superligă! Secretul noii perle a Farului Constanța. La 17 ani, a prins de două ori la rând echipa etapei

  • Clubul de pe litoral are cei mai mulți jucători, trei, în cel mai bun „11“ al etapei a 28-a a Superligii.  
 
Adrian Mazilu, noua perlă lansată de Farul Constanța în fotbalul mare, are o ascensiune de rachetă. La numai 17 ani, atacantul marchează cu o ușurință incredibilă la seniori și face faze extraordinare, luând ochii tuturor. Grație evoluțiilor sale, a fost inclus în echipa etapei de două ori la rând, după meciurile cu UTA și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, câștigate de „marinari“!
 
În ambele partide, Adrian Mazilu a și înscris câte un gol. În disputa cu UTA, din deplasare, a marcat unicul gol al confruntării (la puține minute de când fusese trimis pe teren, în repriza a doua), aducând victoria Farului. O reușită după o cursă irezistibilă, dar la fel de frumos a fost și golul următor, cu Sepsi, când, în al patrulea minut de prelungire al primei reprize, a preluat o minge în partea dreaptă, a avansat până la 17 m și l-a învins pe portar cu o execuție splendidă, la colțul lung. Farul s-a impus cu 2-0, iar în echipa ideală a acestei etape, a 28-a, prezentată de Liga Profesionistă de Fotbal, au fost incluși, pe lângă Mazilu, și fundașul central Mihai Popescu, autor al unor jocuri extrem de solide în defensiva constănțeană, și mijlocașul Tudor Băluță, cel care a fost desemnat MVP al partidei cu Sepsi OSK. Clubul de pe litoral are cei mai mulți jucători, trei, în cel mai bun „11“ al etapei.  
 
„Dirijorul“
 
Portretele celor trei fariști, de pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, sunt sugestive:
 
„«Mihai Popescu (29 de ani) - Probabil, cel mai bun sezon din carieră în Superliga României! A făcut un nou meci fără greşeală, dovadă fiind şi indexul Instat, unul formidabil - 276».
«Tudor Băluţă (23 de ani) - „Dirijorul", aşa cum este alintat de către Hagi, a marcat un gol şi a oferit o pasă decisivă, fiind desemnat şi MVP-ul meciului cu Sepsi OSK».
«Adrian Mazilu (17 ani) - Un nou gol reuşit de „perla“ Farului, cu o execuție tehnică de mare calitate»“.
 
Echipa ideală a etapei a 28-a a fost: H. Moldovan (Rapid) - Vătăjelu (Universitatea Craiova), M. Popescu (Farul), Yuri (CFR Cluj), Aliji (FC Voluntari) - I. Filip (U Cluj), Șut (FCSB), Băluță (Farul) - Pănoiu (Rapid), Compagno (FCSB), Mazilu (Farul). Antrenorul etapei, Liviu Ciobotariu (FC Voluntari).
 
„Nu trebuie să mi-o iau în cap“

 
„A fost un meci foarte frumos (n.r. cel cu Sepsi OSK), atmosfera ne-a ajutat mult, ne-a dat încredere. La gol, am avut o execuție frumoasă și sper ca de acum înainte să dau cât mai multe goluri așa. În acest mod lucrez la antrenamente, am dat-o puțin la interior și am șutat la poartă. Asta mă inspiră, la asta mă uit. A intrat și îmi doresc să am cât mai multe asemenea reușite. Secretul meu stă în munca susținută de la antrenamente, se vede în teren și așa vreau să fie și mai departe. Mă pregătesc și separat, pentru că efortul e mult mai mare. Mă simt foarte bine că sunt cu Farul pe primul loc. Alcătuim o echipă bună și trebuie să rămânem unde ne e locul. O luăm pas cu pas și vrem să cîștigăm toate meciurile. Sunt mândru că foști mari fotbaliști ai României, adevărate legende, m-au urmărit și m-au remarcat. Mă simt bine, sunt fericit, dar nu trebuie să mi-o iau în cap. Trebuie să muncesc mai mult, să rămân cu picioarele pe pământ și să fiu cel mai bun de la meci la meci“, a declarat Adrian Mazilu, pentru Farul TV. „Mazilu face bine, a demonstrat. Suntem fericiți că avem un copil care a debutat foarte bine. E marcator, dar oferă și pase decisive“, a spus și Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 

Încă o victorie fără gol primit
 
„Am jucat ce ne-am propus, am luat cele trei puncte. Încă o victorie fără gol primit. Ne-am îndeplinit obiectivele și în atac, și în apărare. Ne bucurăm că am câștigat. Meseria mea, ca fundaș, e să câștig dueluri. Din păcate n-am și marcat, dar mă bucur că au făcut-o alți colegi. Nu contează cine punctează, trebuie să dăm gol și să câștigăm, ceea ce e cel mai important“, a menționat Mihai Popescu, după partida cu Sepsi OSK.       
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 

Citește și:
 
Farul Constanța continuă recitalul în Superligă. Victorie și cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Tânărul de 17 ani Adrian Mazilu, un nou gol

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 1004

Farul Constanța Gheorghe Hagi, desemnat de AFAN cel mai bun antrenor din România în sezonul 2022/2023

09 Feb 2024 1032

Fost la Farul Constanța Adrian Mazilu, împrumutat de Brighton la o echipă din Olanda

23 Jan 2024 1012

Farul Constanța Meciul cu Rapid, ultimul pentru Adrian Mazilu ca „marinar“. „Tot ce am învățat aici m-a ajutat foarte mult“

20 Dec 2023 1346

Farul Constanța Constantin Grameni a marcat pentru Naționala de tineret în meciul cu Elveția

22 Nov 2023 949

Proiectul „Învățăm să fim campioni“ Farul Constanța, în vizită la Școala Gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Oct 2023 2148

Superliga 2023/2024 Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa ideală a etapei a zecea

26 Sep 2023 1154

Gheorghe Hagi „Au fost două săptămâni grele, cu foarte multe gânduri. Nu mi-e ușor, nu mai am aceeași putere ca înainte“ (GALERIE FOTO)

24 Sep 2023 2247

Hagi, după Dinamo - Farul Constanța 0-2 „Jocul ne-a dus să ne apărăm și să luptăm“

22 Sep 2023 1377

Superliga 2023/2024 Dinamo - Farul Constanța. Hagi - „Cred că va ieși un meci interesant. Avem nevoie de victorie“ (VIDEO)

21 Sep 2023 2235

Farul Constanța Constantin Grameni, gol la Naționala Under-21, din pasa lui Adrian Mazilu (VIDEO)

13 Sep 2023 1547

Farul Constanța a învins la Ovidiu și FC Urartu Hagi - „Suportul numărul 1 pe care l-am câștigat noi în ultimii doi ani sunt fanii“ (GALERIE FOTO)

29 Jul 2023 1456

Farul Constanța și Brighton, acord pentru transferul lui Adrian Mazilu

15 Jul 2023 1343

Farul Constanța Fabrizio Romano a anunțat că Adrian Mazilu a semnat cu Brighton

13 Jul 2023 1247

Campionatul European 2023 Trei fotbaliști de la Farul Constanța au jucat în meciul România - Spania 0-3

22 Jun 2023 1211